Moldovenii in America

Cum ca cica Atlantic Council nu face manevre si operatiuni partinitoare, ei doar sprijina cooperarea nord-atlantica …

Cum ca poporul moldovean e clar ca vrea sa fie parte din poporul european si ca integrarea trebuie sa inceapa acasa prin lupta impotriva coruptiei si reforme “structurale”, de alea de care am facut si noi … cu vanzarea resurselor, cu adoptia de legi anti-nationale, cu exportul creierelor etc.

Cum ca “societatea civila” trebuie sa “impinga” “the right issues” … Atlantic Council will be coming back to Chisinau …

Moldovenii s-au dus la Atlantic Council cu vinul dupa ei.leanca-vin

Aista-i conferinta:

 

2 comments

  • Cassandra Complex

    Tu ai citit stirea asta:
    http://www.diacaf.com/stiri/actualitate/trupe-americane-in-mars-prin-romania-spre-republica-moldova_42025629.html
    Acum sa incercam o traducere, in Moldova intra 100 si ceva de vehicule pentru doar 200 de militari? Intelegi ca numerele astea nu se pupa?
    Aproximativ 80 de vehicule sunt de transport iar 30 de transport greu. Un camion militar 6×6 poate cara pana la 10 tone. 10×30 inseamna 300 tone incarcatura doar in camioane!!
    Restul pana la 80 de vehicule pot cara si ele destul de bine, deci am fi conectati la realitate daca am spune ca acel convoi a introdus in Moldova o incarcatura de 500 tone. Este 100% posibil dar si probabil.

    Acum speculatiile:
    1. Sutele de tone sunt armament si carnea de tun o reprezinta moldovenii. Cei 200 de militari fiind practic instructorii.
    Acesta e cel mai plauzibil scenariu pentru ca exista si un exercitiu militar. Si e acoperirea perfecta. Va aducem arme si va invatam sa le folositi in cadrul unui exercitiu militar. Daca cei 200 sunt instructori, vine un instructor la 10 recruti moldoveni. Deci 2000 de militari moldoveni, un numar apropiat de ce avem si in tarile baltice. 500 tone / 2000 de recruti = 250kg.
    Se cam potrivesc numerele. Pentru ca e vorba de echipament si munitie usoara.
    Echipamentele grele si munitia grea nu se lasa niciodata pe mana incepatorilor.

    2. Sutele de tone pot fi acoperirea pentru o baza mobila de rachete sofisticate. Din Moldova poti lovi pro-rusii din Novorussia sau Sevastopolul. Tinand cont ca distanta e mica, se pot folosi rachete de raza mica, dar foarte eficace care pot fenta radarul zburand la altitudine mica si viteza mare. Pozitia e perfecta, mai ales ca e pe uscat.

    3. In fine, ultimul scenariu, zecile de camioane sunt incarcate doar 10% cu cateva gloante pentru acel exercitiu si urmeaza sa plece incarcate cand se vor intoarce din Moldova. Evident ca vor fi incarcate cu pretioasele resurse militare si strategice existente in Moldova, si anume coniac si vin. Si primul e coniacul, caci aceia care nu cunosc Rep. Moldova se gandesc mereu la vin, dar coniacul ala al lor bate cele mai bune coniacuri din Ioropa.

    Las la atitudinea autorului de blog sa aleaga un scenariu caci vamesii moldoveni n-au avut privilegiul sa poata vedea ce este in camioane si li s-a cerut sa opreasca cantarele de TIR de la vama in momentul trecerii.

    Eu cred ca scenariul 3 este perfect, mai ales ca americanii au un nou comandant NATO pe frontul estic, mare amator de coniac fin, caci numai baut poti sa declari asa ceva:
    “Mesajul noului comandant al trupelor NATO despre confruntarea Rusiei: NATO gata să lupte, dacă descurajarea nu e suficientă”
    http://www.evz.ro/mesajul-noului-comandant-al-trupelor-nato-despre-confruntarea-rusiei-nato-gata-sa-lupte-daca-descurajarea-nu-e-suficienta-pulsul-planetei.html

    P.S. Nimic nu e mai tulburator ca sindromul Cassandra.
    Ce putem face Gigele pentru oamenii de langa noi? Ca ii urasc pentru superficialitatea si prostia lor, dar in acelasi timp mi se rupe inima cand stiu prin ce-o sa treaca. Stau si se imbata, danseaza si chefuiesc, iar intr-o singura noapte se pot trezi in flacari alergand pe drum cu doar ceea ce au pe ei. Imi vine sa plang… 🙁

    • cu privire la numarul soldatilor americani, parca a fost o stire ca au mai transportat si cu avionul; sincer ma indoiesc ca o sa doneze americanii munitie si aparatura moldovenilor de vreme ce la ei inca se dezbate daca sa le dea ucrainienilor tancuri si arme si stim bine ca prim-ministrul ucrainean s-a intors cu buza umflata din SUA: in afara de corturi de campanie, americanii nu le-au dat nimic;

      bine, ar mai fi creditul FMI-ului, dar ala probabil s-a dus pe datoriile la rusi pentru gaz si pe plata pensiilor;
      din ce stiu eu insa Ucraina nu are problema cu dotarile cat cu pregatirea si motivarea soldatilor: multi nu inteleg ce sens are sa se lupte cu fratii lor, cu fostii colegi, mai ales nivelurile mai inalte: generali, ofiteri;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.