Câteva întrebări pentru uriaşofili

Exista in Romania o tagma de bezmetici care cred ca in muntii Romaniei, mai precis in Bucegi, exista un tunel secret al uriasilor. Pe langa acest tunel, care din toate articolele si emisiunile nu am inteles in ce fel anume este AL URIASILOR (facut de, facut pentru, folosit de uriasi?) mai exista si alte idei traznite: zona este incarcata energetic, americanii au descoperit din satelit culoare energetice, evreii au venit sa cerceteze zona dar le-au picat elicopterele (acum cativa ani) etc.

Paradoxal, pe langa acesti uriasi, legat sau nu de ei, in muntii Bucegi ar exista o baza extraterestra! Nu am inteles da.ca uriasii sunt extraterestri sau sunt doar in legatura cu extraterestrii sau care e legatura intre uriasi si extraterestri.

Nenumarate alte informatii care mai decare mai spectaculoase sunt legate de acest tunel. De exemplu, cu anii in urma, oficiali au investigat tunelul, au mers prin el si au atins poarta energetica. Din pacate, au facut infarct si au murit pe loc. Evident, nimeni nu o sa recunoasca aceste fapte, de asemenea nici faptul ca CSAT a tinut o sedinta secreta in care s-a pus problema daca sa se faca sau nu publice aceste descoperiri, anume ca ar exista o civilizatie extraterestra. Americanii s-au opus insa pentru ca daca s-ar face public, ei nu ar mai avea superioritatea tehnica, ci ar fi depasiti de uriasi.

Uriasofilia si energobucegia sunt doar doua aberatii ale paranormalismului mioritic, in stransa legatura cu dacofilia si alte ciume care consuma ultimii neuroni ai celor prinsi in aceste capcane mentale. In mod normal, cand dai de astfel de oameni, le pui 2-3 intrebari, te amuzi, le pui alte intrebari prin care incerci sa ii aduci cu picioarele pe pamant si mai apoi ii lasi in durerea lor.

Astfel de teorii sunt oarecum componente din marea ciuma numita New Age care desi pare ca si-a cam consumat energia si a depasit de cativa ani apogeul, tare ma tem ca nici vorba: New Age-ul creste si incepe sa muste din mainstream-ul atat cel mediatic dar mai ales cel stiintific – subiect pe care l-am mai tratat pe blog. Despre noile trenduri in New Age intentionez sa fac un articol mai pe larg, pana atunci celor interesati le recomand cartea Gods of the New Age de Caryl Matrisiciana.

Este foarte greu de inteles cum de exista oameni care sa creada asemenea prostii. Am insa pentru cei care mai au o bruma de luciditate doua intrebari. Dupa cum am mentionat, este bine sa mentinem un minim dialog cu cei cu asemenea pareri, in speranta de a-i trezi la realitate. Iata intrebarile:

– daca au existat uriasi, cum de nu s-a gasit nici un schelet, nimic? E plin netul de poze cu scheleti de uriasi, cu toate astea, nici un muzeu din lume nu le expune desi ar fi piese extrem de valoroase. Oare nu cumva pozele astea sunt toate trucate?

– daca uriasii exista in Bucegi si acolo se afla o zona puternic energetica, cum de tara noastra merge asa de prost si cum de multi oameni sunt atat lipsiti de energie incat nici macar nu sunt in stare sa goneasca comunistii si securistii de la putere dupa 25 de ani de la Revolutie?

Altfel spus, daca acesti uriasi au existat, toata “energia” lor s-a cam dus la cum merg lucrurile pe la noi. Iar daca mai exista in prezent si au puteri extraordinare, sunt tare neputinciosi avand in vedere ca nici macar in jurul “bazei” lor nu pot sa faca nimic. Eu cred ca daca uriasii ar exista si ar fi in acele tunele, Romania era de mult timp Elvetia. Ori poate nu le pasa, caz in care ar trebui sa le astupam tunelul!

3 comments

  • Este si o strategie bine pusa la punct de anumite servicii.Creand povesti cu totul neverosimile duci in ridicol ca “teorii ale conspiratiei” cele cateva informatii care pot pune pe ganduri un om cu mintea intreaga.

  • Emisiunile astora sunt in general pentru o audienta stupida, hipnotizata de micul ecran, deci pe langa atata “vedetism” de ce n-ar mira un astfel de subiect jenant, sarac in informatie dar “imbogatit” cu desene penibile si efecte vizuale jenante?

    La o privire mai atenta, ai sa vezi ca astfel de informatii sunt pe linia dezinformarilor securiste de pe timpul lui Ceausescu, ca noi am avea presupuse tehnologii mai avansate decat a rusilor/americanilor, etc.

    Ceva de genul, daca realitatea prezenta e de doi bani, sa refulam macar in imaginar, altfel omul ajunge sa se revolte si asta nu e de bine pentru cei care conduc.

    • singura legatura cu securitatea ar fi ca exista cativa fosti securisti care traiest din industria asta, prin publicarea de carti si participarea la emisiuni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.