Comentarii sportive

Coronavirusul a ajuns sa ia locul chiar si al fotbalului. La tv. Comentatorii sportivi nu mai comenteaza meciuri, ci coronavirus. Si asa cum oricine se pricepe la fotbal, oricine se pricepe si la coroanvirus. Va recomand astfel de emisiuni, deoarece sunt mult mai amuzante si mai putin panicarde decat breaking news-urile.

“Acum si ateii zic Doamne-ajuta!” – incepe un comentator. “A ….” – raspunde altul. “Scuze ca te intrerup” zice Ilie Dumitrescu. “Nu m-ai intrerupt ca incepusem cu un a …”. O tentativa de ras la o discutie fada. “Stii ce e interesant” – zice Ilie Dumitrescu. “E de mirare ca la virusul asta, procentul la cei care mor” (scuze ca nu pot imita fidel greselile gramaticale) ” este mai mic ca cei de la o gripa normala”. Etc, etc.

Cam 5 minute am urmarit si nu am vazut o minge de fotbal, doar transmis din studio participantii si cateva screencasturi cu site-urile pe care le-am tot recomandat si eu: Hopkins si Worldofmeters.

O prima recomandare pe care o dau, ar fi sa nu luam sfaturi medicale de la comentatorii sportivi. Cu siguranta insa mai ales microbistii nu vor asculta, deoarece fiecare se racordeaza la canalul cu care vibreaza.

Pentru sport sunt insa doar doua variante: anularea sau amanarea.

Eu ma gandesc insa oare, de ce nu se interzice accesul batranilor la meciuri si sa se dea drumul la meciuri.

Cata vreme curba este inetivabila si trebuie sa ajungem la 70%, de ce sa nu ajungem la 70% cat mai rapid prin incurajarea meciurilor cu zeci de mii de tineri unde eventual sa se spreieze nu cu spirt ci cu coronavirus?

Daca s-ar anunta izolarea batranilor si bolanvilor si s-ar incuraja ca toti ceilalti sa ia virusul ca sa facem acea bariera de protectie a turmei, poate am scapa mai usor. Viata trebuie sa mearga inainte, inclusiv sportul. Pericolul este real dar in razboi nu stam acasa ci luptam. Cum putem lupta?

Facand paine, facand faina (deja nu mai e la magazine), jucand fotbal ca sa destresam oamenii, mai ales tinerii, facand antibiotice si alte medicamente, facand Dacii cat mai bune si cat mai iefitne ca sa ajutam la balanta externa etc.

Trebuie imaginatie si proactivitate si in eventualitatea unui crash economic. Sanatatea publica este vitala, dar consecintele unui crash economic vor fi mult mai dure. Heirupism-ul nu ajuta si din pacate noi romanii suntem experti la heirupism. Ca fapt divers, o prietena si-a operat tatal de inima. Deja nu prea mai e nimeni prin spital, toti doctorii au fugit. Oricum fug doctorii acasa in weekend in spitalele din Romania, dar acum cica mai erau prin spital doar femeile de serviciu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.