Teorii conspirationiste despre Coronavirus [1]

Nu voi enumera toate teoriile conspirationiste depsre Coronavirus si nici toate “sursele”. Voi lansa doar cateva principii.

In primul rand, cine se plaseaza ferm de o parte sau alta, evident este dominat de mandrie. Pentru ca este imposibil sa ai informatii certe si neavand informatii, a pretinde ca esti profet si/sau luminat de ingeri, prin urmare tu sii care e adevarul, este pura aroganta.

Primele “informatii pe surse” in favoarea teoriei conspirationiste erau legate de laboratorul biologic din Wuhan, care s-ar fi aflat la 3km de piata de animale de care a fost legat focarul initial. Apoi, vazand carantina din China, teoriile conspirationiste s-au mulat pe ideea: e virus lansat de americani, ca sa ii distruga pe chinezi. Cand boala a ajuns si in SUA si in Europa unde daunele sunt chiar mai mari, zvonurile sunt: e clar o masura de instituire a controlului, o sa ne cipuiasca. Ma rog asta cu cipurile e o teorie permanenta, coronavirusului nu e decat inca un ambalaj in care e impachetata teoria cu cipul. La fel a fost si cu codul de bare EAN-13, plata cu cardul (card=drac invers), platile online bancare, buletinul biometric (cu alte date biometrice decat poza, care in sine este tot data biometrica), bitcoinul si altele.

Inca de la inceput, si in paralel cu toate celelalte teorii, de departe probabil cea mai pregananta teorie conspirationista este aceea cu vaccinul: vor face un vaccin si ne vor intapa pe toti. O nota amuzanta, legata de aceasta este mulajul intre teoriile conspirationiste antivaxe si teoriile conspirationiste anti-5G: vaccinul ne va implanta cu nanoparticule care vor fi controlate prin 5G si astfel ne vor controla ca pe niste roboti si ne vor pune sa ne inchinam lui antihrist.

Desi aceste teorii sunt de import, as dori totusi sa notez afinitatea unor asa-zisi ortodocsi fata de aceste teorii. Spun ca ma mir, deoarece in ortodoxie, o componenta importanta a lepadarii este vointa independenta: daca ne lepadam, e valabil doar daca o facem in cunostinta de cauza, nu aiurea. Adica, daca ne cineva sa semnam o hartie si ne spune ca ne da paine daca o semnam, dar pe ea scrie de fapt ca ne lepadam de Hristos, lepadarea nu e valabila deoarece noi nu am fost informati. Actul de lepadare nu are nicio valoare daca nu este facut in cunostinta de cauza. Deci daca ei ne dau vaccin ca sa scapam de virus (sau de altele) si apoi ne controleaza, ce valoare mai are acea lepadare daca e facuta cumva fortat si controlat prin mijloace tehnice avansate, obscure, ascunse, cu totul necunoscute noua, celor care am acceptat vaccinul din ascultare fata de Dumnezeu care ne zice sa ascultam de doctori?

De altfel, pr. Selafiil de la Manastirea Neamt, intrebat fiind ce parere are de buletinele de identitate din URSS care erau considerate de conspirationistii ortodocsi ca fiind pecetea lui antirhrist, a intrebat: dar Ilie a venit? L-au aratat la televizor? Daca nu a venit Ilie, nu e apocalipsa inca …

Daca informatii certe cu privire la sursa virusului nu putem avea, putem totusi sa avem unele indicii care sa ne ajute in functie de evolutia situatiei?

Pai eu cred ca deja indicii cu privire la fabricarea acestuia de catre chinezi avem. Sa elaboram. In primul rand, se pune intrebarea daca ar fi sau nu chinezii in stare sa faca asa ceva. Evident! Ca orice partid comunist, si partidul comunist chinez e la fel de criminal ca partidul comunist sovietic care a incercat producerea de arme care sa lanseze anthrax-ul prin aerosoli, facandu-l mult mai infectabil (sursa).

Deci neavand filtrul moralitatii si frica de opinia publica, China cu siguranta ar putea sa aiba programe de cercetare de arme biologice. Cu siguranta toate tarile au, deoarece existand posibilitatea tehnica, toti sunt preocupati sa fie pregatiti in caz ca dusmanul foloseste armele biologice. INSA, asa cum vedem ca armele nucleare nu au prea fost folosite desi omenirea putea sa dispara de multe ori pana acum, eu am speranta ca nicio organizatie oricat de malefica ar fi, nu ar fi fost atat de neglijenta incat sa permita un asemenea virus sa fie lansat, asa cum nicio arma nucleara nu a fost lansata din accident. Oamenii de stiinta au tehnogia care sa permita tinerea sub control a unor substante mult mai periculoase decat un virus usor de raspandit. Protocoalele de atatia ani au fost perfectionate astfel incat sa fie sigure la gresala unui singur om sau a unor lanturi de greseli.

Cu atat mai mult intr-un stat comunist militarizat, cred ca riscul ca indisciplina sa fii produs accest accident este aproape zero. Cat despre lansarea voita, evident este o aberatie: care tara si-ar omora propriul popor aiurea, chiar tara comunista fiind? Mai ales avand in vedere riscurile existentiale pentru partid …

Deci accident / produs de chinezi eu exclud. Produs de americani? La ce vedem in SUA, de asemenea exclus. Produs de firme de vaccinuri? Ca sa lanseze vaccinul? Pai culmea e ca inca nu a aparut un vaccin si cu cat trece timpul, cu atat isi pierd din clienti … adica oamenii devin imuni prin infectare si vindecare.

La acest punct, trebuie insa pus un asterisc. Daca se va dovedi ca imunitatea se pierde peste o anumita perioada, suntem indreptatiti sa fim foarte vigilenti la eventualitatea unui vaccin. Un virus care sa faca daune nasoale si dupa ce l-ai facut, sa te imbolnavesti peste o perioada din nou, singura solutie fiind un vaccin – asta e clar un beculet rosu care ne indreptateste sa dam sanse mari unor teorii conspirationiste. Mai ales daca vaccinul va fi vandut si nu oferit gratuit! Evident ca nimic nu e gratuit si statele il cumpara, dar daca o firma va produce vaccin si va cere drepturi de licenta, de asemenea va fi un mare bec rosu pentru teoriile conspirationiste. Daca insa licenta va fi gratuita si orice firma il va putea produce, va fi o situatie pozitiva in sensul ca aceasta teorie va pica. Adica teoria conform careia firmele de medicamente (una sau mai multe) au lansat virusul ca sa poata profita ulterior. Pai cum sa profite daca dau reteta vaccinului gratuit si daca orice firma de medicamente il poate produce oriunde in lume?

Mai sunt cateva chestiuni de zis, dar deocamdata m-am plictisit. Revin intr-un viitor oarecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.