Simbolistica vizitei lui Biden la Kiev

În primul rând este evident un mesaj, un mac-mac. În ziua de azi mac-macul este foarte important, mai ales pentru un imperiu în declin care doar încearcă să mai proiecteze imaginea unei puteri în decădere. Înainte să arate unitatea vestului în lupta cu Rusia, Biden ar fi normal să arate unitatea vestului în lupta cu forțele interne dezintegratoare care erodează fundamentele civilizației prin noua ideologie woke și toți vectorii ei de atac: anihilarea identității la orice nivel (țară, neam, comunitate, persoană), distrugerea economiei (prin asaltul tembel asupra energiei sub stindardul ecologic), disturgerea gândirii raționale (prin ridicarea nebuniei la nivel de politică de stat).

Dar Biden nu are cum să transmită semnale de unitate deoarece duhurile de care este stăpânit sunt dezintegratoare, lucrează pentru distrugere nu pentru unitate. Evident că în aparență, un vest unit împotriva unei Rusia invadatoare și malefică teoretic ar fi ceva bun. Dar unitatea asta este una falsă, este doar o proiecție, o bătaie de joc. Dacă îi păsa de Ucraina, de poporul ucrainean și de pace, SUA nu producea acest război (prin sprijinirea Maidan 2014, prin înarmarea și încurajarea ucrainienilor să atace Dobans și Lugansk post 2014, prin acceptarea ocupării Crimeei).

De notat referitor la această vizită este că în același timp cu Biden, la Kiev se află și o delegație a Knesset-ului Israelian. După cum știm bine – deși presa ignoră total – Israelul nu s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei și continuă să profite de afaceri cu Rusia care evident în perioada asta duduie. Deși SUA oferă ajutor de miliarde anual israelitenilor, această țară care își datorează existența SUA, nu este un parteren la fel de bun și de încredere cum este România care de exemplu preferă să distrugă agricultura și economia tăind orice import din Rusia, în timp ce Israelul face bani revâznând produse rusești în Europa la fel ca Turcia.

Americanii s-au abținut în a critica Israelul – o misiune interzisă deoarece Israel este copilul răsfățat al tuturor în SUA, evreii dictând totul. Dar au adoptat totuși unele sancțiuni punctuale pe oamenii de afaceri israeliteni care chiar ies în evidență prin continuarea afacerilor directe cu Putin, cum ar fi de exemplu Sergei Adonyev.

Ziceam că mac-macul este mai important în zilele acestea decât orice. De ce? Deoarece prin mac-mac se poate ajunge către un război nuclear. SUA nu pot face nimic ca să determine Rusia să lanseze nuclearele, deoarece nu mai au o armată. Vă reamintesc că SUA au pierdut războiul în Afganistan, chestiune recunoscută chiar de Biden:

After 20 years — a trillion dollars spent training and equipping hundreds of thousands of Afghan National Security and Defense Forces, 2,448 Americans killed, 20,722 more wounded, and untold thousands coming home with unseen trauma to their mental health — I will not send another generation of Americans to war in Afghanistan with no reasonable expectation of achieving a different outcome.

Sursa: Casa Albă

De asemenea țin să subliniesc ca vestul avea înainte de război (și încă are în mare parte) o imagine extrem de bună în Rusia. Ca să distrugi această imagine nu este suficient să pompezi zilnic la TV mesaje anti-imperialiste. Americanii trebuie să lucreze cât mai mult ca să îi convingă pe ruși că îi urăsc, că doresc să îi extermine (așa cum lansează mesajele mașinăria de stat), că ura față de ruși este sinceră și programatică, nu doar o imagine falsă proiectată de presa putinistă. Deci în Rusia există clar două perspective – una cea oficială, a statului, a lui Putin, care se pompează prin presa oficială și alta liberă, a omului de rând, mai ales a tineretului spălat pe creier de pseudo-cultura occidentală cum că … libertate, egalite, democrație, drepturile omului, capitalism.

Ne-am gândi că poate sunt suficiente miliardele băgate de americani prin arme în Ucraina. Dar aceste miliarde nu sunt vizibile, nu sunt palpabile. Unde sunt miliardele astea dacă ucrainienii pier cu zecile de mii și pierd teritoriu, abia mențin pozițiile, nu se pot apăra de bombe etc. Ucrainienii încă sunt the underdog atât în percepția vestului cât și în percepția sinceră a poporului rus. Mulți ruși nu înțeleg rostul acestui război și nu sunt de acord cu el.

SUA dorește război nuclear, de aceea mai este de lucru la percepția publică până să ducă opinia publică în punctul în care să accepte că un război nuclear cu Rusia trebuie purtat. Slalomul făcut de SUA este unul dificil deoarece pe de o parte nu vrea să se implice, pe de alta dorește ca europenii să se implice și de aceea face tot ce poate ca să îi împingă și să îi încurajeze pe fraierii europeni că trebuie să ajute Ucraina ca să bată Rusia și că SUA este alături de Europa în această bătălie.

Culmea este că SUA dacă ar dori ar putea oferi un avantaj militar suficient Ucrainei pentru ca să îi bată pe ruși. Sau de exemplu, dacă SUA chiar dorea să ajute Ucraina, putea să roage pe evrei – care datorează SUA existența statului Israel – să doneze măcar tehnologia Iron Dome ucrainienilor pentru a se apăra de rachetele rusești. Culmea este că în acest război, Turcia care este oarecum mai apropiată de Rusia decât de Ucraina în acest război, a ajutat Ucraina mult mai mult decât Israelul care este aliat SUA.

În rezumat, prezența lui Biden denotă pe de o parte dorința de a încuraja europenii să ajute mai departe Ucraina, cu cât mai multe arme. De aceea, dupa Kiev Biden și merge să se vadă cu Duda – ca să îi zică: “Băi Duda, voi sunteți tari, Polonia e puternică, puteți bate Rusia dacă îi ajutați pe Ucrainieni.” Duda uitucul, nu a învățat nimic din istorie și nu mai știe că Polonia a mai avut o dată acord cu Anglia și când a fost nevoie … i-au ocupat nemții în două săptămâni.

Ce mă miră este cumințenia rușilor care deși au ocazia și casus beli, nu bombardează Kievul. Semn că și Putin cam joacă pe aceeași melodie, pe același cântec de siernă demonic care pare să cânte prohodul omenirii.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTĂ: pentru a înțelege în amănunt perspectiva mea asupra războiului, vă recomand articolul DE CE CRED CĂ RĂZBOIUL POATE FI DOAR NUCLEAR din Februarie 2022, scris înainte să înceapă războiul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.