Rusia a testat cu succes o racheta intercontinentala

topol

Asta-seara Rusia a testat cu succes o racheta intercontinentala. Asta tocmai dupa ce toata presa de astazi s-a cam calmat cu privire la criza din Crimeea. Adevaul este ca Putin parea ca s-a mai calmat azi, a dat un interviu in care a incercat sa calmeze apele, cum care nu ar fi cazul deocamdata sa atace Ucraina.

Am aflat de stire tocmai cand ma apucasem sa scriu un articol intitulat “Cateva intrebari pentru americani” in care aveam sa trateze mai ales urmatoarele intrebari, sau categorii de intrebari:

1) daca americanii chiar s-au implicat activ in revolutie, cum de nu au putut sa estimeze riscul extremistilor a caror accedere la putere urma evident sa oblige Rusia sa intervina in protejarea populatiei rusesti; chiar daca nu s-au implicat prea activ, dar au avut ceva influenta asupra noii puteri, cum de nu au incercat sa ii convinga ca legea cu limba ucraineana e sinucidere pentru ei, directia pe care au pornit, nu are nici o sansa; oare la ce le trebuiau extremisti, ce nevoie avea noua putere acum de o asemenea lege, ce urgenta era asta? In loc sa se preocupe de consolidarea puterii si repornirea statului, in loc ca SUA sa ii incurajeze sa caute sa fac pace cu rusii si sa le ofere toate garantiile pe care le au nevoie pentru populatia rusa – asa cum s-a intamplat in tarile baltice – americanii i-au tinut pe puf si azi Kerry s-a dus sa le promita si bani. Tot haosul asta pare o dinamitare voita a situatiei pentru a provoca Rusia. Daca miscarile sunt calculate si coordonate de americani, am putea spune ca americanii se dau peste cap ca sa ii starneasca pe rusi. Mai ramane ca extremistii de la putere din Kiev sa inceapa sa declare persoane non-grata pe toti rusii din Ucraina. Acum privit din alta parte, extremistii sunt atat de idioti incat sa creada ca Rusia va sta cu mainile in san daca ei dau o asemenea lege si isi dau pe fata ura fata de rusi inca din primele zile de cand sunt la putere? Stiu ei ceva ce nu stim noi? Au avut ei garantii de la americani sau pur si simplu astia sunt dusi total cu pluta?

2) americanii chiar sunt atat de idioti incat sa uite ca Rusia mai are arme nucleare? Mai ales presa, pare sa ignore total acest mic amanunt. Am citit azi un articol (de fapt doar l-am rasfoit) intitulat “analiza” facut de Washington Post in care americani se lauda ca flota ruseasca de la Marea Neagra poate fi distrusa doar de flota Italiana, si in nici un caz nu poate face fata flotei NATO. Putem discuta despre puterea flotelor, cand atat NATO cat si RUSIA au destule arme nucleare incat daca se ajunge sa se confrunte flota Italiei cu cea a Rusiei va fi evident ca cateva orase Italiene vor fi rase la pamanat? Cum poti sa uiti atat de repede de riscul unui razboi nuclear si cum poti face scenarii de confruntari de nave ruginite. Poate e adevarat ca rusii au doar niste rable de nave, dar e irelevant asta, asa cum e irelevant si cate avioane au sau cati soldati sau alte chestii. Cata vreme are nucleare, orice comparatii ale armanentului conventional, este irelevanta.

One comment

  • Eu cred ca A merica este in corzi financiar,vorbind de prin 2012.Masuri concertate Rusia ,China dar si India si alte tari mai putin importante,reduceau obtiunile americane.Tipic american s-a trecut la creearea unei false probleme,pentru a castiga timp.Cu extremistii e mai simplu,alte posibile papusi de manipulat nu aveau si erau singurii compatibili cu izraielienii executanti.Taicuta Brancusi spunea Simplitatea este complexitatea rezolvata.Lucrurile sunt fals complicate de lichelute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.