Pogromul asupra Lavrei Pecerska 

Știrile cu prigoana asupra ortodocșilor din Ucraina apar doar pe site-uri neo-marxiste gen Hotnews deoarece Basilica e preocupată cu vizita ereticilor anglicani la patriarhie și cu concertele de muzică bizantină, probleme grave care au loc în țara vecină cu privire la frați de credință nu au ce să caute printre informațiile de folos sufletesc publicate de acest trust nobil la care sunt chemați să contribuie toți credincioșii BOR.

Urmărirea evenimentelor care au loc în Ucraina, cu privire la prigoana împotriva ortodocșilor, este necesară deoarece patternul acestei epurări va fi replicat (cu unele adaptări, evident) și când se va forța unirea BOR cu papistașii în viitorul apropiat când ortodocșii din România vor fi considerați putiniști și orice front ideologic va fi folosit de agenții Marelui Reset în lupta lor turbată împotriva lui Dumnezeu.

La intersecția dintre războiul văzut (între Marele Reset și măncători nefolositori) și nevăzut (între demoni și oameni) despre care am comentat de nenumărate ori (de ex aici), se află Biserica Ortodoxă, deocamdată din Ucraina. S-a ajuns aici după ce ultimele cioturi de viță prin care mai cugea ceva sevă au fost arse deja în vest – mă refer aici la bisercile catolice și mai ales la puținii catolici care s-au opus aggiornamentelor și nu au acceptat alte depărtări de la învățătura lui Hristos, cel puțin altele decât cele pe care le-au primit ei moștenire. M-aș referi aici la faptul că deja în Germania, Biserica Catolică a declarat că binecuvintează căsătoriile homosexualilor – prin vocea cardinalului neamți și a adunăturii lor de cardinali direct subordonată papei. Care adunătură pretinde că iubește mai mult decât papa și că ostracizarea sodomiților trebuie să înceteze deoarece asta nu este iubire creștină. În ce măsură acest cutremur în catolicism este opera papei sau acesta a fost și el luat prin surprindere nu putem specula. Cert este că Marele Reset a resetat deja catolicismul și îl va folosi din ce în ce mai intens în lupta de propagare a noilor dogme.

În partea de est, acolo unde au pus piciorul deocamdată, se lucrează altfel. Lyudmila Filipovych din Ucraina, o profesoară universitară de filosofie folosită ca noul preot al nou înființatei biserici (așa zis) ortodoxe din Ucraina, a declarat că călugării de la Lavra au 3 variante – legarea de Bartolomeu (colaboraționistul CIA), legarea de noua biserică sau exilul la Moscova. Ca să le înlesneze decizia și să evite un probabil măcel (călugării nu vor ceda și alături de ei vor rămâne probabil câteva zeci de viitori martiri), noua Ana Pauker a Marelui Reset a declarat că Patriaria Ecumenică de la Constantinopol este deja cult înregistrat în Ucraina culmea chiar în districtul administrativ al Lavrei, pentru a fi legal și pentru a înlesni trădarea. Vedem deci că demonii facilitează lepădarea, punându-ne zăhărelul la îndemână.

Amănuntele logistice ale aceste prigoane nu are sens să le comentăm, nu mai contează ce au găsit anchetele ministerului culturii din Ucraina atât de grav la Lavră încât să ordone poliției evacuarea acesteia până la data de 29 Martie. Cei care însă doresc totuși să afle, o pot face aici. Amintim doar că unul dintre capetele de acuzare este că un preot din această mănăstire a declarat că Crimeea nu a fost niciodată a Ucrainei – lucru pe care și mulți politicieni americani îl recunosc și mulți europeni îl declară.

Ziceam deci că Basilica tace iar Daniel nici gând să folosească întâlnirile “diplomatice” cu marile capete “religioase” din Anglia, pentru a încerca să apere în primul rând libertatea religioasă din Ucraina, dacă oricum știm că inima lui e mai mult spre vest decât spre est. Aflăm din Hotnews că Patriarhul Moscovei a făcut apel la papă și la alți lideri religioși (deci cred că și la Daniel) ca să se facă presiuni asupra lui Zelinsky să termine cu oprimarea ortodocșilor. Dacă nu din dragoste pentru frații întru Hristos, măcar din teama că România fiind următoarea carne de tun pe listă, situația se poate repeta într-un viitor oarecare și pe la noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.