Ştiaţi că … Internetul ajută dictatura

Cateva idei pe scurt:
– niciodata nu a fost mai usor pentru sistemele dictatoriale (instalate sau in devenire) sa monitorizeze mai usor ce discuta oamenii si cum se organizeaza
– Internetul ne da o falsa iluzie de satisfactie printr-un fals activism; faptul ca doar semnam o petitie online nu opreste cu nimic procesul de instaurare a unei dictaturi (vezi listele de semnaturi impotriva documentelor biometrice)
– Internetul ii prosteste pe multi si ii transforma in cartofi de birou – vezi oamenii obsedati de jocuri online, chat, browsing etc.
– Internetul ofera o falsa iluzie de informare. In fapt suntem in continuare manipulati prin trusturile de presa care deja au acaparat toate mediile: presa, radio-tv, internet. niciodata o presa libera si democrata nu va putea avea audienta unui trust care are resursele si experienta pentru a face o “informare” ca la carte, dupa cele mai corecte tehnici de manipulare mediatica. Translatarea de la TV la Internet nu e o reala problema pentru manipulatori, totul depinde de ce mijloace folosesti si ce fonduri ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.