Ce este Forumul Economic Mondial

Deși conține economic în titlu, FEM este mai mult afaceri decât economie. Economie e un termen general … ne-am gândi că poate daca e un forum economic, se discută despre economie. Dar economia e ceva generic, prin urmare, să săpăm puțin să vedem ce se face acolo.

Nu voi intra în supoziții conspiraționiste deoarece necesită mult studiu, și personal nu sunt interesat de măruntaiele viesparului ci prefer să observ imagina generală și mai ales trendurile.

Un trend pentru care este cunoscut FEM este pentru atragerea CREME OF THE CROP în domeniul politicii, afacerilor, cercetării și în general a tuturor domeniilor care țin de organizarea societății. De fapt, dacă ne uităm pe agenda de acest an putem vedea clar o orientare înspre aspectele legate de controlul și direcționarea societății într-o anumită direcție, subiecte / topicuri de interes pentru acest forum poate chiar care depășesc pe cele pur economice legate de criza energetică (produsă de altfel tot de FEM) sau de criza productivității scăzute cauzată de eradicarea controlată și accelerată a principiilor capitaliste din economia mondială și punerea în loc a pilonilor noului bolșevism global care de la planificare și coordonare globală visează să pătrundă cât mai profund în fibra societății și să micro-controleze toate aspectele vieții de zi cu zi a omului contemporan tembel consumator de bere, mici, fast-food și Netflix și care habar nu are pe ce lume trăiește și ce înseamnă Minsky Moment pe piețele financiare.

Un alt trend pe care l-aș atașa FEM este DAREA PE FAȚĂ a ingineriei sociale. Dacă multă vreme organizații globaliste elitiste funcționau și puneau lumea la cale o făceau în mod secret și nu exista nici măcar recunoașterea oficială a participării la acele evenimente din partea “invitaților”, la FEM este o onoare să participi și să fii invitat. Vă amintiți pe nebunul de Alex Jones cu hăituia participanții la Bilderberg care îl ocoleau și nu doreau să recunoască că se duc la întâlniri? Toată lumea îl credea nebun și scandalagiu, ulterior Bilderberg s-a dat pe față și are chiar site și departament de comunicații. Dar darea pe față este înșelătoare, nu înseamnă nici transparență, nici eficiență ci pur și simplu grabă – elitele se grăbesc ca să salveze planeta (deoarece noi oamenii o poluăm) și prin urmare nu mai au timp să se ascundă în spatele unor organizații și evenimente secrete ci chiar se prezintă și se promovează în speranța de a atrage cât mai mulți idioți utili care să slujească cauzei globaliste.

Că a venit vremea să discutăm “cauza globalistă” o să fac un scurt rezumat aici deși subiectul l-am tratat pe larg în CAPETELE HIDREI (un articol de anul trecut în care am prevăzut Războiul din Ucraina ca parte din programul hidrei de distrugerea a umanității). Pe scurt, există o cultură elitistă care promovează unitatea totală a pământului sub stindardul unor oameni luminați care să aibă grijă de noi și care să aducă pacea și fericirea pe pământ, similar fericirii propuse de Iisus Hristos în Împărăția Cerurilor. Deci propunerea este o împărăție lumească și condiția pentru realizarea acestei împărății ar fi unitatea totală. Dar pentru unitatea globală trebuie să avem anumite principii care să ne unească, prin urmare trebuie să renunțăm la vechiile idei care ne-au ținut până acum depărtați – identitatea națională, identitatea culturală, granițe, limbă etc. A nu se înțelege că globaliștii vor să distrugă total acestea – nu, vor doar să distrugă acele aspecte ale acestor “haine vechi” ale societății care împiedică unitatea. De exemplu, dacă există preoți și “influenceri religioși” cum ar fi Papa sau Pr. Necula care pun umărul la nivelarea diferențelor și promovarea unui ethos comun, asta e de util unității globale, dar dacă sunt “fundamentaliști” care zic că homosexualitatea e păcat, ăștia trebuie eliminați și cum să omori zeci de milioane e cam greu, fie o faci prin puterea legii (în UE) fie prin război (Ucraina – Rusia).

Curentul unionist nu este nici nou și nu este nici foarte bine conturat. Dacă acum 50 de ani, adepții unionismului puneau războiul în față și necesitatea unirii pentru a elimina războaiele, în prezent încălzirea globală este stindardul sub care sunt adunați idioții utili care să conceapă programe de control și manipulare economică care să ducă la scăderea acestui grad de poluare, chiar dacă – așa cum știm din ecuația lui Bill Gates, cea mai ușor de redus variabilă (pentru reducerea CO2-ului) este numărul populației.

Dar să presupunem că FEM va reuși reducerea drastică a populației (la 10% cum spune directorul FEM într-o carte). Oare se va putea atunci face un stat global unic? Evident că nu! Va fi la fel de greu (sau poate mai greu) ca acum deoarece omul are tendința să “alunece” înspre identitate proprie și libertatea e singura cale de dobândire și afirmare a unei identități proprii, sistemele totalitare fiind în esență mijloace de distrugere în masă a identității unui popor sau a unei civilizații. Prin urmare, după prima tentativă (cea cu reducerea la 10%), vor fi noi și noi tentative, nu fiind deloc tras de păr ideea că ideal pentru acești draci în piele de om ar fi ca să nu mai existe oameni deloc, de unde avem explicația interesului și banilor atrași de cercetarea în domeniul inteligenței artificiale.

Să vedem acum în ce măsură FEM are sau nu impact și poate sau nu poate face ceva. Din start aș dori să atrag atenția că FEM nu este un centru de comandă ci este un FORUM. Poate cuvântul forum este cel mai adevărat de realitate din această drăcovenie. FEM este un fel de forum al diavolilor, unde se întâlnesc și discută unul cu altul către față. Dar oare ei nu au zoom? De ce trebuie să discute față către față. Deoarece deși există zoom, discuțiile face-to-face sunt mult mai prielnice unor momente de curbură și de luat decizii importante. Pe lângă plusul de comunicație, se adaugă și plusul de confidențialitate și oarecum … sinodalitatea – ca să folosim un termen religios. Bunăoară dacă Bill Gates are ceva de împărțit cu Elon Musk nu se apucă să își trimită comando-uri unul peste altul aiurea ci vin la tăticul lor (care o fi ăla) care vine și el la FEM și discută problema în ședințele private unde intră în amănunt și unde pe lângă faptul că înțelegerile vor fi înregistrate și arhivate, poate interveni și “mediatorul” care va dicta soluția la problemă. Când nu mai ești invitat la FEM, deja ai călcat toate înțelegerile anterioare și ești declarat “paria” urmând să fii eliminat, chiar dacă pentru asta trebuie provocat un război mondial. Putin de exemplu de ani de zile este deja paria deși Davos deschisese aproape o filială în Rusia care apoi s-a închis înainte de deschiderea care trebuia să aibă loc în 2021.

Ce trebuie să înțelegem este că afacerile mari se fac în general față către față și astfel de întâlniri (cum este FEM) facilitează contactul între oamenii care fac afaceri mari și prin asta nu mă refer la antreprenori sau investitori, ci la “playeri” cum ar fi Kissinger care este un broker de influență împărțind soluții și deschizând uși între politicieni și oameni de afaceri.

Nu este greu deci de văzut că pe cine scuipă WEF, nu ajunge bine. McDonalds și alții au plecat de la Putin după ce Putin a fost scuipat de WEF. Chiar dacă mai sunt și alte forumuri și organizații globaliste, vedem că unele sunt mai breze ca altele. ONU de exemplu este bătaie de joc – Putin a bombardat Kievul doar ca să îl facă nițel să tremure pe președintele ONU. Schwab însă este Mohamendul la care vine muntele, el nu își mișcă fundul aiurea prin zone de război deoarece are multă treabă și prin urmare face summoning la templu.

Una peste alta, nu trebuie să acordăm mare atenție WEF-ului deaorece noutăți prea mari nu vom avea, în prezent aflându-ne deja în desfășurarea “programului“. Că o etapă are mai mult compomentă medicală și alta mai mult de răzbel sau la un momentdat se apasă pe pedala energiei și se anunță foametea, e mai puțin relevant, dar câtă vreme auzim cuvântul criză trebuie să știm că programul este în lucru și că puterile întunericului lucrează. Pe unii asta îi sperie, deoarece își fac vise și iluzii de “întoarcere la normal” sau de “o țară ca afară”. Personal cred că WEF nu are putere prea mare asupra noastră câtă vreme rămânem ancorați în acele elemente pe care aceștia încearcă să le destructureze. Este în esență un război pe față și la WEF vedem expuse armele vrăjmașului. Cei care lucrează de partea binelui, mai de jos sau mai de sus pot să vadă ce e de făcut și să pregătească contralovituri – căci mai mult nu putem face și nici nu avem nevoie.

PS: iluzia globalismului salvator are următoarea problemă: nu poți face bine la toți, peste tot, în același timp. Ei pot zice însă – da, dar uite am eradicat holera. Da, zic eu, dar ați redus natalitatea de la 7 la 1 și ați omorât site de milioane prin vaccinuri. Da, zic ei, dar ăștia care trăiesc, o duc mai bine. Da, zic eu, dar pote în miliardele de oameni uciși erau vreo 10 genii care inventau motorul cu WARP și colonizam universul …

Dincolo însă de idei, ideologia globalistă este însă doar o umbrelă – nu binele comun și global este intenția reală a acestor oameni ci dominarea. Puterea economică și politică dusă la extrem, are nevoie să fie alimentată și există o competiție între împărații lumii, între regi, vice-regi și “playeri” de a-și extinde aria de stăpânire. Rareori vom vedea măsuri sau programe de rezolvare a problemelor globale prin alte mijloace decât prin control. Totul presupune cedarea controlului individului către organizații supra-statale. Într-un fel, pe scurt spus, FEM este o mafie la nivel supra-statal, un magnet pentru aspiranții de dominație pe organizații cu arie de influență și activitate superioare statelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.