Cand va fi condamnat Iliescu?

In toiul dezbaterilor pe statutul magistratilor, un mic amanunt foarte important este uitat in dialogul (surzilor) cu psd-istii care doresc sa schimbe legile justitiei.

Foarte multa lume a uitat si nu reaminteste zilnic – desi este o problema bine cunoscuta si intoarsa de mai multe ori pe toate fetele – de “Cazul Iliescu”.

Daca ar fi un miting pentru care ar trebui sa iese romanii in strada este un miting la care sa se ceara dreptate pentru mortii si victimele mineriadelor.

Pe scurt, cazul Iliescu este un mare hiatus al statului de drept si al legii in Romania post-iliescenista. Un presedinte de stat, cheama minerii sa faca “curatenie”, incita la violente care se lasa cu omoruri, batai, distrugeri de proprietati si chiar subminarea statului de drept. Fapta in sine, evenimentele sunt deja clare, exista tot felul de dovezi si liderul minerilor chiar a facut puscarie pentru asta. Cu toate acestea, autorul de facto, cel care a organizat, a chemat minerii, le-a pus la indemana mijloacele si i-a implorat “sa faca curatenie”, cel care le-a multumit pentru “treaba buna” facuta, inca este iertat si se asteapta probabil ca sa moara – desi ticalosul e clar ca nu are de gand sa o faca prea curand – pentru a se da un verdict.

Poate cel mai evident argument impotriva existentei “statului paralel” – adica a unei forte parelnice de rezistenta care ar fi impotriva PSD-ului este tocmai tergiversarea acestui proces si faptul ca nu da inainte, nici macar la zeci de ani de la acest eveniment.

Ce dovezi mai trebuie sa stranga procurorii, ce interogari si investigatii mai sunt de facut? Ce le mai trebuie pentru a da mult-asteptatul verdict: VINOVAT care deja a fost dat in cazul altora, cum ar fi Miron Cosma. Nu tocmai statul paralel al PSD-ului, nu tocmai acele forte obscure care il apara pe ticalos?

De aceea nu se poate face niciun pas inainte, deoarece fundatia nu este buna. Degeaba ies oamenii in strada pentru ca atat DNA cat si serviciile cat si procurorii cat si multi judecatori sunt oamenii partidului unic. Toti sau compromis si nu cred sa existe unul curat deoarece nu ar rezista. De la profesorii universitari care dau doctorate pe banda, de la rectori de facultati de drept care ii fac doctori hororis cauza pe infractori si detractori ai statului de drept, pana la politai care aresteaza babe care vand gaini in piata, toti cei din sistem sunt compromisi si nu vor ca lucrurile sa se schimbe.

Dar nu doar cei din sistem. Pentru bani, tot romanul face un mai mic sau mai mare compromis. De la editorii care tiparesc gunoaie ca sa dea lovitura, pana la angajatii la stat care se tin de PSD-ul cu dintii pentru ca le-au marit salariile (desi sarmanii nu inteleg ca maririle nu se pot face din pix), pana la patroni care pentru o mica spaga, mai trag si ei un contract-doua cata vreme lucrurile merg bine si tovarasii raman la putere, pana la pensionari sau asistati sociali care pentru 100 de lei pensie sunt gata sa pupe mana lui Dragnea oricat ar fi furat el, toti fac compromis.

De aceea, admir tinerii care mai spera si nu ii acuz pe cei care fug. In cele din urma, vor fugii si cei care nu au facut-o inca si se ambitioneaza. Trebuie un foc mare care sa curate uscaturile pentru ca lastarii sa poata creste din nou si sa refaca padurea. La cate se intampla in jurul nostru, e posibil ca focul sa nu intarzie.

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.