Elon Musk, minerul de date

Pentru cei interesați de Elon și care au timp, îi invit să caute în site. Am mai scris câteva articole despre Elon Musk și legătura sa cu inteligența artificiala și cu transhumanța.

Pe scurt, Elon era un tip foarte speriat de IA și considera riscul ca omenirea să fie anihilată de IA mai mare ca cel legat de războaiele nucleare sau de asteroizi. Pentru a rezolva problema cu asteroizii și a salva lumea, Elon a făcut SpaceX. Pentru a rezolva problema cu încălzirea globală, Elon a făcut Tesla. Nu contează dacă pentru o singură baterie de Tesla sunt escavate sute de tone de pământ, procesate folosind echipamente care consumă petrol. Important e că prostimea salvează planeta acceptând taxe pe “energie verde” la pompă ca banii să ajungă apoi la companii “verzi” cum este Tesla și astfel planeta să fie salvată.

Ca o mică paranteză, când auziți pe cineva că vrea să salveze planeta puteți băga mâna în foc că acela este posedat de demonul mândriei. Și așa cum sunt îngeri păzitori pentru fiecare om, pentru o casă, pentru o parohie, pentru un sat sau oraș, pentru o țară, cei care doresc să salveze nu doar orașul sau satul lor ci planeta întreagă au demoni corespunzători. Ca să facem o paralelă cu războiul, dacă un narcisist megaloman zice că vrea să salveze satul, el este la nivelul pușcaș, adică soldat care folosește pușca. Cei la nivelul mondial sunt cei cu acces la butoanele nucleare.

Și unul dintre butoanele nucleare din ziua de astăzi, mai periculos ca cele ale lui Putin, este Twitter. Tot omul care există pe planeta asta și are cât de cât o prezență într-o comunitate cât de câtă, are cont de Twitter și are o opinie. Elon Mask are acum la îndemână o jucărie prin care poate cataloga opiniile tuturor oamenilor de pe planetă cu o prezență minim relevantă într-o comunitate minim existentă și care nu este pe vârful unui deal, unde nu există electricitate. Prin această jucărie Elon construiește o bază de date imensă cu opiniile, comportamentul, gândurile, preferințele tuturor oamenilor.

Dar oare cei care dețineau înainte Twitter nu puteau face asta? Ba da, dar într-o măsură mult mai mică. Rolul lor a expirat, au făcut ce aveau de făcut și acum sunt extirpați. Înainte de Elon, cenzorii Twitter alterau calitatea datelor deoarece exista un filtru prin care oponenții sistemului rămâneau “in the dark” din punctul de vedere al colectării datelor și informațiilor. Acum situația s-a schimbat. Dar nu doar că Elon a tăiat cenzura (sau cel puțin dă impresia și face efervescență), prin simpla sa prezență el este un agent chimic stimulativ (nu știu termenul exact) al reacțiilor, un catalist care prin activitatea sa reușește să producă reacții fără a altera datele, exact ca în chimie. Cam cum este TNT-ul pentru bombele cu hidrogen, este folosită o explozie pentru a iniția și a potența reacțiile nucleare ulterioare.

Așadar Elon Musk pe de o parte a pus Twitter în mâna controllerilor, mult mai aproape de creierul sistemului (cititorii mei știu la cine mă refer din articolul Capetele Hidrei). Să nu credeți că acum rețelele sociale sunt oricum independente, există însă o ierarhie și datele oricum erau transmise mai sus. Dar transmiterea e o treabă pe când operarea și controlul rețelei este cu totul alta. Una e doar să ai acces la o bază de date cu preferințele politice, culinare dar mai ales religioase și ideologice ale oamenilor și alta e să poți controla rețeaua prin care aceste preferinție sunt sondate, agenții sunt stimulați să și le exprime, să le detalieze, altfel zis sclavii digitali sunt puși să colaboreze la ce acțiuni și mașinațiuni sunt active la un momendat în SkyNet.

Că veni vorba de SkyNet, ce am văzut în Robocop este o nimica toată, imaginația malefică a realizatorilor acestui film a fost extrem de săracă. Realitatea este mult mai nasoală. Skynet-ul din realitate nu vrea să distrugă trupurile și prezența fizică a oamenilor ci vrea să îi trimită în iad, să le distrugă sufletele.

Întorcându-ne la Musk, a lansat astăzi un sondaj dacă să reactiveze contul lui Trump (care a fost banat pe Twitter). Dacă acest articol mai avea nevoie de o dovadă, cred că acum nu mai am nevoie. M-am tot ținut să scriu despre Elon zilele astea cu privire la rolul său de la preluarea Twitter dar m-am gândit că mulți sunt încă reticenți și au o părere pozitivă tembelă cu privire la preluarea Twitter și încă cred că există minți luminate care doresc să salveze planeta și doresc libertate de exprimare.

Ar fi mai multe de zis, dar mi-am propus să scurtez vorba și să înmulțesc altele. Una peste alta, ce vor face cu aceste date și cu această mașinărie de control vă puteți imagina când se vor introduce banii digitali ai băncilor centrale despre care am mai scris și când vor dori de exemplu să elimine din societate toate elementele reacționare. Eliminarea nu va fi una brutală, rapidă, punctuală ci pur și simplu o creștere cu 5% a riscului de miocardită la viitoarele vaccinuri care vor fi impuse în urma întâlnirii recente a G20.

2 comments

  • E ceva puturos în afacerea preluării Twitter de către Musk: dacă la început se tăvălea să-l preia şi presa îl demoniza, apoi părea că dă înapoi şi nu mai vrea să-l preia iar acţionarii au fost pe punctul să-l dea în judecată că nu mai sare cu banii.

    Acum are Tweet-ul pe mână şi întreabă lumea dacă să-l reactiveze pe Donald Duck. Dacă era chiar aşa de setat pe libertate, a doua chestie după semnarea documentelor era să dea două click-uri ca să-i activeze contul, indiferent de opinia utilizatorilor. Aşa, făcând sondaje şi agitând lumea… nu face altceva decât să se joace cu mintea noastră.

    Oricum, tipul este clar înfipt în “agenturili străine”. Să nu-mi spună mie nea Gelu de la sculărie că făcea el tot felul de rachete pe maidanul de la NASA şi avea acces la patente ultra-secrete dacă nu era înrolat bine-de-tot. Sau că făcea maşini electrice de capul lui şi devenea un mega-miliardar doar fiindcă e băiat deştept. Este şi deştept, dar – ca şi Bill Gates – fără “binecuvântare” de la CIA şi alte agenţii de care nici nu avem habar că există, nu se lansa el în mega-business. Că au mai încercat şi alţii cu maşini electrice apoi au fost puşi să le arunce instant la gunoi, vezi cazul Chevy Volt de la începutul anilor 2000. Acum teslele pot fi urmărite, pot fi controlate, pot fi un pas intermediar către maşinile şofer conduse în viitorul apropiat DOAR de către IA. Sau, în cazul lui Gates, au mai fost şi alţii cu sys-op-uri mult mai bune decât mizeria de Windows (Solaris, Unix, ulterior Linux etc.) doar că nu au beneficiat de susţinerea majorităţii producătorilor de electronice, şi fără drivere specifice sau doar cu drivere generice… nu devii prea eficient.

    Cum bine spui, Elon se joacă cu mintea noastră. Eu sunt unul dintre acei “inexistenţi” care nu m-am înrolat în nicio reţea. Absolut niciuna. Trăiesc în realitate şi interacţionez cu prietenii direct sau, cel mult, la nivel de telefon / e-mail. Şi mă amuz cât de mult se tăvălesc cei înrolaţi când li se restricţionează conturile de la câte o dudă. Şi mă gândesc cât de bine ne-ar prinde măcar o pauză de la reţelele astea otrăvite. O furtună solară care să dea de pământ cu Matrix-ul măcar o lună.

    PS: Skynet este din Terminator (nu Robocop). Reţea care, în mod curios, în ultimul episod, devine Legion, adică o legiune de draci pentru cine înţelege.

    • apropos de Donald – a facut sondaj care vrea reactivarea … evident ca e cel mai tare poll politic, care clar ofera o mina de aur in segmentarea audientelor
      l-a reactivat pe Jordan Peterson si pe tipa aia care i-a facut cont fals, dar la Alex Jones a spus clar NU din prima cand a fost intrebat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.