Va fi prigoana Marelui Reset mai nasoală ca cea a Diavolului Roșu?

Prigoana comunistă pe cât de dură a fost nu a reușit să anihileze creștinismul și mulți s-au sfințit prin mărturisire. Pe lângă sfinți însă creștinii simpli au avut totuși opțiunea unei vieți relativ normale, fără a-și asuma jertfa mărturisirii, ascunși, ferindu-se, fugind de diavol în fel și chip.

Într-o perioadă a vieții sale, parintele Cleopa a fugit de comuniști în pădure, mâncând ce îi aducea un pădurar din când în când, locuind alături de animalele sălbatice și luptându-se direct cu diavolul deoarece dacă în lume diavolul ți se arată sub forma unei ispite, a unei femei, a unei plăceri, a unei întâmplări, în pustie necuratul vine în persoană să te sperie și să te facă să te temi deoarece prin teamă diavolul controlează omul și încearcă să îl ducă la pierzare.

Un profesor universitar creștin, ar fi putut de exemplu în perioada comunistă să ducă o viață creștină normală, participând la slujbe în fiecare duminică, spovedindu-se, etc, dar lucrând ca șofer de tractor. Poate doar lucrările specifice agriculturii în anumite momente ale anului, pe care ar fi fost obligat să le facă duminica ar fi fost un impediment. În rest, sistemul considera suficientă pedeapsa că nu mai poate preda la facultate dacă este creștin și îl tolera la volanul tractorului (sau la coada măturii).

Mulți se tem de prigoana viitoare a Marelui Reset deoarece puterea tehnologiei este alta acum și capacitatea de control a crescut exponențial. În plus, mijloacele de influențare a voinței au avansat și ele, conspiraționiștii mergând până acolo să sugereze că deja sunt anumite dispozitive care pot emite un tip de frecvențe care pot stimula o stare de … necredință receptorilor [1].

Eu nu cred că tehnologia va putea aduce noutăți majore în privința puterilor vrăjmașului care sunt aceleași pe care le-a avut de la căderea lui Adam. Din contră, numărul sfinților care crește pe măsură ce istoria progresează înmulțește și greutatea rugăciunilor care se fac pentru mântuirea creștinilor și întregirea bisericii luptătoare cu cea biruitoare, prin urmare, așa cum a existat scăpare în vremea diavolului roșu, cei care ia seama și învață din experiența creștinilor din acea perioadă vor putea rezista și în vremea apocalipsei marelui reset.

Dacă această trecere prin foc va fi apocalipsa finală, vom vedea abia spre final. Vremuri tulburi au existat mereu însă în istorie și perioadele de toleranță au alternat cu perioade de prigoană pentru creștini. Iar acum este evident că urmează o prigoană și că ce am trăit sunt doar … antrenamente. Sunt nuanțe legate de locuri, de intensitatea prigoanei, de specificul caznelor și ispitelor. De exemplu unii zic că și vestul a avut prigoana lui, în sensul luptei cu ereziile și cu secularismul. Dar nu se poate compara viața unui creștin în vestul capitalist cu prigoana explicită împotriva creștinilor din lagărul bolșevic. Cu privire la viitor, avem profeția pr. Justin Pârvul că “întreaga lume va fi un experiment Pitești”.

Întorcându-ne însă la vremurile de tristă amintire ale dictaturii bolșvice, vedem așadar două variante de supraviețuire – varianta mărturisirii pe care fie au ales-o, fie au fost ei aleși, cei mai puternici dintre creștini. Cel mai trist este că au existat chemați dar care nu au fost aleși deoarece au trădat și nu s-au ridicat la înălțimea chemării lor. Nu știm însă numărul lor și nu știm dacă nu cumva ei s-au pocăit totuși spre finalul vieții și s-au împăcat cu Dumnezeu.

O a doua variantă este cea a supraviețuirii de zi cu zi, fără a renunța însă la credință și la manifestarea credinței care deși a fost penalizată, nu a fost niciodată interzisă total sau pentru toată lumea. Era într-adevăr interzis pentru cei care doreau locuri de muncă de nivel înalt, bine plătite cu multe avantaje lumești. Dar ca și în vremea pandemiei, cei care au avut coloană vertebrală nu au cedat și dacă a fost nevoia și-au dat demisia și s-au mutat de la condus avioane militare sau administrat spitale, la consultanță de marketing pe internet sau alte joburi care nu au necesitat obligativitatea vaccinării. Acum însă în SUA se lucrează la o lege pentru compensarea celor care au fost dați afară din armată cu ocazia prigoanei vaccinării. Un an a fost nevoie pentru mărturisitori să reziste pe baricade pentru ca Dumnezeu să dezlege jugul și să elimine problema. Zeci de ani poate au așteptat mulți luptători anti-comuniști în închisori ca să cadă comunismul și deși târziu acesta a venit. Iată un exemplu clar de “scurtare a timpului”.

Din păcate nu există varianta a 3-a, a unui trai normal, “ca înainte”. Viața cum a fost înainte este o idee tembelă, o imposibilitate. Creștinii nu vor mai putea face carieră, nu vor mai putea ajunge în poziții înalte în societate și bine plătite în dictatura Marelui Reset. Este o iluzie cruntă pentru cei care cred că se pot zbate, pot să jongleze cu “termenii și condițiile”, cu normele de conformare, cu aquis-ul comunitar și totuși pot să rămână creștini. Voi enumera pe scurt câteva meserii în care creștinii nu vor mai putea lucra în curâd pe măsură ce noul contract social al Marelui Reset va fi propagat în întreaga omenire la fel de rapid și prompt ca și “măsurile sanitare” “recomandate de experți”:

  • politician – și acum nu vedem un politician care să zică că avortul este o crimă sau că homosexualitatea este o boală – nu ar putea rezista dacă ar susține doar aceste două idei care corespund unei viziuni creștine asupra lumii într-o oarecare măsură ca să nu zic că partea cu homosexualitatea chiar corespunde unei viziuni firești asupra biologiei, de unde și explicația de ce până să avem deturnarea puterii politice de grupările neomarxiste finanțate de miliardari, dicționarele de boli mintale includeau homosexualitatea în rândul bolilor mentale;
  • reporter – nu este nevoie să mai explic; nici măcar la Trinitas TV nu au nevoie repoterii să spună că ecumenismul este o erezie și este o componentă a tehnicilor de acaparare a religiilor de către serviciile secrete în scopul folosirii acestora pentru promovarea noilor idei globaliste, oricare ar fi acelea necesare planului dintr-un anume moment dat, de la lupta împotriva terirosmului la vaccinarea obligatorie, la libertatea de gen și în final la obligativitatea eutanasierii după o anumită vârstă (cu excepția miliardarilor);
  • profesor -am explicat în articolul Viziunea asupra lumii de ce școala și sistemul educațional este vectorul cel mai important pentru inginerii Marelui Reset în implementarea programului lor de control asupra umanității; nu tehnologia și sistemul politic sau de drept vor fi infrastructura de control ci chiar individul; însă pentru a putea fi folosit în această întreprindere diabolică, tinerii trebuie să fie spălați pe creier, programați și pregătiți pentru noua lume bravă; se înțelege de ce profesorii sunt de departe cea mai evidentă categorie de idioți utili care habar nu au pe ce lume trăiesc și cum sunt folosiți de “formatorii de formatori” pentru a duce oile la mezat;
  • șofer de taxi – pentru a supraviețui ca șofer de taxi în vremea prigoanei Marelui Reset trebuie să ai 5 rapeluri și să fii dispus să ți se implanteze 20 de cipuri pentru a putea să fi conform cu termenii și condițiile companiei de transport internaționale care se află în spatele app-ului de taximetrie; nu vor mai exista taximetriști independeți în Marele Reset și companiile tradiționale vor fi dispărea așa cum au dispărut casetele audio deoarece în ziua de azi se folosește streaming-ul;

Dar ce mai rămâne să facem dacă nici măcar șofer de taxi nu vom putea lucra? Țărani autosuficienți! Este foarte posibil ca aceasta să fie singura variantă de supraviețuire. Nu am idei de ce alte meseri vor mai putea exista care să permită supraviețirea în vremea prigoanei Marelui Reset fără a renunța la credință și fără a mărturisi adeziune la noile ideologii de gen. Fac obsesiv apel la acest tip de dogmă a noului reset deoarece este mai ușor înțeleasă. Concret este posibil ca constrângerile să ia forme cu totul noi, de neînchipuit acum. De exemplu, mă gândeam azi ascultând prosteala de la emisiunea Recorder despre ChatGPT, că e posibil ca acest tip de boți să fie indispensabil pentru desfășurarea oricărei meserii în viitor și botul să poată fi folosit doar de cei care acceptă termenii și condițiile companiei mamă care poate cere în acei termeni și condiții explicit lepădarea de Hristos. Caz în care, nu vom mai putea lucra nicăieri, deoarece pentru a lucra am avea nevoie de ChatGPT, la care am avea nevoie de acces doar dacă am accepta termenii și condițiile …

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE

[1] Disabling parts of the brain with magnets can weaken faith in God and change attitudes to immigrants, study finds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.