Decaderea Imperiului American si ridicarea rasei galbene

Decaderea unui Imperiu nu este un fenomen brusc, inconstient, care ne ia pe nepregatite, care nu poate fi prelungit etc. Diverse componente ale Imperiului sunt extrem de constiente, fac tot ce poate, precum sistemul imunitar biologic lupta cu celulele canceroase. Dar nu este de ajuns …

Va recomand mai jos o conferinta cu titlul “China si SUA sunt dusmani pe termen lung”. Sunt nenumarate astfel de conferinte, nenumarate think-tank-uri, celule de criza si divizii in armata, in CIA, in NSA, in Departamentul de Stat etc. care se uita spre China si incearca sa “echilibreze balanta”.

Terminologia reactiei imperiale este extrem de variata si specifica limbajului de lemn cu care ne-am familiarizat din partea “politaiului global”: apararea intereselor aliatilor americani din zona, prevenirea  agresivitatii chinezesti, etc.

In realitate insa exista o singura realitate: fiecare stat are interesul sa domine lumea sau macar felia lor din lume si sa nu aiba contracandidat. Cel mai bun mod de a supravietui este sa fi cel mai mare si mai tare. Nimenu nu domina si nu isi arata muschii pentru ca este rau si are intentii rele.  Hegemonia este tendinta fireasca a oricarui stat. De aici, ramane o singura intrebare: cine va castiga?

Ah, si am uitat sa mentionez: SUA a amenintat ca va trimite nave de razboi in curand in Marea Chinei de Sud, in teritoriile martime pe care chinezii le-au declarat deja ca le apartin si au construit insule artificiale cu baze militare pe ele.

Privind aceasta dezbatere si altele similare si comparand cu uniformitatea gandirii geopolitice mainsteam de la noi (de orice natura, fie ea a politicienilor, analistilor, securistilor, ziaristilor etc) vedem cat de redusi suntem si cat de limitata este perceptia noastra asupra lumii. Romanii nu vad decat stele alb pe cer albastru iar secera galbena este doar un simbol melancolic pentru psd-istii care merg in pelerinaj in China, doar pentru a veni inapoi sa justifice neo-comunismul lor pagubos, aratand cu degetul spre succesele tovarasilor chinezi.

2 comments

 • As adauga un scurt comentariu cu privire la dezbatere; dezbaterea a fost organizata prin punerea fata in fata a doua tabere: cei care sustin ca DA, SUA si China sunt dusmani pe termen lung si cei care au argumentat ca nu. Publicul a votat si inainte si dupa dezbatere, daca e de acord cu motiunea, cifrele fiind urmatoarele:

  INAINTE de dezbatere:
  PENTRU 27%
  IMPOTRIVA 35%
  NEDECISI 38%

  DUPA dezbatere:
  PENTRU 32% (+5)
  IMPOTRIVA 56% (+21)
  NEDECISI 12%

  Deci, cu cat numarul oamenilor creste, cu atat si optimismul si ignoranta. E mai bine sa credem ca nu va fi razboi, ca nu se intampla raul, e bine sa fim optimisti. Din pacate, realismul, ingrijorarea si pregatirea sunt treaba unei minoritati care trebuie sa opereze contra valului si nu doar sa gandeasca si sa implementeze cele mai potrivite raspunsuri, ci sa si convinga, mai ales in SUA unde exista centre de putere neomogene pe orice palier, in orice chestiune.

  Comparativ, in Romania, cu privire la Rusia de exemplu, atat parerea generala a publicului cat si mai ales orientarea organelor statului este drastic impotriva Rusiei, nu exista alternativa de gandire, nu exista alte variante, nu exista scenarii. Posiblitatea ca Romania sa aleaga alta cale este exclusa din start, riscul ca Romania sa nu fie aparata de SUA si sa fie vanduta, data ca pret de schimb (nu ar fi prima data in istorie) sunt aproape blasfemie.

 • Asta e praf in ochi.

  Americanul de rand e suparat pe chinez ca munceste mai ieftin ca el, deci patronul american si-a mutat afacerea in China iar el traieste din ajutorul social.

  Insa asta si cu contributia lui, care participa la mascarada democratica si voteaza tot felul de politicieni care promit marea cu sarea, mai putin ceea ce conteaza cu adevarat pentru omul de rand.

  Acum incearca sa faca dintr-o problema economica, simpla si punctuala dar irezolvabila – cel putin in economia capitalista, o chestiune politica insa doar ca praf in ochi pentru americanul de rand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.