Atacarea Ucrainei – raspunsul Rusiei la autocefalia oferita de Bartolomeu?

La o zi dupa ce Bartolomeu a participat la sfintirea Catedralei Neamului – primul monument comunist al BOR, Rusia transmite un semnal Ucrainei atacand si ocupand trei nave ucrainiene. “Semnalul” este interpretat ca un raspuns la oferirea autocefaliei Bisericii Ucrainiene de catre Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolelui. Iata mai jos, cum comenteaza James Sherr, un expert in geopolitica euro-asiei si a Marii Negre.

https://www.youtube.com/watch?v=RUoDJSt1KKw

Poate parea o interpretare trasa de par si sincer daca o asemenea opinie nu o auzeam pe Bloomberg si eu o credeam cam trasa de par. Dar numele celui care o face si CV-ul sau ne indeamna sa ii dam o oarecare crezare celui care o face.

Mentionam intr-un articol trecut, mai mult suparat decat crezandu-ma pe mine, ca:

Acum deoarece pregătesc războiul cu Rusia și înarmează militar Ucraina, Imperiul are nevoie și de componenta ideologică. Nu atât cea de îndocrinare a populației și “câștigare a inimilor” – asta au făcut-o încă de când cu revoluția portocalie. Ci cea de pregătire a urii între frați până acolo încât să se poată împușca unul pe altul. Ceea ce se întâmplă deja în est. Ce altceva urmărește această ruptură de Moscova a Bisericii Ortodoxe Ucrainiene decât prin oferirea zăhărelului autocefaliei, și prin simularea reacției de opunere din partea rușilor, însămânțarea urii și a conflictului și pe plan religios într-o populație profund religioasă și unde și cele mai mici resurse mobilizatoare vor conta în viitorul război. Pentru aceste mizilicuri de jocuri geopolitice, pretinsul cap al Bisericii Ortodoxe, nefericitul Bartolomeu, a decis această autocefalie deși știa că va urma chiar ruperea de Biserica Rusă către care diavolul are o ură diabolică pentru piedicile puse marșului ecumenist la Sinodul din Creta unde progresul antihristic a fost cumva umbrit de lipsa rușilor.

BARTOLOMEU – DIN RĂU ÎN MAI RĂU

De asemenea, mai subliniam ca desi nu putem pune in carca lui Bartolomeu viitoarea varsare de sange, nu putem nega rolul pe care aceasta punere a umarului la divizarea fratilor o poate avea. Este clar pentru toata lumea ca singura sansa pentru pace intre Rusia si Ucraina este intoarcerea la origini, amintirea fratietatii de sange si de credinta si a istoriei comune. Nu ONU, nu SUA si nu stimularea nationalismului ucrainian va ajuta independenta Ucrainei si pacea pe aceste meleaguri. 

Bartolomeu prin ruperea de rusi – aminteam – nu va mai putea juca niciun rol in viitoarea varsare de sange si prin alinierea alturi de acesta prin invitatia de participare la sfintirea catedralei, din pacate nici Daniel nu mai poate face ceva pe viitor.

Ne asteapta vremuri grele, mai ales pentru ca dupa Ucraina (sau poate o data cu Ucraina) vom fi maziliti  noi. Despre asta am tot scris. Urmeaza acum sa vedem desfasurandu-se sub ochii nostri un nou razboi. Succes la cumparaturile de Craciuni si bucurati-va cat mai este timp, urmeaza lacrimi, varsare de sange, bombe si alte de-astea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.