Ce s-ar intampla cu Hristos daca ar veni astazi printre noi?

Sursa foto: https://thehardtimes.net/blog/not-a-good-sign-jesus-is-back-and-hes-wearing-a-face-mask/

Facand niscavai zapping, am dat peste un post TV unde Oreste il intreba pe Cristoiu: ce credeti ca ar pati Hristos daca ar umbla acum printre noi cum a umblat acum 2000 de ani?

Ce intrebare!, mi-am zis. Nu am avut rabdare sa ascult tot raspunsul lui Cristoiu. La inceputul raspunsului a subliniat ca toate marile crime in istorie s-au facut printr-un proces. Marile crime nu au fost facute pe ascuns sau brutal, ci au avut nevoie de un proces, de acoperirea legitimitatii. Hristos, Codreanu, Ceausescu, toti au fost omorati sub acoperirea legii – cam asta a fost raspunsul lui Cristoiu – ma rog, inceputul. Mi s-a parut penibila asocierea si m-am plictisit, considerand un moment oportun sa termin zappingul, dupa inevitabila trecere rapida pe canalele de desene animate pentru revenirea pulsului la cote normale. Ca fapt divers, am observat ca petrec maxim 5 minute la TV zilnic deoarece in primul rand nu mai rezist reclamelor. Mi se pare o corvoada si un stres inutil sa ascult o reclama, avand alternativa youtube-ului. Stiu ca nu e bine nici cu youtube-ul, de aceea mi-am luat o carte sa incerc sa ma vindec. Mereu imi aduc aminte de ce spunea o data un prieten ca prefera sa citeasca articole decat sa urmareasca pe youtube, de aceea uneori incerc sa tai si din youtube pentru lectura digitala. Lectura pe carti fizice, tinde insa vertiginos spre zero in ultimul timp. Scrisul fizic se limiteaza la lista de cumparaturi.

Hristos daca ar veni astazi, in primul rand am vedea stiri false despre el, ostracizare si declaratii scoase din context. Iata un exemplu despre Bolsonaro, presedintele Braziliei:

El a apărat măsura distanțării sociale, în timp ce președintele de extremă-dreapta insistă că impactul pandemiei asupra economiei Braziliei este mai importantă decât pierderea de vieți

Sursa: Hotnews

Perfidia draceasca a macanitorilor automatoni, impune ca reflexele ideologice sa nu fie inhibate nici in pandemie. Desi nu are nicio legatura cu aceasta stire, trebuie amintit totusi ca Bolsonaro este “extremist de dreapta”. Pun pariu ca autorul articolului nu stie sa spuna nici macar un amanunt despre Bolsonaro care sa-l catalogheze de dreapta, daramite extremist de dreapta. Insa, ca orice sclav care munceste si nu gandeste, roboteii traducatori, regurgiteaza vomele de pe sursele de stiri “verificate” fara a-si mai pune probleme intelectuale sau fara a avea dileme dentologice.

Ca fapt divers, niciodata nu veti auzi in ziarele bolsevice folosita expresia partid de dreapta sau cutare este politician de dreapta, ci doar extrema-dreapta pentru ca si cel mai stangaci dreptaci este tot extremist pentru ca pentru bolsevici dreapta este egal cu extrema dreapta.

Evident ca Bolsonaro nu a zis ca impactul economic e mai important ca viata oamenilor. Nici in Africa nu ar avea curajul vreun politician sa faca asemenea erori de exprimare, lumea nu e tembela si oamenii sunt atenti la discurs (mai putin Klaus care a distrus sansele PNL-ului la viitoarele alegeri cu “sa nu va prind ca luati lumina”). Insa costurile economice este la mintea cocosului ca pot cauza morti si in tarile sarace (ca Brazilia) foamea si alte boli care rezulta din saracie pot devasta mult mai nasol ca coronavirusul [1]; este greu de calculat, dar clar este un conflict intre epidemiologi – care vor inchidere totala, si psihiatrii – care se tem de un val de sinucideri. Nu mai zic de ce zic oncologii despre amanarea curelor si stresul prihologic sau imunologii despre statul in casa in frica si ca o sa mori daca te atingi de balustrada blocului.

Insa sclavii digitali care publica articole si castiga din clickuri, muncind ca belferii de acasa in timp ce le vine pizza la usa si curierul la interfon, nu se gandesc la cei care traiesc din munca fizica concreta, care mai fac si alte tipuri de joburi care nu permit statul acasa, cum ar fi culesul de sparanghel, construitul de mobila, fabricarea de suruburi si alte de-astea.

Dezbaterea carantina prelungita vs economie este una fireasca si inevitabila acestei situatii de criza; dialogul este firesc; cateva aspecte ale dezbaterii le-am tratat inca de pe 18 martie unde spuneam:

Asadar, sa zicem ca o viata umana costa x lei. Apoi sa zicem ca inchiderea sandramalei mai mult de 2 saptamani (luni etc) ne costa y lei. Apoi sa zicem ca o cadere a pibului de 1% inseamna z morti suplimentari (prin foamete, lipsa medicamente, stres, sinucideri etc).

Este clar un punct de inflexiune in aceasta ecuatie deloc complicata unde prelungirea prea mare a perioadei de inchis sandramaua poate creste costurile totale.

Sursa: https://chiazna.ro/19863/calcule-reci

A nega cu fermitate ideologica tembela necesitatea unei dezbateri legate de intrebarea cat se merita sa mai stam inchisi acasa, nu are nicio legatura cu extrema-dreapta si nu trebuie atacata fara argumente. In plus, Bolsonaro a fost ales de poporul brazilian si este dreptul lui sa dea afara ministrul sanatatii. Daca l-a dat afara, nu l-a dat pentru ca este extremist de dreapta, ci pentru ca el raspunde oamenilor. Care politician indeajuns de abil sa ajunga presedinte, face lucruri care sa ii pericliteze realegerea? Oare Bolsonaro e prost si nu poate analiza situatia? Este Brazilia o tara de 2 lei care nu are experti care sa fie consultati de presedinte cu riscurile legate de eventualitatea deschiderii? Dar de unde stim noi macar ca o sa deschida? Poate ca l-a dat afara pe ministrul sanatatii doar ca sa castige ceva capital politic pentru nemultumirea oamenilor si una e ce zice, alta e ce face Bolsonaro. Cum e la noi cu guvernarea de dreapta care pana acum a luat mai ales masuri de stanga, avand “acoperirea” crizei.

Insa din articol nu aflam nicio informatie reala sau utila despre situatia din Brazilia, ci doar se sugereaza ca cine doreste deschidrea economiei si iesirea din carantina este de extrema-dreapta, deci e periculos, deci nu e bine sa deschidem ci trebuie sa mentinem, asa cum zice acum tovarasul presedinte cu deschideri europene care nu este extremist de dreapta, Klaus Iohannis.

Evident ca Hristos nu ar putea ramane prea mult in libertate in ziua de astazi. Mai intai si-ar fura niste amenzi de la CNCD, apoi ar veni politia sa il ameninte ca daca cumva se duce la vreo biserica poimaine, o sa fie arestat. Daca totusi o sa-i fenteze cu ceva minuni pe politai si o sa treaca nevazut printre filtrele lor, Hristos o sa fie declarat urmarit general. Caz in care nu va avea incotro si se va refugia in Serbia cu care nu avem tratate de extradare ca altfel l-am fi luat inapoi pe Ghita. Fuga lui Hristos in Serbia va hrani si mai mult speculatiile in “presa verificata”si “prostanacul” va lansa ipoteza ca Hristos este sigur agent rus si ca toata miscarea in jurul Lui este o operatiune de destabilizare a lui Putin.

Si mai socant decat repulsia publica va fi delimitarea oficialilor BOR de Hristos. Comunicate de presa unul dupa altul prin care Balanel va anunta ca minunile facute de Hristos (pentru ca azi evident Hristos va inmulti shaorma in piata si berea in cluburi) nu se incadreaza in tipicul Sfintei Traditii si ca cumintenia bisericii asa si pe dincolo. Cand Hristos se va lua si de papa si va infiera Sinodul din Creta, atunci sa te tii curatenie interna: toti preotii care au dat like la youtube-ul in care Hristos a condamnat Sinodul, vor fi pedepsiti crunt si amenintati ca daca dau share la filmari viitoare cu Hristos o sa fie cateristiti.

Acestea si altele ar pati Hristos.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE:

[1] The Coronavirus Is the Biggest Emerging Markets Crisis Ever

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.