Capetele hidrei

Prin hidra înțeleg forțele întunericului care se împotrivesc omului și din invidie luptă împotriva omului încercând mai întâi să îl despartă de Dumnezeu și mai apoi să îi facă rău, pur și simplu. Este greu de înțeles că diavolul pur și simplu nu știe să facă altceva decât rău. Jordan Peterson spunea că cea mai clară dovadă a existenței lui Dumnezeu este existența diavolului, care este evidentă – trebuie să fii cu totul orb să nu vezi că diavolul există.

Ca putere căzută, e firesc să vedem și să percepem mai mult existența diavolului decât existența lui Dumnezeu, deoarece în starea noastră căzută, avem de a face în primul rând cu influența diavolului. Și orice inimă sinceră în căutarea unui răspuns, vede mai întâi lucrarea întunericului și se simte copleșit de mirosul urât al iadului care vine alături de prezența și lucrarea forțelor satanice.

Trebuie însă ca cineva să aibă o inimă sinceră și o rațiune cât de cât funcțională pentru a nu se lăsa copleșit de nihilism și pentru a căuta o explicație a răului care repet – orbi să fim, să nu-l vedem.

Majoritatea oamenilor supraviețuiesc vieții – reacționează la ce li se întâmplă. Puțini sunt care planifică, puțini care își decid o cale proprie și care au un plan și foarte rar găsim unul care să intre pe ușa cea strâmtă și să încerce să vâneze veșnicia alături de Dumnezeu, nu în foc.

Prin capetele hidrei înțeleg diversitatea puterilor întunericului. Există mai mulți demoni și fiecare are o lucrare a lui. Dar omul, ca ființă superioară prin chipul și potențialitatea obținerii asemănării cu Dumnezeu, are puteri mult mai mari și în omenire poate face multe rele mai mari decât ar fi capabili chiar demonii. Aș aminti aici doar pilda cu acel călugăr care fierbea un ou la focul lumânării și când i s-a dat pe față păcatul (dacă nu mă înșel, era post), starețul l-a certat și el a dat vina pe diavol: “diavolul m-a învățat”. Atunci, deoarece starețul avea viață sfântă, și pentru îndreptarea călugărului mincinos, care la fel ca Adam, în loc să se pocăiască când răul a ieșit la suprafață, a dat vina pe șarpe, s-a arărat diavolul și a zis: “nici prin cap nu îmi trecea așa ceva, el singur s-a gândit să fiarbă oul la lumânare”.

Iată deci că există o concurență între diavol și om în a face rău, fiecare din motive și din poziții diferite. Diavolul din invidie, omul din prostie și din răutate, care răutate se face din obișnuință, din educație, din căderea sub influența celor 3 mari legături cărora este supus omul (conform Sf. Ignatie Brieanceaninov în “Calea Mântuirii”): legătura păcatului strămoșesc, legătura duhului lumesc și legătura influenței demonilor.

Să ne întoarcem acum la capetele hidrei. Există așadar mereu, în orice vreme, diverse lucrări ale forțelor întunericului care încearcă să distrugă omul. Distrugerea omului are mai multe “fronturi”: în primul rând, depărtarea omului de Dumnezeu, prin tot ce înseamnă asta: opoziția față de propovăduirea Bunei-vestiri, omorârea și constrângerea prin orice mijloace a lucrării de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu și în cele din urmă anihilarea completă creștinilor, cum s-a întâmplat în epoca bolșevică. Dar pe lângă lupta împotriva creștinilor și a propovăduirii, din răutate, diavolul lucrează și la distrugerea fizică a omului, chiar a celor care nu sunt creștini și care nici măcar nu prea au speranțe și perspective de a deveni creștini.

Aici este o discuție lungă și nu are rost să o detaliem. Dar, în primul rând deoarece îl urăște pe Dumnezeu, diavolului îl urăște și pe om, ca purtător al chiplului și potențial al asemănării cu Dumnezeu și chiar dacă nu este creștin, caută să îi facă rău. Dar nu doar omului ci și întregii creații, diavolul îi face rău, deoarece altceva nu poate să facă. De aceea, întreaga creație, după cădere, vedem că este sub influența răului. Cum altfel putem să interpretăm imensitatea spațiului cu planetele goale de viață, cu asteroizii care le lovesc violent și le lasă cratere reci și sterpe, cu găurile negre care devorează materia ducând-o nu știm unde, cu exploziile stelelor care aruncă moarte pe distanțe inimaginabile în jurul lor. Universul nu este deloc favorabil vieții și starea actuală poartă în ea semnele unei violențe și unor transformări catastrofale.

Capetele hidrei sunt diversele lucrări ale puterilor întunericului, care fiecare în parte sunt un front deschis împotriva omului, cum am mai zis. Să exemplificăm: plandemia a fost un cap – un virus produs în laborator, menit să omoare oameni, să producă spaimă, să distrugă comuniunea și societatea, să dea pretext pentru nașterea unui regim totalitar global. De altfel, un regim totalitar global este scopul final al diavolului deoarece atunci ar putea să interzică credința în Dumnezeu pe tot pământul și să ceară în schimb închinarea către el. Faptul că în ultimul timp pare s-a întețit lupta pentru încropirea unui stat global, care evident va fi unul totalitar, nu este doar o închipuire, ci o constatare chiar a celor care nu sunt creștini și nu au o perspectivă creștină asupra lumii.

Capetele hidrei, deși au aceiașă mamă și de fapt, același trup, pe lângă lucrarea particulară pe care o au fiecare, se întâmplă uneori să se frece unul de altul, adică să intre într-un aparent conflict. Să ne imaginăm o haită de lei care devorează o antilopă. Nu toți mănâncă o dată, ci pe rând, dar cei mai jos din ierarhie nu au răbdare și se aruncă înainte să se sature cei mai de sus, și astfel există mici frecușuri – irelevante în cele din urmă pentru antilopă. Ce vreau să spun? Există o ierarhie a răului și o ierarhie a lucrărilor răului, prin urmare există și o competiție (aparentă) în manifestarea acestor lucrări. De aceea, vedem că plandemia se termină și războiul are întâietate. Deși, mai concretă pare mai degrabă hiperinflația, dar care este cumva ignorată deoarece dacă s-ar discuta prea mult despre ea, există riscul stimulării unor tensiuni sociale, care ar destabiliza structura de conducere pe care am văzut-o în acțiune în timpul plandemiei. Cum se poate explica altfel sincronizarea și rapiditatea cu care au fost aplicate același set de “măsuri” în întreaga lume?

Prin urmare, infrastructura prin care a fost executată plandemia, va fi folosită și pe viitor la multe alte … “lucrări”. Dar cum de nu se întâmplă deja războiul și cum de lucrurile se mișcă așa de încept. Și cum de plandemia dă semne că nu va continua sau cel puțin pare că are un deficit de momentum? Să nu intrăm prea mult în măruntaiele arhitecturii demonice de control și execuție a planurilor satanice asupra lumii. Să ne depărtăm puțin și să ne întreptăm gândul către Dumnezeu, cel Atotputernic.

De ce îngăduie Dumnezeu manifestarea răului în lume și de ce permite ca aceste capete să se înfrupte din umanitate? Aceasta este o chestiune teologică largă și se numește “problema răului”. Nu vom intra prea mult, doar amintesc că sunt părinți care spun că fără diavolul omul nu ar putea să se sfințească, deoarece nu ar avea ispite și fără ispite nu ar putea să-și manifeste lupta și dorința de apropiere față de Dumnezeu. Dar lucrarea dragostei nu are neapărat nevoie de diavol și înainte de a fi – fără voia lui, ci din prostie lucrător al mântuirii omului – diavolul este o realitate și lucrarea sa este o stare a lucrurilor pe care nu o putem nega și de care trebuie să ținem cont, mai ales în viața noastră, în lupta personală și mai puțin în întortocheatele meandre ale războiului nevăzut al forțelor întunericului cu umanitatea, care vedem în vremurile recente că se instanțiază agresiv în realitatea fizică din ce în ce mai mult. Și a venit poate momentul să enumerăm și alte capete ale hidrei, pe lângă plandemie, hiperinflație (sărăcie) și război (deznădejde). Războiul împotriva identității și a memorie este poate un capăt mult mai pervers al hidrei decât toate celelalte la un loc. Mă refer aici la așa-zisul curent “wokeness” de peste ocean care cuprinde în el “drepturile” minorităților sexuale, drepturile “minorităților” oricare altele decât cea creștină, feminismul, distrugerea moștenirii culturale europene prin ostraticizarea sub umbrela unor pretexte tembele (sclavia, patriarhia etc) și ca o cireașă pe tort, consecința firească a wokeness-ului este transhumanismul – distrugerea omului și “înlocuirea” acestuia cu inteligența artificială, printr-o simbioză înșelătoare care evident va duce încă din start la anihilarea individului și la alterarea completă a ființei umane prin simulacre de identități artificiale, fără nicio esență și fără nicio altă relevanță, alta decât distrugerea omului așa cum este acum. Atracția transhumanismului este una dintre anomaliile inexplicabile ale nihilismului. Tocmai când credeam că nihilismul și-a atins culmea și a epuizat orice potențial de distrugere, iată că pe altoiul acestuia se naște un monstru chiar mai pervers – transhumanismul, care aduce cu el, atributele unei adevărate religii și analizat cu atenție, nu diferă prea mult de închinarea la idolii făcuți de mână de om de altă dată.

continuare aici

11 comments

  • Pingback: La mulți ani de Independență și Liberă Asociere! – Cerul, Codrul și Pârăul

  • Pingback: La mulți ani de Independență și Liberă Asociere! - RoExit

  • Pingback: Adevăratul reset va fi determinat de progresul Inteligenţei Artificiale – CHIAZNA.RO

  • Pingback: Profeţii despre Israel – CHIAZNA.RO

  • Pingback: Profituri record în domeniul bancar – CHIAZNA.RO

  • Pingback: Nuclearele nu pot distruge la fel ca televiziunile – CHIAZNA.RO

  • În SUA taxele pe proprietățile imobiliare sunt URIAȘE față de România. Chiar și pe proprietățile care încă nu sunt plătite, adică pentru care încă se plătesc lunar rate la bancă. Am văut și taxe de 1% din valoarea proprietății pe an, și am auzit și de cazuri de orașe în care taxa pe proprietățile imobiliare e de 3% pe an.

    • Esti sigur ca ai citit articolul respectiv?
      Ce poti spune despre impozitele la microintreprinderi, despre introducerea impozitului progresiv pe venituri, despre noile impozite marite pe nr de automobile incepand cu al doilea in conditiile in care intr-o familie cu doi soti care lucreaza fiecare are nevoie de masina lui fie si harburi de 1500-2000 euro bucata, despre impozitarea bacsisurilor la barmani/ospatari, despre taierile de facilitati pentru specialistii IT si muncitorii din constructii adica exact de aia de care este mare cerere atat in tara cat si in afara si care pot pleca afara rapid si la sigur in doar cateva zile, etc?

      Si daca te tot te legi de valoara inpozitelor pe imobiliare din Romania, cum ti se pare aceasta afirmatie a ministrului finantelor:
      “Ar trebui să ne uităm pe impozitul pe proprietate, pe venit, și la ceea ce înseamnă impozitarea directă. Impozitarea directă este cheia, din punctul meu de vedere, pentru a atrage sau descuraja investițiile… Nu cred că este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți. O mașină la o familie. Știți că în Japonia, de exemplu, nu poți să-ți cumperi mașină dacă nu faci dovada că ai locul de parcare… Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai ești egal cu cel care, de exemplu, stă în chirie.”

      Ti se pare normal ceea ce debiteaza idiotul asta despre “egalitate”?

      Cat despre sistemul american de taxare al proprietatii…
      A fost dat cumva ca examplu demn de urmat?

      La prima vedere Dracul pare negru:
      https://charleshughsmith.blogspot.com/2016/05/dear-homeowner-if-youre-paying-260000.html

      Dar este Dracul atat de negru pe cat pare?
      Stiai de exemplu ca in TOATE statele anglo-saxone ai posibilitatea de a avea trei tipuri de pensie?
      1. pensia de stat de genul pilonului 1, pensie folosita in special de angajati si de o mica parte de selfemployed

      2. pensie privata de genul pilonului 3, pensie folosita in special de selfemployed si de o mica parte de angajati

      3. fondul tau privat de pensie, folosit in special de antreprenori, structurat ca un SRL/LTD la care contribui lunar cu cat vrei si cu ce fel de bani vrei: din salarii, din dividende de la propria companie sau din companii terte, din castiguri de capital, etc. Evident ca investesti unde vrei si in ce vrei si ai scutiri masive de taxe si impozite, chiar ZERO pana la atingerea varstei de pensionare sau pana cand incepi sa extragi bani.
      Poti sa detii chiar si propria companie de asigurari:
      https://www.investopedia.com/terms/c/captive-insurance-company.asp

      Asta ca sa nu mai vorbim despre:
      – SSAPS = small-self-administered pension scheme
      – SIPP = self-invested personal pension

      “A SIPP lets you explore a much broader range of investment options than a standard personal pension. Within the tax-protected pension wrapper you can keep assets such as:
      – Individual stocks and shares
      – Government securities
      – UNIT TRUSTS
      – Investment trusts
      – Insurance company funds
      – Traded endowment policies
      – Deposit accounts with banks and building societies
      – Some NS&I products
      – COMMERCIAL PROPERTY”

      Poate te intrebi ce treaba are sula cu prefectura?
      Pai are, ca in tarile civilizate si cu apa calda la robinet se intampla doua chestii importante:
      – oamenii inteligenti sunt foarte responsabili si nu se lasa la mana si la mila statului cu nimic
      – oamenii inteligenti NU DETIN NIMIC PE PERSOANA FIZICA ci pe firme si mai ales pe trusturi si pe fundatii nonprofit ca sa nu plateasca taxe si impozite ca iobagii si ca sa poata lasa mosteniri la urmasi la costuri derizorii doar prin schimbarea actionariatului si nu prin taxe notariale de mostenire.

      Banuiesc ca nu ti-o trecut prin minte sa-ti tii bunurile de valoare inclusiv proprietatile imobiliare pe vreo fundatie nonprofit sau macar pe un SRL? Ca doar te tragi din neamul lui Nea Alecu care scuipa in palma si batea palma la carciuma din sat si nu avea el treaba cu actele de proprietate sau cu foncirea. Hai chiar si acum in mileniul trei sa fim platiti ca salariati ca sa fim taxati mai rau ca iobagii dupa care sa ne tinem averea si proprietatile pe persoana fizica ca sa fim la mila pixului oricarui Sulica care vine prin guvern, dupa care sa injuram bogatii ca isi tin averea prin trusturi si fundatii.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Dieter_Schwarz

      Pana la urma, in Romania nici macar cei mai prosti politicieni nu detin mai nimic pe numele lor.

      Oamenii inteligenti care reusesc in viata spun asa:
      “Rich people plan for three generations.
      Poor people plan for a Saturday night.”

      https://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-rich-people-plan-for-three-generations-poor-people-plan-for-saturday-night-gloria-steinem-43-60-24.jpg

  • Acum ca FSN-ul este din nou la putere…
    din ciclul “bolsevici au fost si mai sunt inca”,
    Florin Georgescu 2 ne propune o noua “solidaritate” si ne spune ca vine, vine, “primavara”… Eu zic ca vine inflatia si falimentul la pachet cu noul exod al romanilor si al firmelor romanesti cu tot cu capital. Bulgaria si ungaria sunt la o aruncatura de bat, presupunand ca mai vrei sa ai legatura cu piata romaneasca, daca nu, de ajuns in Cipru sau in Irlanda, sau oriunde altundeva, nu e chiar asa mare inginerie.

    In cuvintele lui suna cam asa:
    “Nu cred că este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți…
    În zona în care există o, să nu-i spun opulență, dar o preocupare prea intensă pentru a acumula proprietăți, aș vedea o taxare…”

    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25356520-exclusiv-ministrul-finantelor-anunta-schimbari-esentiale-ale-codului-fiscal-taxarea-locuintei-celei-treia-masini-bacsisului-exista-preocupare-prea-intensa-pentru-acumula-proprietati-interviu.htm

    Pana una-alta, realitatea este asta:
    https://www.youtube.com/watch?v=OteFv-rJsYI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.