Ultimele cifre despre Coronavirus

Voi face o mica analiză a situației actuale pentru că cifrele arată din ce în ce mai rău. Evident, mâine pot fi și mai rău, sau mâine se poate inventa un vaccin sau medicament care să elimine sau să diminueze gravitatea scenariului pe care îl voi detalia în continuare.

Azi 17 Feb, ora 1 AM avem:

69288 cazuri confirmate
1670 morți
9871 recuperați
11272 cazuri severe

Parametrii actualizați ar fi:
– rata răspândirii (încă estimare și evident fluidă): între 2 și 3 (2.5); așteptăm să vedem o analiză pe microsistemul navei de crozieră Dimond Princess; semnele de întrebare care se pun acum sunt dacă nu cumva virusul este mai virulent decât se crede; extrapoloarea oricum nu e potrivită deoarece navele de croazieră sunt oricum bombe virusologice și medii optime de răspândire a bolilor
– rata morților: 2.4% – într-adevăr este mai mare în provincia focar Hubei, dar să nu ziceți că supra-aglomerarea și stângăciile partidului sunt de vină pentru această rată; e posibil ca lucrurile să stea chiar invers: rata să fie mai mică datorită măsurilor drastice și importului de resurse, în lipsa cărora probabil rata era mai mare; rata mai mică în alte provincii este pur și simplu o amonalie statistică temporară (sunt cifre prea mici pentru media totală)

Acum aș vrea să fac un scenariu cu privire la o posibilă rată a mortalității mai mare, având în vedere numărul de cazuri severe. Se înțelege că în lipsa unui sistem medical bine pus la punct, probabil 90% din cazurile severe se adaugă la morți. Să facem însă un scenariu optimist și să considerăm că doar 50% vor trece la morți și 50% la recuperați. În acest caz avem 7306 morți și o rată a mortalității de 10%.

Iată deci ce ne așteaptă. La o ferocitate a virusului foarte mare (2.5%) cu transmitere asimptomatică, cu scăparea deja în afara granițelor Chinei și cu o rată a mortalității de 10% însă având specific o mortalitate întârziată, adică de aproape 30 de zile de la data contaminării. Numărul de morți la nivel mondial este de zeci de milioane, numărul de morți în România este de sute de mii.

14 comments

  • in romania va fi carnagiu

    • destramarea fostei Iugoslavii este probabil cel mai aproape exemplu de cum va fi la noi

    • Dezmembrarea Yugoslaviei a avot loc din cauza diferentelor economice dintre statele componente unde aveai Slovenia si Croatia in top, Serbia pe la mijloc, iar Bosnia, Macedonia si Muntenegru care se zbateau in saracie. Aceleasi diferente economice nu numai ca au ramas la fel si acum, dar chiar s-au adancit si mai mult. In plus, la corul saracilor s-a mai adaugat si mizeria aia islamista de Kosovo. Diferentele etnice si religioase (cu exceptia musulmanilor) au fost mai mult un pretext pentru dezmembrare.

      Cert este ca dezmembrarea a inceput rapid, imediat la iesirea din comunism, iar in acea perioada avea atat cine sa lupte cat si cine sa repare dupa razboi. Acum nu cred ca ar mai fi posibil asa ceva pentru ca statele care au avut posibilitatea sa se dezvolte economic, au facut-o, pastarandu-si si populatie, in timp ce statele de idioti s-au afundat in saracie si in clanuri mafiote au pierdut si populatie activa (Bosnia, Kosovo, Macedonia, Muntenegu), iar statele de retardati musulmani, pe langa colapsul economic si al populatiei, au trecut de la “islamul moderat” la WAHABISM si SALAFISM vanzandu-si tara la bucata Arabiei Saudite si fiind la mare concurenta cu retardatii aia din Cecenia si Azerbaijan pentru locul intai la trimis luptatori VOLUNTARI care s-au alaturat ISIS.
      Bosnia si Kosovo sunt PLINE OCHI de moschei si imami SAUDITI care pe panga faptul ca-i “radicalizeaza” pe retardatii aia de acolo, ii recruteaza, antreneaza si ii trimit la razboi in Siria. Sauditii au cumparat dealuri si munti intregi cu tot ce au gasit acolo: resurse naturale, sate, orase si au format enclave islamiste si tabere de antrenament, epurand-ui pe crestini si transformand cacarezele alea doua intr-o bomba cu ceas islamista in mijlocul Balcanilor. Pe langa imami, sunt o gramada de seici si “oameni de afaceri” sauditi care au cumparat o gramada de vile si “case de vacanta” atat in mediul rural, cat si in statiuni turistice. Practic vorbind, cacarezele alea doua, Bosnia si Kosovo, nici macar nu mai exista.
      In urma cu cativa ani de zile am vazut un reportaj cu “expati” bosniaci care se mutase-ra in Bucuresti si erau in culmea fericirii. Cred ca erau crestini, ca nu aratau a retardati musulmani (barbatii cu fesuri turcesti si femeile cu cearsafuri in cap).

      _____
      Sincer vorbind, nu cred ca se rezolva absolut nimic in Romania, nici daca ramane intreaga, nici daca se sparge la nivel de regiuni istorice, nici daca se sparge la nivel de judete. Tara este distrusa iremediabil absolut in toate zonele si nu este distrusa de la vreo catastrofa datorata de clima, seisme, razboaie, etc, ci este distrusa de OAMENII care o locuiesc. Sa nu mai vorbim despre exodul de populatie care nu mai vrea sa se intoarca acasa.

      Daca vrei sa te mai distrezi cu prosti mioritici…

      • toate reportajele de genul asta pornesc de la un bias si picteaza o imagine potrivita pentru acel bias; nu zic ca nu contin elemente de adevar dar este un adevar extrem de restrans si coafat intr-un anume stil ca sa dea o anumita impresie; nu am incredere deloc in reportaje – toate au un script, ca si stirile, diferenta fiind doar resursele alocate, formatul, timpul, etc

    • Nu este vorba depre nici un “bias”. Sigur ca incearca sa creeze o poveste si daca este loc si de o manipulare emotionala, cu atat mai bine, dar… faptele sunt fapte iar rezultatele se vad.

      In primul rand, ceea ce arata aceste reportaje sunt lucruri deja bine stiunte. De ex in documentarul de mai jos numit “Filiera verde” sunt descrise si aratate lucruri arhicunoscute care au aparut de nenumarate ori in toata presa din Romania. Ba mai mult, in urma descoperirilor aparute in presa si in urma plangerilor la DNA s-a lasat cu sute de cazuri de arestari si de condamnari. Unde mai exact este “biasul” de aici?

      https://agrointel.ro/112774/mafia-pasunilor-si-schema-mieilor-smecherii-se-folosesc-de-ordinul-madr-ca-sa-ia-sute-de-hectare-cu-dedicatie/

      https://agrointel.ro/113872/mafia-pasunilor-o-noua-afacere-subinchirierea-la-negru-a-suprafetelor-de-pasunat/

      Ceea ce nu stia lumea este faptul ca nu numai primarii si consilierii impreuna cu familiile lor au dat “tunuri” furand subventiile, dar si veterinarii, politistii, popii si manastirile si calugarii care aveau terenuri, desi nici unii si nici altii nu detineau animale, ei fiind “fermieri fictivi”. Ia vezi ce se spune la minutul 3.13 si la 4.29. Unde este “bias-ul” aici? De ce popii si manastirile nu sunt anchetati de DNA nici dupa ce au ajuns la concluzia ca banul nu e chiar “ochiul dracului” si fost prinsi cu botul infipt pana la urechi in borcanul cu miere?

      In al doilea rand, trecand peste ceea ce apare intr-un singur documentar, se pot face niste corelari si unii niste puncte de legatura. Intre documentarele “Rezervatia conductelor Valea Jiului” si documentarul “Un munte de prostie” exista o legatura, sau chiar mai multe.

      Este bine stiut faptul ca microhidrocentralele private care au inceput sa apara ca ciupercile dupa ploaie pe toate raurile si paraurile de munte de cand a inceput “revolutia verde” in Romania si de cand a fost instaurata “taxa verde”, pe de-o parte au creat dezastre ecologice fara exceptie, pe de alta parte toti cei care au beneficiat de aceasta jmecherie data cu dedicatie au fost “baietii destepti”. Prostimea platea procentual “taxa verde” pe fiecare factura la energie electrica, iar banii astia ajungeau la niste jmecheri cu carnete de partid care obtineau rapid aprobari de constructie inclusiv in rezevatii naturale si care se apucau de construit microhidrocentrale pe banii prostimii din “taxa verde”, nu din banii lor. Daca a mers figura cu platile procentuale pe facturile de energie pentru “despagubirile” pentru Bancorex, Caritas, FNI, etc, de ce sa nu plateasca prostimea si pentru microhidrocentralele unora mai “destepti”?
      Microhidrocentrale gratis!

      La stat lucrurile stau putin diferit, dar nu cu mult. Este bine stiut ca firmele de stat sunt capusate din cale afara cu tot felul de incompetenti muuuult peste numarul de personal necesar. Vezi interviul cu “Bugetarul X”. Pe langa capusarea cu angajati, se face si capusarea cu firme de partid sau cu firmele “baietilor destepti”. Si unii si altii au interesul ca aceste stari de fapt sa dureze cat mai mult timp pentru a putea fura cat mai mult. In domentariul cu conductele, ai hidrocentrala de stat, proiect care dureaza de mai bine de 10 ani si care a costat peste 150 de milioane de euro, pe laga faptul ca a creat un dezastru ecologic si se lasa cu infringement si penalizari de la UE.

      Tot in acest documentar, apare la un moment dat un muncitor care spune ca lungi perioade de timp, muuuuulte camioane cu materiale de constructii si chiar masini cu muncitori au fost trimise la Ranca. Cu alte cuvinte, “statiunea” aia jegoasa si infecta a fost construita de “baietii destepti” cu materiale si forta de munca furate de pe santierele patriei, mai exact de la hidrocentrala, si au fost platite de prostime. Daca au putut construi “pensiuni pe proiecte europene” cu banii incasati pentru contravaloarea materialelor de constructii si a fortei de munca le-au intrat in buzunare, ca nu a trebuit sa plateasca pentru asa ceva. Si pentru ce acest deranj? Pentru ca niste smekeri sa fure niste bani, atat de la stat cat si de la UE, ca sa-si poata adulmeca rahatul si pisatul propriu ce da pe afara in mijlocul drumului din fata casei lor sau ce se revarsa la liber peste drum direct in padure. In jeg si infectie s-au nascut si au trait si ei si parintii si bunicii lor, in jeg si infectie s-au intors. Curat murdar Coane Fanica!
      Cunosti cum se spune: aer “curat” ca la munte.
      hahaha!

      Ia vezi ce spune paznicul in documentarul cu conductele la minutul 22.09.

      Nu in ultimul rand, cat de prost sa fii sa faci turism la Ranca, care poate fi definita si exemplificata printr-o singura imagine?
      https://www.gds.ro/wp-content/uploads/2015/08/gunoi-ranca.jpg

      Cat de prost sa fii sa faci turism la Ranca, unde pentru preturi de Kitzbuhel ai atmosfera si experiente de balci manelist si conditii de troc porcesc si grajd mioritic?
      https://stirileprotv.ro/stiri/travel/statiunea-unde-mormanele-de-gunoaie-sunt-mai-inalte-decat-muntele-reactia-primariei.html

      https://www.viata-libera.ro/eveniment/49905-galati-viata-libera-cotidian-revelion-ranca-scandal

      https://www.visittirol.ro/a-kitzbuehel
      https://www.youtube.com/watch?v=IKeDEDihJAo
      https://www.youtube.com/watch?v=epdQyITBah8
      https://www.youtube.com/watch?v=Eh8kWH6wcwM

      Cat de prost sa fii sa-ti construiesti “casa de vacanta” pentru a te relaxa tu si familia ta sau “pensiune turistica” pentru a produce bani pe un maidan infect ca ala de la Ranca sau ca orice alta “statiune”/regiune turistica din Romania, cand ai la dispozitie toata lumea pentru a investi inteligent si mai ales pentru a trai civilizat, daca asta este ceea ce vrei, chiar cu bani furati sau nu? De 500.000 sau 1 milion de euro investiti sau cheltuiti in Austria primesti muuuuult mai mult decat primesti de aceeasi bani in Romania, incepand de la materialele de constructii si ajungand pana la zona, conditii de viata, administratie publica, civilizatie, etc.
      https://www.visittirol.ro/
      https://www.youtube.com/watch?v=yFW8Mn-06Fc

      http://www.geisler-trimmel.com/#/en/company/
      http://www.geisler-trimmel.com/#/en/projects/finished-projects/
      http://www.geisler-trimmel.com/#/en/home/

      In al treilea rand, ceea ce se vede in aceste documentare, sunt doar efectele nu cauzele. Am inteles ca esti IT-st/programator ceva. Traiesti intr-o “bula” a ta si a oamenilor ca tine, care este total diferita de “bula” in care traiesc marea majoritate a oamenilor. De aia anumite lucruri care pentru majoritatea oamenilor reprezinta “normalitatea” tie ti se par “bias”.
      Fa-ti ceva timp, citeste articolele si rapoartele din articolele respective de mai jos si ai sa te convingi singur cum stau lucrurile in realitate, de ce se intampla ce se intampla si care este treaba cu “biasul” reportajelor/documentarelor.

      (articol aparut in decembrie 2019, la o luna dupa publicarea rezultatelor testelor PISA realizate in 2018)
      https://www.edupedu.ro/efectele-pisa-in-economie-dragos-iliescu-revolutia-industriala-3-0-trece-pe-langa-romania-fluierand-pentru-ca-tu-nu-ai-forta-de-munca-calificata-sa-fii-competitiv-iar-companiile-investesc-mai-deg/

      (articol aparut in 19 februarie 2020, dupa publicarea in 30 ianuarie 2020 a cartii “Markets and People: Romania Country Economic Memorandum”)
      https://www.edupedu.ro/banca-mondiala-romania-rurala-are-rezultate-similare-cu-senegalul-la-testarile-internationale-aplicate-elevilor-sistemul-actual-nu-permite-romaniei-sa-raspunda-schimbarilor-globale-de-pe-piata-munc/

      bonus1:
      https://vk.com/wall519029177_4550

      (varianta e-book costa 5 lire)
      https://www.ulsterinstitute.org/intellofnations.html

      bonus2:
      https://www.researchgate.net/profile/Richard_Lynn3/publication/289962908_IQ_and_the_Wealth_of_Nations/links/5c333185a6fdccd6b598bb39/IQ-and-the-Wealth-of-Nations.pdf

  • evident ca raspandirea tine de mai multi factori. Parerea mea este ca in Romania nr de propagare si infectare va fi mult mai mare decat rata preconizata.

    • nu neaparat; comparativ cu China nu avem aceeasi densitate si nici aceeasi infrastructura, prin urmare contactul uman probabil este mai diminuat si rata mai scazuta; din pacate rata de raspandire actualizata tocmai a crescut la 2.6 pe baza unui site chinezesc citat de Dr John Campbell https://www.youtube.com/watch?v=1SNvwumM05E

  • ferocitate nu verocitate

    apoi nr in tari ca Romania va fi mult mai mare decat procentajul din tarile cu sisteme medicale puse la punct. Nu crezi? De unde ai scos tu doar sute de mii? In Africa siggur se va muri pe capete.

    • la o infectie de 50% si rata a mortalitatii 2.4% avem 240k morti; dar daca luam in considerare 50% morti din cei sever bolnavi infectati, ajunge rata mortalitatii la 10%, deci la 50% infectare, ne da 1 mil de romani; cifrele sunt clar periculoase, singura necunoscuta este viteza; o viteza redusa a penetrarii, clar ajuta; nu stiu insa un simulator online dar daca in UK zicea acel profesor universitar ziceau ca se afla unde era China in Decembrie, noi ce sa mai zicem … eu cred totusi ca vremea si densitatea vor ajuta sa diminueze viteza; oricum serviciile medicale la noi insa nu fac fata la nevoile curente, deci clar ca daca va veni, Dumnezeu cu mila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.