De ce face apel OMS la unitate si coordonare?

OMS in fiecare apel, prin gura Dr. Tedros face apel la unitate si masuri coordonate pentru lupta cu Coronavirusul. Au aparut pe la noi pe unele site-uri conspirationiste ideea ca OMS are o agenda “globalista”. Chiar un pseudo-doctor a lansat ideea ca cei de la OMS sunt doar niste birocrati si nu stiu nimic altceva decat sa sperie lumea si sa incurajeze masurile de carantina “dictatoriale” adoptate de chinezi.

O astfel de atitudine este strigatoare la cer venind din partea unui doctor. Cata ignoranta sa ai sa nu vezi pe ce lume traiesti? Avem deci un virus cu o rata de raspandire foarte mare si cu o rata a cazurilor fatale de 3.4% (deocamdata), deci de vreo 34 ori mai mare decat rata cazurilor fatale pentru gripa in SUA (nu stiu in Romania si sincer nu am incredere pe statisticile mioritice facute de rezidenti care baga date din top ca sa isi termine seriviciul si sa plece acasa la 12).

De departe insa principala problema, pe langa rata mortalitatii (oricum indeajuns de nasoala) este rata cazurilor fatale: aproape 20%. Deci 1 din 5 infectati au nevoie de spitalizare, fara de care spitalizare ajung in statisticile cazurilor fatale. Rata mare de raspandire nu este decat gaz pe foc si dupa cum am vazut, in China dezastrul s-a produs si s-a dovedit pentru oricine are ochi de vazut ca “nu este doar o gripa”.

Soricei speriati (desi fac pe curajosii) care vad numai conspiratii in orice se misca pe lumea asta sunt si au tot fost si inevitabil evenimente exceptionale ca cele de astazi, scad numarul celor care rezista tentatiei sa puna problemele pe seama unor “globalisti” care vor sa ne controleze, pentru ca chinezii mancatori de caine si care nu se spala pe maini, in niciun caz nu puteau sa fie sursa acestui virus, chiar daca istoric Asia de sud-est este un focar de virusi in mod periodic.

Intorcandu-ne la OMS vedem de ce coordonarea intre tari trebuia facuta si macar in UE, daca in loc sa dezbata aberatii gen Green Deal “european” se ocupau de coronavirus, Italia nu ar mai fi ajuns sa exporte rapid pandemia in toata UE. S-au tot tanguit “factorii de decizie” cum ca nu ai cum sa blochezi granitele ca suntem in UE. Adevarul este ca le-a si convenit lor pentru ca decizii dure si nepopulare sunt greu de luat, prin urmare e mai bine sa ai acoperirea unor scuze “legislative” pentru care iti lasi propriul popor sa ajunga caz de exceptie in pandemie, cum va fi Romania. Daca statele europene se coordonau si opreau circulatia intre state sau macar puneau unele piedici, raspandirea era alta. Avem acum multe tari care incep sa o ia pe calea Italiei: Cehia, Slovacia, Croatia, etc, chiar si Ungaria au anuntat cazuri. Intensitatea raspandirii va creste direct proportional cu numarul de oameni plecati la munca, de aceea zic ca Romania va fi in top.

Dar unitatea tarilor in lupta cu virusul va capata noi valente in curand cand majoritatea producatorilor de medicamente o sa interzica exporturile. Dupa statele asiatice, care au blocat exportul de la inceput, avem din ce in ce noi si noi cazuri de de-gobalizare. Culmea, globalistii si-au tras singuri un glonte in picior daca ei au pus la cale “isteria”. India a interzis exportul de antibiotice. Germania a interzis exportul de materiale sanitare necesare in lupta cu virusul, Rusia si Cehia la fel, pe scurt, hoardingul la nivel de tara a inceput, bineinteles nu la noi care suntem chill. De asta face OMS apel la unitate, dar apelul o sa fie oricum fara niciun ecou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.