Satul Paralel

Așa cum băieți deștepți din camarila de “oameni de afaceri” cu statul nu se îngrijorează de cine este la putere deoarece există un stat paralel în care ei sunt integrați și în care sunt cetățeni de vârf cu puteri depline – indiferent de ce partid este la putere – tot așa există un sistem economic paralel cu economia “contabilizată”. I-am zis satul paralel, dar evident că nu e vorba doar de viața la sat ci și viața la orașe a unor cetățeni care vin de la sat sau care au relații cu satul sau mai bine zis cu locul unde se produc bunuri și servicii care nu sunt administrare de lanțul standardizat de producție și desfacere de bunuri, servicii și ideologii despre care am mai vorbit aici.

Deși i-am zis paralel, e de la sine înțeles că satul paralel (cu lanțul standardizat) nu poate avea aceeași amplitudine, nu are aceeași calitate și cantitate a ofertei deoarece în primul rând se adresează unor oameni încă ne-remodelați complet care au aspirații și nevoi normale, nu fluide și pre-programate de fabrica de consens care modeleză comportamentul maimuței moderne angrenată complet în lanțul standardizat.

Satul paralel și lanțul standardizat sunt într-un fel trecutul cu viitorul în competiție. Omul vechi cu omul nou. Sunt mult de zis, cum ar fi faptul că există o populație fringe, la granița între cele doua, că există oameni complet independenți, că există codependența unor componende din satul paralel față de lanțul standardizat (mai ales la nivelul autorității și al legilor) etc.

Ce doresc eu însă să subliniez, că ce ni se pune în față – segregarea prin “certificat” – nu este neapărat un lucru rău, nu este neapărat pedeapsa lui Dumnezeu sau începutul sfârșitului. Este într-adevăr o provocare, deoarece este un test (ușor zic eu) de credință. Revin obsesiv – dar nu am ce face – la a repeta că plandemia este pătrunderea în planul real a unor fronturi din războiului nevăzut, mai pregnant decât altă dată – și pe lângă componenta de testare a credinței, pot să mai existe nenumărate alte aspecte, care țin de pronia divină și nu putem decât a specula în legătură cu ele.

Ascultam, de exemplu, pe JimBob care o dă într-una cu smart-citi-urile, cum că păpușari vor să bage cât mai mulți în congolomerate numite smart-city-uri unde va exista un proces de digitizare, totul fiind tokenizat, de la bani până la experiențele personale. Cum nu vor putea controla toată lumea (nici acum de fapt, la țară statul nu este prezent 100%, legea pământului este încă oarecum mai puternică), vor oferi zăhărelul doar la cei care acceptă să fie integrați în blockchain, certificatul, prin caracteristica sa globală fiind un prim pas către asta.

În afara orașelor, zice JimBob, vor fi comunități independente, fiecare cu specificul și personalitatea ei – cum deja se întâmplă și acum. De aceea, el pune accent pe dezvoltarea abilităților, a comunității și deconectarea voluntară din lanțul standardizat de producție și desfacere de bunuri, servicii și ideologii.

Sfaturi simple de dat, dar greu de conceput pentru hoardele de zombi care se grămădesc acum la centrele de vaccinare deoarece nu vor mai avea acces la junk-food-urile din mall-uri.

Satul paralel nu înseamnă deloc autosuficiență și nici producție a ceea ce mănânci. Un cizmar va putea supraviețui fără probleme în satul paralel deoarece lumea va avea nevoie de încălțăminte reparată de la gropile de gunoi ale smart-city-urilor. Satul paralel este însă strâns legat de comunitate. Este necesar ca comunitatea să fie capabilă să ofere orice are nevoie o persoană pentru supraviețuire. Oarecum putem deja testa dacă în prezent facem parte din satul paralel. Dacă peste tot pe unde am umblat această vară nu a fost nevoie să scoatem masca putem spune cu certitudine: posibil. Dacă mai ales, de unde ne-am cumpărat mâncarea, cel puțin jumătate din cei care ne-au vândut-o îi cunoaștem personal sau sunt vecini cu noi, putem spune da. Dacă pentru traiul nostru de zi cu zi am putut să ne mișcăm fără mască și la locul de muncă să stăm fără mască și să interacționăm complet cu alți oameni fără mască putem spune da, e posibil ca să fim parte dintr-un sat paralel. Cumva granițele actuale ale “regulilor de igienă” denotă și puterea de penetrare a viitorului gulag. Dacă nu cumva va fi chiar mai restrâns, deoarece foarte probabil nu va putea rezista și controla un teritoriu atât de extins.

Satul paralel nu va fi neapărat localizat geografic. Comunitățile online de târguri virtuale de produse și servicii deja au început să se dezvolte în afară. De departe extrema sunt SUA unde mii de oameni au migrat către statele care au interzis folosirea “certificatului” și care sunt probabil un exemplu perfect de sat paralel – deși uneori diavolul este ascuns în detalii …

Una peste alta această segregare nu este deloc ceva negativ ci pentru viața noastră poate fi chiar un colac de salvare în contextul unui Titanic care a fost lovit de iceberg. Ce vreau să zic prin asta, am tratat aici. Spiritual este însă un test pe care poate unii nu îl vor trece. Este cumva un test facultativ, pe care mulți suntem tentați să îl dăm și mulți o fac din patimă și spaimă de bau-bau, deși majoritatea normalilor nici măcar nu îl văd ca un test și nu își pun în niciun caz problemele pe care le pun eu aici. Secularizarea este de departe o ciumă care a făcut cel mai mare rău Bisericii. De acea, așa cum cei călduți vor fi scuipați, deși nu sunt de acord că vaccinul este sau are a face cu pecetea sau cu vreo cădere, simpla pierdere a ocaziei de a da acest examen OPȚIONAL de credință trebuie să pună sub semnul întrebării pe cei care au aspirații dincolo de cele ale maimuței de mall.

2 comments

  • Și referendumul din 2018 pentru familie a fost un test spiritual. Picat.

    • testele sunt gradual mai dificile – cine nu pica pe cele mai usoare, nu le va trece pe cele mai grele care vor veni; cine trece un test, se intareste si va fi pregatit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.