Actualități din război

Chinezii sunt all-in pe Rusia

Ambasadorul Chinei la Paris declară Crimeea ca fiind a Rusiei deoarece a aparținut dinainte … De asemenea, zice că țările foste-URSS nu au un statut internațional.

Reamintesc că după vizita lui Panda la Moscova, a urmat o reuniune a chinezilor cu stanu-rile din Asia Centrală semn că Putin e posibil să le dea mână liberă chinezilor să îi strunească de vreme ce el a fost înfruntat live de președintele unui stan la o reuniune de anul trecut. De unde vedem asta? Chinezii declară că exporturile către această regiune au crescut cu peste 20% în primele luni ale acestui an.

Francezii dau cu flit ucrainienilor

Belarusul devine fierbinte din ce în ce mai mult, prin prisma anunțului Rusiei că va plasa nucleare aici – măsură propagandistică, deoarece geostrategic nu are relevanță. Reamintesc că Zelensky a avut recent o întâlnire cu polonezii legată de securitatea sudului Ucrainei, lăsând să se înțeleagă că s-au pregătit pentru eventualitatea unui atac asupra Belarusului. Cel mai probabil, polonezii au deja echipamente de scanare multiple pe graniță și le dau deja acces ucrainienilor sau acum se pun bazele unor astfel de colaborări. Francezii însă au refuzat să dea ucrainienilor o hartă a Belarusului care i-ar fi ajutat să programeze dronele pentru atacuri. De ce au cerut ucrainienii tocmai acum această hartă? Citiți articolul recent intitulat Oportunitățile Ucrainei.

Reamintesc că Macron a fost la chinezi și practic le-a dat ok-ul să atace Taiwanul. Nu că ar conta cuvântul lui Macron, dar ca un cocoș turbat, evident că face zgomot și e strident. În articolul anterior am subliniat despre ultimul frecuș al nemților cu rușii pe tema ok-ului pe care nemții îl dau ucrainienilor să atace zone din Rusia. Din nou, nu că ar conta … Drept urmare a declarației lui Medvedev, câți-va ruși de la ambasadă au mai fost trimiși acasă. Am prins și eu live avionul cu care au zburat.

De asemenea, nemții le-au mai dat recent tancuri Leopard și încearcă să îi ajute pe ucrainieni să repare pe cele două tancuri stricate nasol la antrenamente. 2 din 12 tancuri e ceva … mai ales că sunt tot felul de modele și în general nu dintre cele mai performante.

Vedem deci atitudini opuse ale francezilor. Dacă nemții au dat ok-ul, cum de francezii nu le dau hărțile că doar atacarea unor ținte militare este deja declarată validă în limbajul oficial al minionilor aflați în slujba Imperiului. Oare nu s-au înțeles la NATO? Dar care NATO? V-am explicat în articolul anterior că NATO este mai mult o agenție de marketing, nu un centru militar geostrategic unde să se stabilească o politică comună, etc. Iată deci că nemții zic că este ok ca ucrainienii să atace ținte militare din Rusia (deci nu civile) pe când francezii nu le dau harta Belarusului care i-ar ajuta să programeze dronele. De ce au cerut-o ucrainienii tocmai francezilor, nu știu, deoarece probabil americanii sigur o au … Dar poate au fost puși de americani ca să fie testați și să încerce să identifice cine se opune Imperiului din stuff-ul armatei franceze.

Pregătire de atac nuclear în Marea Britanie

V-am mai povestit că deseori britanicii fac exerciții cu avioane în Marea Nordului, care par să scaneze submarine. Din ce știu eu, dacă rușii vor ataca Marea Britanie o vor face lansând rachete din submarine, nu cred că se vor risca să lovească cu rachete din Belarus sau din Kaliningrad sau mai din adâncime. Motivul? Rachetele în submarine sunt mai mici pe când cele din bazele tip buncăr fixe sunt mult mai mari și probabil sunt intercontinentale. Evident că mai există și acele lansatoare mobile, despre care am discutat în articolul Nuclearele Rusiei. Dar de departe, personalul submarinelor este probabil cel mai pregătit și cel mai profesionist, deși rușii au avut ditamai accident. Dar cum silozurile sunt pentru ICBM-uri, cum mobilele sunt riscante și vor fi folosite doar în cazul declanșării WW3 când toate nuclearele vor fi lansate, cele din submarine pot fi folosite pentru a pedepsi punctual o putere străină, care nu este SUA. Nu prea văd un scenariu în care atacarea Marii Britanii nu va declanșa răspunsul instant al americanilor și un război nuclear, dar cert este că britanicii se pregătesc.

Și pe lângă misiunile de vânat submarine, pregătesc și populația. Mai concret au testat un sistem de alerte pe telefon care în general a funcționat. Vă reamintesc că la noi deja Arafat a pompat sistemul asta și l-a distrus folosindu-l abuziv în perioada plandemiei. Deoarece alertele deveniseră extrem de stresante, mulți români și-au dezactivat notificările sau s-au învățat să nu le mai ia în seamă considerând că sunt teste. Nu știm dacă această premieră în UK este datorată de creșterea tensiunilor și de pregătirea reală pentru un război nuclear sau este încă vreun proiect prin care să se ardă câteva miliarde de la buget pe chestii inutile și care evident nu au niciun impact real deoarece nu prea văd în ce scenariu realist alertele pot fi trimise înainte să pice nuclearele, că doar rușii nu vor anunța ziua și ora la care bombele urmează să pice în Marea Britanie.

Drone

Dacă există o certitudine cu privire la acest război este cea legată de drone. Mai exact, dronele sunt clar o armă puternică și care va reface întreaga strategie militară de la nord la sud și de la est la vest. Totul va fi regândit prin prisma dronelor. Rușii nu pot să producă, faptul că folosesc drone iraniene (și știm asta din loviturile pe care le vedem asupra ucrainienilor) denotă că ei nu sunt capabili să le producă. Nu că le-au terminat pe ale lor, nu că sunt mai scumpe ale lor, ci că pur și simplu ei nu sunt în stare să facă așa ceva. Dronele nu sunt ceva nou, știm de acea dronă sovietică care a picat în Croația după ce a trecut peste câteva state NATO apărate beton de poliția aeriană efectuată cu avioane moderne. Deci rușii nu au scuză că nu au acest drone iar faptul că iranienii le au arată superioritatea tehnică a acestora. Nu cred că doar faptul că iranienii au captat cu mulți ani în urmă o dronă americană și au făcut copii a contat. Ci faptul că rușii nu au avut luciditatea să realizeze importanța acestui tip de armă. Iranienii s-au orientat spre ea din necesitatea de a oferi Hamasului o armă eficientă și ieftină. Nici americanii nu excelează, știm că au testat în Ucraina acele drone sinucigașe blade care se pare că au unele defecte și s-au reîntors la masa proiectării. Ucrainienii au început să producă ei drone, nevoia îi învață și folosind echipamente industriale standard (drone civile pentru fotografiat, care însă sunt foarte scumpe) pun pe ele diverse dispozitive care să lanseze grenade, bombe etc.

Cred însă că va veni curând momentul să vedem drone echipate cu mitralieră pe ele și de asemenea drone care să funcționeze în modul swarm. Chinezii au deja, dar se pare că nu le dau rușilor, de vreme ce nu le vedem pe câmpul de luptă. E posibil să fie avertismentul SUA de vină pentru această prudență. Ce fac chinezii cu dronele swarm este înfricoșător, nu atât tehnic ci ca acuratețe a mișcărilor și a evitării coliziunii în zbor. Într-adevăr costurile sunt mari deoarece evitarea coliziunii live se face cu procesoare puternice, cu senzori puternici, poate cu radar, iar mișcările în swarm cu tehnologii de comuniucații avansate și scumpe. Dar este evident că impactul acestora poate fi decisiv, mai ales dacă funcționează autonom și au libertatea să tragă singure, identificarea țintelor nefiind o problemă.

În final pentru a ilustra ce doresc să zic, vă prezint o filmare cu un robot agricol care merge peste un camp de salată, identifică în timp real buruieni și le neutralizează cu un laser. Translatați capacitățile astea în domeniul militar și vă puteți da seama ce urmează. Totul este doar o chestiune de bani, tehnologia există …

https://www.youtube.com/watch?v=eN5pgRUbq2U

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.