Sindromul vomitării ciclice

Vomitarea ciclica este o boala specifica copiilor care pe scurt ar avea simptomele:
– copilul vomita des;
– copilul vomita la aceleasi ore, cam aceeasi durata;
– durerea si cantitatea vomitarii sunt cam aceleasi de fiecare data;
– motivul pentru care vomita copilul nu este cunoscut;

Sunt multe gunoaie pe lumea asta, atat in viata noastra de zi cu zi, cat si in viata publica. Oricat de mult am incerca sa ne detasam, nu prea avem de ales si trebuie sa consumam si noi ce ne ofera media. Parca nimic nu e mai gretos decat campania electorala din Romania. Nu vreau sa mai adaug si eu un plus de mahnire si tanguire la gramada de rahat cu care fiind dependenti de media ne-o preluam singuri, – in cantitati mai mari sau mai mici, dupa nevoile fiecaruia, – dar nu cred ca strica un scurt dus rece, o mica tentativa de scurt-circuitare a ciclului.

Treaba cu agentul sub acoperire candidat la presedentie pare a se asemana foarte mult sindromului vomitarii ciclice. Cred ca daca un profesor de medicina ar dori sa explice studentilor simptomele acestei boli si ar dori ca acestia sa si le aminteasca foarte bine, ar putea cu usurinta sa foloseasca paralela cu ce se intampla acum in campania electorala.

Nu se termina o emisiune despre agentul sub acoperire, ca la cealalta televiziune alti nebuni incep si ei sa inghita mai intai ce au varsat aia dinainte si apoi sa vomite si ei din nou. O pasare a vomei de la o televiziune la alta, intrerupta doar de publicitate si meteo.

Asta este situatia cu toate breaking-news-urile, nu doar cu candidatul sub acoperire. Ce este uimitor de data asta insa este cat de mult se poate comenta pe o asemenea banalitate si lipsa de continut.

“Basescu a declarat ca exista un agent sub acoperire intre candidatii la presedentie”

De la voma asta, s-au consumat ore intregi de analize, pareri, intoarcere a problemei pe toate partile, etc. Episodul cu Turcescu a fost ca un stimulent suplimentar al fenomenului, o mica pastila de vomitiv venita tocmai cand era riscul ca problemele principale cu care se confrunta tara sa inceapa sa fie dezbatute, ca doar de aia avem campanie, de aia a venit vremea bilantului PSD, de aia Ponta ca candidat trebuie sa explice in fata tarii ce a facut cu sutele de kilometri de autostrazi, cu miliardele de fonduri europene, cu zecile de mii de locuri de munca etc.

Paradoxal, dar Basescu prin voma asta il ajuta in primul rand pe Ponta. Iata cum incep si eu sa intru in ciclu …

melescanu

2 comments

  • Nu e nimic paradoxal ,ponta si basescu se inchina la acelasi licurici asa ca neamtul trebuie terminat prin orice mijloace.Ce naiba ,doar Germania este inca o tara care trebuie sa-si aduca aminte ca a pierdut doua razboaie mondiale!

  • Un nebun arunca o piatra in mare, si zece, o suta sau chiar o multime de intelepti se chinuie sa o scoata.
    De ce sa scoata piatra?
    Pentru ca sa fie ocupati tot timpul cu … ceva.
    Desi s-au aruncat multe pietre, inteleptii cauta in continuare sa le scoata. Nelamuriti. Nedumeriti. Nemultumiti.
    Pentru ce? Pentru putin …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.