Rusia atacă Polonia

Cele mai sumbre previziuni făcute de-a lungul timpului pe acest blog par a se întâmpla. Asta mă face să fiu și mai retincent în a mai spune ceva deoareceîmi este foarte greu să mă rețin din a pompa spaimă în oameni aiurea – aiurea pomparea, nu aiurea spaima. Asta deoarece e mai bine ca să lăsăm răul să se desfășoare în ritmul lui și să nu îl lăsăm să ne consume prea mult dinainte deoarece știm că orice rău are un final și Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce. Și iară zic că pomparea nu e bună deoarece ce aveam de spus am cam spus, adicătălea că fraier să fii și fără 2 neuroni să rămâi pe meleaguri mioritice având de ales. Dar pe zi ce trece, fraierimea se pune de la un nivel incremental crescând la cu privire la nivelul de greutate pe care cineva l-ar avea de-ar fi să plece, peste care nivel, dacă rămâne se numește fraier.

Imaginati-va un atac cu rachete asupra Londrei ce ar insemna. In schimb, doar cateva bombe in cateva orasele mici din Polonia sau Romania, nu va face mai mult decat sa ii sperie pe vestici si sa le arate ce ii asteapta si pe ei daca continua razboiul si nu cauta pacea cu Rusia.

31 IULIE 2014 – CE TARI VA ATACA MAI INTAI RUSIA IN CAZUL UNUI RAZBOI?

Teoria mea este că Rusia va lovi în minioni (țările din est, membre NATO sau nu, fără armată și posibilități de ripostă) deoarece deocamdată nu au reușit să îi convingă pe americani să accepte negocierile. Loviturile vor fi incrementale, tensiunea va crește lin, SUA nu va face mare brânză deoarece SUA dorește să stimuleze UE să se lupte cu Rusia (așa cum am explicat încă de la începutul războiului).

Comentarii legate de geopolitică și strategie nu mai doresc să fac altele, deoarece pentru mine aceasta escaladare nu e ceva nou, așa cum nu va fi nici intrarea Belarusului în război. Iată doar câteva observații și predicții care mi s-au părut mie relevante.

  1. Ce face scutul?!??

99% dintre români (nu știu ce procent dintre polonezi) sunt suficient de inculți încât să nu poată înțelege de ce scutul american nu îi protejează pe ei ci pe americani. Acum avem o dovadă reală, un atac cu rachete rusești asupra Poloniei în care au murit polonezi. Scutul nu i-a apărat … Nu mai explic aici ce și cum deoarece am mai făcut-o. Ca fapt divers, poate aceast mic amănunt este propagat ca să se afle adevărul și românii să fie puțin mai greu de spălăcit pe creier. Scutul de la Deveselu nu ne apără pe noi așa cum scutul din Polonia nu i-a apărat pe polonezii care au murit. Menționăm totuși că scutul nu e complet operațional, deși … dacă e 10% e funcțional … Totodată experții au recunoscut clar că scutul nu protejează de rachete care cad în țara respectivă ci de rachete care trec prin țara respectivă, dar de la experți până la cetățeni, mesajul este alterat de politicieni și de presă care doresc să minte populația pentru a menține un grad de încredere mare în NATO pentru ca atunci când va fi război, tinerii să meargă să își dea viața pentru NATO și să nu aibă ezitări.

2. Ce fac avioanele de poliție NATO?!?

Atât NATO cât și Polonia au avioane de poliție care sunt sigur că azi aveau toate motivele să zboare deoarece a fost o zi cu bombardamente record asupra Ucrainei (cam 80 de rachete). Cum atacul asupra Poloniei a avut loc seara, deci după ce deja zeci de rachete loviseră Kievul, era firesc ca avioanele NATO să zboare și să fie pregătite, de asemenea avioanele tip AWACS cu radare și tehnologie de detecție. Rolul acestor zboruri este ca să descurajeze inamicul să dea în tine și dacă azi nu au zburat, de ce? Când să zboare atunci, peste o lună când se termină rachetele rușilor (cum ne anunță The Telegraph)??

3. Rachetele au lovit unde trupe NATO s-au pregătit acum o săptămână

Nu știu dacă a apărut această informație pe la noi dar pe la mine a apărut: locația unde au căzut rachetele ar fi un teren unde trupele NATO s-au pregătit acum o săptămână. Nu bag mâna în foc, nu știu detalii.

4. Zelinsky vs Biden

Zelinsky zice că atacul a venit din partea Rusiei. Bidon zice pe baza primelor analize că traiectoria nu pare a veni din Rusia … Deci care dintre ei minte sau este prost informat? Chiar atât de greu este de depistat sursa rachetelor? Că doar totul e pe radar, totul e computerizat, nu mai e nevoie de analize și calcule pe hârtie ca să se justifice acest timp de așteptare …

Evident că fiecare zice ce vrea. Z dă vina pe ruși deoarece dorește să atragă Polonia și NATO în război. Biden nu dorește să bage SUA în război, dar nu i-ar displace să intre Polonia, ideal fără a activa punctul 5.

Ca o mică paranteză, pentru a sta departe, SUA au nevoe ca eventualii noi actori care intră în război să o facă din proprie inițiativă și nu fiind atacați. Am explicat mai pe larg chestiunea în speța scenariului unirii Moldovei cu România.

5. Provocare

Teorii unei provocări din partea ucrainienilor nu poate fi exclusă. Nu zic prea multe decât că atacul asupra unei piețe din Bosnia și moartea unui număr mare de cetățeni, atac care a avut ca rol luarea deciziei americanilor de a se implica în războiul din fosta Iugoslavie, a fost un atac din partea bosniacilor care au dat vina pe sârbi. Practic sârbii au fost acuzați aiurea, ei neavând nicio vină în această privință.

Tot la capitolul provocare trebuie să subliniez din păcate că nu vom putea știi prea curând dacă este sau nu provocare. Cel mai probabil, oficial, rachetele căzute vor fi catalogate “resturi” ale unor rachete lovite de sistemul de apărare anti-aeriană al ucrainienilor care au ajuns în Polonia din accident. Aberant! Nu au cum 2 rachete să ajungă “din întâmplare” în aceiași locație, unde cu 10 zile înainte se pregăteau soldații NATO.

6. Triangulare

Se pare că rachetele au fost S300. Raza de acțiune la S300 este destul de mică (150km). Pe hartă, poate fi Belarusul, dar este o bucată la graniță mică de unde putea fi lansat și ar fi fost imposibil ca polonezii să nu poată vedea sau detecta lansarea, la ce aparatură NATO e prin zonă. Dacă nu spun de unde a fost lansată, nu o facă din alte motive ci nu pentru că nu știu.

SUA clar vrea să pună batista pe țambal, vom vedea și nemții la fel de ipocriți și Macron îl vom vedea pacifist și agitat, trăgând semnale că e vremea negocierilor.

7. Ce vrea Rusia?

Ce încearcă Rusia cu acest atac? Recitiți începutul articolului …

2 comments

  • Mai exact, armament rusesc manevrat de ucraineni loveşte o localitate din Polonia. Singura incertitudine este nu CINE a tras, ci DE CE.

  • Nu am nici o dovada, evident – dar eu nu cred ca rachetele au fost trase de Rusia. Si, desigur nu pot exclude ideea vreunei defectiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.