În Italia se va muri pe stradă

Ieri au anuntat la Digi24 ca Italia are 95% capacitatea de paturi ocupata. Nu stiu de unde au ei informatia dar am vazut ca astazi nu s-au actualizat. Dupa ce Italia a anuntat asta-seara inca 1800 noi cazuri, adica +20% DE LA O ZI LA ALTA, foarte probabil acel 5% s-a cam dus …

Ce urmeaza?

Spitalurile vor fi ocupate. Oamenii o sa dea navala in salile de asteptare, asa cum s-a intamplat in Wuhan. Povestea se repeta …

Ce nu se va repeta vor fi masurile drastice luate in Wuhan si mobilizarea de care au dat dovada chinezii. Dupa ce au vazut ca e nasoala treaba, chinezii au facut urmatoarele lucruri:

  • au adus muncitori din toata China sa faca spitale
  • au bagat Wuhan in carantina
  • au adus doctori si asistente din toate celelalte zone in Wuhan

Carantina a fost drastica si de fapt este drastica caci cifrele alea optimiste din China se mentin din cauza carantinei care continua in Wuhan.

In Italia insa, ce putem spune cu certitudine:

  • nu pot sa construiasca spitale peste noapte
  • nu pot sa bage in carantina intreaga tara (poate 2 saptamani si tinuta lax, in stil dolce vita)
  • nu au de unde sa aduca alti doctori (au angajat tot ce se putea deja din Romania, dar acum si acestia se intorc inapoi)

Ce urmeaza?

De la un moment dat, cifrele publicate nu o sa mai conteze pentru ca nu o sa mai aiba cine sa le faca si nu o sa mai fie sens sa le faca. Cand oamenii mor pe strada si nu mai sunt paturi de spital si nu mai sunt doctori care sa aiba grija de ei, ce mai conteaza testele? Ce mai conteaza carantina?

Se poate deci ajunge in 2 situatii:

1) adaptarea la o rata a mortalitatii mare; va deveni normal sa pice oameni pe strada, cei morti vor fi ingropati, lumea nu se va mai feri prea mult de boala, cine traieste bine, cine moare, Dumnezeu sa-l odihneasca

2) haos total: statul va lua masuri fade, fara niciun rezultat; pe alocuri vor exista violente si tulburari infricosatoare si fibra societatii se va rupa in mii de bucatele; legea nu va mai conta, cei puternici vor face legea; paradoxal, intr-o asemenea situatie experienta italiei duce inevitabil inspre Mafie, italia va redeveni Casa Nostra;

One comment

  • “cei puternici vor face legea; paradoxal, intr-o asemenea situatie experienta italiei duce inevitabil inspre Mafie, italia va redeveni Casa Nostra”

    Putin probabil ca mafia italiane sa mai domine acum. Nu de altceva, dar din cauza marxismului Italia a deschis granitele larg si e plina de clanuri mafiote de toate rasele si natiunile: nigerieni, sudanezi, albanezi, bosniaci, turci, romani, peruani, filipinezi, chinezi, pakistanezi, arabi, egipteni, marocani, etc. Toti se ocupa cu prostitutie, contrabanda, trafic de droguri, taxe de protectie, etc. Toti “spala bani” isi disputa “teritorii locale” si toti au filiale si legaturi in afara Italiei.

    Doar asa ca idee…
    https://www.dw.com/ro/organiza%C5%A3iile-mafiote-din-europa/a-46607287

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.