Blackout Baubau – vorbe sau și fapte?

Știrile și declarațiile panicarde ale liderilor politici europeni cum că vom avea parte de blackout-uri care ne vor întoarce în evul mediu nu sunt de ieri de azi, ci se împlinește deja aproape doi ani de când au început în mainstream. Iată o scurtă selecție de astfel de știri extrasă după o simplă căutare pe Google

Știrile legate de Blackout – pentru cei care nu au memorie de pește – nu sunt legate de Războiul din Ucraina, care doar a alimentat și a deturnat narativul. Iată o știre din Noiembrie 2021 când tot Austria era vuvuzela: „Blackout” în Europa! Pană de curent uriașă. Armata a intervenit deja: Pregătiți-vă.

Ce se întâmplă?

Rolul acestui zgomot cu anunțarea blackout-urilor în presă și de către politicieni este în aparență “de a pregăti populația și instituțiile”. Totul a pornit de la politica tembelă de reducere a populației stabilită de cei care conduc lumea discret. Forumul Mondial și UE sunt câteva organizații de exemplu, dar nu singurele. Trump a încercat o oarecare opoziție prin ieșirea din Kyoto Protocol, unul dintre genul de acorduri semnate și pompate de globaliști care prin politicienii aflați la putere încearcă să reducă populația deoarece cred ei că asta e cea mai bună soluție și că e musai, altfel ne vom sufoca.

Motivele și încercările lor sunt evident discutabile – pentru cei care nu cunosc, teoria se numește Maltusianism și o putem cumva compara cu Keynesianismul din finanțe deși cea din urmă are măcar o brumă de teoretizare pe când Malthus efectiv a greșit masiv fiind un ignorant cu privire la cele mai elementare cunoștință de matematică și biologie. Dar cam așa e cu toate științele sociale – permit narcisiștilor care au papagal să debiteze teorii aberante și dacă sunt carismatici, aceștia pot suci mințile elitelor și bogătașilor care îi vor sprijini să își implementeze planurile tembele și să răscucească lumea în toate părțile. Teoria lui Malthus a fost atât de aberantă încât până și Marx a criticat-o.

Dar nu dorim să intrăm în tehnicalitățile acestei teorii și în istoria evoluției ei – deoarece în prezent, în ciuda progreselor tehnologice masive și a futurismului optimist, teoria încă rămâne puternică având parte de reformulări și argumentări din partea unui număr mare de factori decidenți ai politiciilor cu implicații globale. Într-un fel, tot ce trebuie să știm este că în general oamenii care doresc să rezolve problemele globale nu sunt deloc geniali (nici măcar Elon Musk) ci sunt narcisiști periculoși care nu pot să-și pună ordine nici măcar în propria casă și în familiile lor, având un stil dictatorial dacă sunt în poziții de putere și alimentându-și narcisimul din lansarea și rumegarea unor idei “înălțătoare” care “au impact”, care “schimbă viețile a mii de oameni”, care “schimbă soarta unor întregi generații” și acum, în vremurile noastre, care au grijă ca planeta să supraviețuiască.

Deoarece fără ajutorul geniilor ca Soroș care produce mișcări geopolitice, Bill Gates care finanțează dezvoltarea și distribuirea de vaccinuri sau Elon Musk care reinventează mașina electrică care merge cu o baterie care poluează de 200 de ori mai mult ca o mașină pe carburanți fosili, planeta nu ar mai putea supraviețui.

Dar așa cum puterea banului și dezvoltarea economică l-au făcut pe Malthus un “gânditor” irelevant, cunoscut doar în cercuri “iluminate”, omul de rând știind mai degrabă de Einstein, Edinson sau Ford decât de el, tot așa și acum, cu planul de blackout nu cred că va avea succes așa cum plandemia s-a terminat prin minune când Omicron a făcut vaccinurile irelevante, tot așa și în acest nou ciclu de operațiuni globale de impact ale Marelui Reset, economia se va încorda, energiile umane vor fi stimulate să vină cu idei și fie noi surse de energie vor fi descoperite, fie se va revoluționa economisirea și folosirea energiei actuale, fie pur și simplu țările care nu pun botul la aceste manevre vor prelua producția și vor fi un model de dezvoltare cauzând astfel revoluții politice în vest unde politicienii aderenți ai acestor teorii diabolice vor fi măturați și alții precum Trump vor fi aleși.

Dar aș dori să revin puțin la campania de avertismente care pare deocamdată singurul element îngrijorător – pe lângă scumpirea energiei care se manifestă însă doar în vest și este cauzată mai mult de sancțiunile asupra Rusiei decât de “planurile de acțiune climatică”.

Energia este economie

Fără energie nu există economie. Fără energie abundetă nu poate exista creștere economică. Un popor prosper nu poate exista într-o țară care nu are de unde să consume energie multă. Dacă nu există energie suficientă sau este prea scumpă, economia va intra în declin și nivelul de trai va scădea. Direct proporțional cu nivelul de trai este și rata natalității, deși ni se tot bagă în cap gogoși că este invers. Este la mintea cocoșului că dacă vremurile sunt grele, oamenii nu mai vor să facă copii și astfel populația se reduce. De asemenea, e la mintea cocoșului că dacă ai criză economică, pastilele sunt scumpe, pensiile mici, bătrânii nu pot să mai trăiască până la 80 de ani și cei care pot sunt obligați să muncească ca să mai câștige un ban. Asta înseamnă că va crește și numărul celor care mor. Mortalitatea în exces în UE se învârte la 20% dar cauza poate fi vaccinul sau Covidul. Din fericire, România pare mai bine, dar nu prea știm exact, cifrele sunt din pix la noi.

Deși când vorbim de reducerea populației ne-am aștepta la evenimente extraordinare cum a fost plandemia care să producă rapid milioane de morți, pentru globaliști care gândesc pe termen mediu-lung și o scădere de 5% ar fi suficientă. 5% în plandemie, 5% din blackout-uri, se adună și se învață din greșeli, fiecare pas având un plus calitativ și rezultate mai bune. Dar 5% este o cifră infimă, în Ucraina populația este acum redusă masiv, deci există și locuri unde succesul planului climatic este mai răsunător ca în altele.

Când a început?

Așadar operațiunea Blackout Baubau a început înainte de războiul din Ucraina și Putin nu poate fi considerat vinovat. Nu avem parte de o lipsă efectivă de energie ci strângerea robinetului este dorită având ca scop stimularea “surselor de energie regenerabile”. Aceasta deoarece în curând nu o să mai avem energie pentru toți – pe de o parte și în plus, CO2-ul schimbă clima pe de altă parte. Aici aș sublinia că schimbarea climatică este gogoașa actuală – înainte de asta aveam “încălzirea globală” dar deoarece aceasta nu există și pe alocuri chiar e mai frig ca altă dată, au încropit narativul că încălzirea are loc “în medie” și e normal ca pe alocuri să fie mai frig deoarece în general e mai cald, prin urmare să nu îi mai zicem încălzire ci schimbare. Dar vremea se schimbă mereu și nimeni nu poate depista dacă chiar există un fenomen al încălzirii și dacă acesta chiar are efecte negative.

România are nevoie de încălzirea planetei!

Ca fapt divers, pe vremea când eram și eu îndoctrinat cu aceste gogoși, urmăream cu atenție știrile și studiile pe tema “încălzirii” (reamintesc că termenul “schimbare” îl avem doar de vreo 10 ani, înainte aveam “încălzire”). Apocalipsa încălzirii a fost de mult timp pompată prin TV și presă și astfel s-a ajuns ca un grup de agronomi de la noi de la nu știu ce institut de cercetare să facă o simulare, ce se va întâmpla dacă va crește temperatura medie cu x grade (erau diverse scenarii). În toate scenariile, agricultura noastră avea de câștigat. Era unul în care chiar ajuta la extinderea perioadei de cultivare. La care aș adăuga, că dacă iarna am avea temperaturi mai mari, factura cu încălzirea ar fi mult ma joasă și astfel nu doar că nivelul de trai ar fi mai bun, dar poate și producția industrială ar beneficia alături de agricultură din aceste schimbări, prin urmare România nu ar trebui să participe la măsurile de reducere a schimbării/încălzirii climei. Poate părea o atitudine cinică, dar vă atrag atenția că poilticile înalte sunt cinice și fiecare țară își urmărește interesul. Iată de exemplu cum gândesc americanii:

 Continuing our support for Ukraine is morally right, but it is not only that. It is also a direct investment in cold, hard, American interests.

Liderul Partidului Republican, Mitch McConnel la vizita lui Zelinsky – sursa

Deci fiecare țară trebuie să își urmărească interesul și chiar dacă încălzirea planetei ar duce la foamete prin alte locuri, câtă vreme românii o duc mai bine, politicienii români care se opun încălzirii /schimbării climatice globale sunt împotriva intereselor românești.

Cum noi facem parte din UE, însă, din păcate, nu avem opțiunea unei politici proprii care să urmărească interesul suveran. Prin urmare, acum ni se trimit ordine că trebuie să se taie alimentarea cu electricitate la ore de vârf pentru ca reducerea consumului să se încadreze în planul cincinal de reducere a energiei neregenerabile: Guvernul României, obligat de UE să instituie ”blackout-ul” programat în orele de vârf

Ca oile la abator

Producția de energie electrică în Ucraina

Omenirea a avansat tehnologic atât de mult în ultimele decenii încât automatizarea, internetul și procesoarele au împins limitele performanțelor la culmi nesperate. Doar un mic exemplu am să vă aduc: avioane militare construite acum zeci de ani, îmbunătățite (petecite) cu tehnologie modernă sunt încă în top. De exemplu F16 Falcon este în top 10 fighetre mondial. În mod similar, pe tot lanțul tehnologic, fabricile și uzinele care produc energie au fost suficient de îmbunătățite pentru a face față chiar unei creșteri masive a cererii de consum – dacă s-ar dori să facă față! Pe măsură cu vechile fabrici, noile centrale sunt de asemenea mult mai eficiente, fiind construite cu tehnologii noi de inteligență artificială și modelare asistată de calculator care din start le fac mult mai performante. Mă refer aici cel puțin la hidrocentrale. Nici măcar nu vreau să amintesc de investițiile masive care s-au făcut în surse “regenerabile”. Deci la capitolul producție nu sunt probleme. Iată de exemplu cât de mult a scăzut producția de energie electrică în Ucraina – o țară aflată într-o oarecare stagnare unde nu s-au mai făcut investiții poate de pe vremea sovietică. Am dat acest exemplu deoarece am fost surprins că Ucraina producea electricitate cu mult peste cât avea nevoie, excedentul fiind probabil exportat țărilor din jur, deși dacă Ucraina produce atâta, vă imaginați Rusia?

De asemenea, progresele făcute la capitolul reducerea consumului sunt și ele masive. Numai dacă dau un singur exemplu ar trebui să fie simplu de înțeles scala acestui progres: pe vremuri, becurile de 30W erau cele mai economice, dar nu vedeai nimic cu ele, prin urmare trebuia sa cumper de 100. Acum sunt și becuri de pana 10W care produc 600 lumeni comparat cu un bec clasic de 100W care producea cam 900 lumeni. Progresul este masiv – toate echipamentele care consumă electricitate au fost îmbunătățite drastic prin varii tehnici și metode.

Cum deci să justifice atunci politicieni că e nevoie să taie curentul ca să facem economie deoarece nu mai avem de unde? Este aberant! Oile evident că nu înțeleg și Putin este țapul ispășitor, narativul cu încălzirea globală și energiile regenerabile, salvarea planetei și alte aberații de astea fiind rezervat doar pentru spălarea pe creier a noilor generații.

Credeți însă că oile vor ieși să protesteze când se va tăia macaroana? Nu! Deja cei care au bani mulți și neuroni puțini au cumpărat ca oile panouri și așteaptă cu plăcere ca să le facă ciudă la cei care vor sta cu becul stins în timpul tăierilor. Cei care sunt la serviciu, așteaptă cu nerăbdare cele 1-2 ore de pauză în care bateria pe telefon le va fi suficientă ca să se uite pe tiktok când nu vor putea să lucreze dacă firma unde lucrează nu le va furniza generatoare pe benzină sau alte soluții și nu vor mai avea becul aprins sau echipamentele de producție funcționabile.

Cei care freacă manganul și nu produc nimic, paraziții societății, tineretul militant care e folosit de obicei ca să schimbe guvernele probabil se va adapta fără probleme la tăieri, dacă acestea vor fi regulate și vor fi pregătiți din timp ca să aibă bateria suficient de încărcată încât să se poată uita pe tiktok în “pauze”. Important va fi ca antenele de telefonie să funcționeze și internetul să meargă pentru că altfel va fi nasol. Vedem că până și în Ucraina sunt proteste legate de tăieri, deși acolo motivul este evident unul independent de voința politicienilor.

Dar dacă …

Ce posibilități are însă o elită formată din câțiva descreierață să forțeze lucrurile până acolo încât să întoarcă omenirea în Evul Mediu? Posibilitățile sunt limitate și totul depinde cumva de lanțul de distribuire a ordinelor. Așa cum în plandemie, au putut forța hypermarketurile să pună pândarii să ne verifice botnițele, dar pe stradă poliția a fost așa-și-așa, adică s-a cam putut merge fără botniță, existând de exemplu magazine de cartier unde se putea intra fără mască, tot așa și acum vor împinge de sus în jos “măsurile”.

Operațiunea este însă dificilă deoarece cumva totul depinde de furnizori care nu au niciun interes să participe la aceste blackout-uri din varii motive. Banul fiind evident unul din ele. Dacă se începe cu tăierile, nu doar că va scădea consumul drastic și orice perspectivă de creștere va fi redusă, dar există chiar riscul ca anumiți consumatori mari (să zicem o fabrică mică de mobilă) să găsească soluții alternative (panouri? generataore pe motorină?) și să renunțe la furnizorul de energie electrică pe o perioadă chiar mai mare decât cea a tăierilor … Sau poate dacă tăierile vor fi la ore de vârf când costul unui kw este 2 lei, unele fabrici se vor organiza astfel încât să introducă pauze în această perioadă și apoi să prelungească programul mai târziu, când nu e ora de vârf și când tarifele sunt mai mici (să zicem 1 leu). Deci sunt nenumărate argumente, că producătorii de energie nu au decât de pierdut dacă participă la “Operațiunea Blackout”.

Să zicem totuși că se vor găsi modalități legale prin care să îi oblige pe aceștia să taie macaroana și vedem din știrea de mai sus că și la noi se încearcă ca guvernul să pună presiune pe aceștia și să instituie anumite ore de tăiere. În acest caz, consecințele sunt extrem de nasoale pentru partidul aflat la putere, dacă se va lansa în presă ideea că tăierea a venit de la guvern, în urma unor decizii / legi.

Cel mai ușor blackout s-a realizat în Ucraina, prin război. Ne miram de ce s-au retras rușii și i-au lăsat pe ucrainieni să recupereze teritoriile? Deoarece misiunea rușilor poate nu era să ocupe teritoriile ci să producă blackout. Iată că în Ucraina, planul climatic a fost realizat. Doamne-ferește să îl extindă și la noi!

PS: am uitat să subliniez că chiar dacă întreaga UE+SUA ar realiza planul cincinal de reducere a emisiilor 100%, China+India ar recupera masiv și ar produce în continuare emisii, făcând operațiunea de salvare a planetei imposibilă. Se pare însă că pentru chinezi sunt pregătite alte operațiuni care urmează să fie testate după ce operațiunea Coronavirus a eșuat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.