De ce rezistă Dragnea?

Am rămas surprins de ignoranța televiziunilor care au comentat meciul de ieri din PSD. Toți au pus faptul ca Dragnea câștigă prin aceea că a cumpărat cu bani, cu fonduri și cu posturi voturile.

În toată ziua niciodată nu s-a auzit cuvântul cheie TELDRUM! Faptul că Dragnea poate are la mână majoritatea conducerii de partid dar și mulți locotenenți locali prin aceea că dacă pică el pică toți, în sensul că pot ieși la față tunurile trase prin Teldrum și altele, nu a fost menționat de nimeni.

Nu știu să nu fie zonă în România unde Teldrum să nu fii avut o lucrare. Faptul că Teldrum a fost compania lui Dragnea prin care acesta își aloca proiectele și făcea împărțeala tunurilor mari cu toți tovarășii nu i-a trecut prin cap niciunui ziarist sau comentator. Succesul lui Dragnea, văzut de ziariști e pus mai degrabă pe negocieri, posturi etc când de fapt ce sens are un post dacă acel post nu oferă conectarea la țava de bani. Ori conducta de bani la nivel național cea mai mare a tercut prin Teldrum.

E drept că poate posturile viitoare vor conta și mai mult, prin lansarea marelui fond de “dezvoltare” care îi va dezvolta pe tovarăși la un cu totul alt nivel. Dar pe langă perspectivă există în primul rând meandrele trecutului care pun acum pe muchie de cuțit soliditatea “împreună-realizărilor” trecute ale tovarășilor.

Teldrum este investigată în prezent și e posibil ca unele cadavre ascunse să mai țopăie și de pe-acolo deși DNA-ul a fost ocupat deja de tovarăși și totodată pe lâncă acest bastion pe care au pus mâna, pun la cale și marea liberare care poate trece în derizoriu chiar și viitoare condamnări dacă tovarășii o să se ascundă sub marea gogoașă a protocoalelor toate ilegalitățile făcute pe motiv că, ce dacă ne-a prins SRI-ul că furăm: ne-au urmărit pe baza protocoalelor, prin urmare noi suntem cinstiți și curați.

Mâncăreala în viespar nu va consuma nici veninul și nici pofta de “nectar” și nu va face decât o mică solidificare a ierarhiei, scuipând în afară sau aducând din nou pe linia de disciplină de partid pe cei care vor mici (sau poate mari) “ajustări” la împărțeală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.