Bate-voi păstorul şi se vor risipi oile turmei

Nu am timp să fac o listă a articolelor deja scrise pe tema prigoanei asupra Bisericii Ortodoxe din Ucraina, dar o parte dintre acestea (ultimele, dar probabil nu toate) sunt referite în pagina RELIGIE.

Avem noutatea că astăzi a fost băgat la pușcărie starețul Sfintei Mănăstiri Lavra Pecerska din Kiev. Strategia puterii este clară – lovirea capului și pomparea în iude. Deja există un călugăr din obște trădător care a făcut cerere la schismaticul (și trădătorul) Filaret ca să fie primit în noua “biserică” a Ucrainei, o organizați globalistă despre care Filaret a promis ambasadorului Danemarcei că va fi mult mai deschisă către drepturile homosexualilor decât fosta biserică rusă. Acest iuda care a făcut cecrerea se visează deja stareț sub noua conducere a lui Filaret. Nu vom pomeni numele lui, dar este unul tânăr cu barba scurtă. Peste tot unde este ispite există iude. Oriunde se răstignește Hristos există o iudă, dar vai prin cel care vine sminteala.

Culmea este că acest trădător Filaret este născut în rândul rușilor din Donbas și într-o perioadă făcea glume ironice despre limba ucraineană (pe care acum o folosește cu slugărnicie către Marele Reset) pe care o considera o limbă falsă, artificială.

Întorcându-ne la arest, acuzația este că starețul a făcut propagandă pro-rusă, a justificat războiul. Acuzatorii sunt serviciile secrete, dar nu există nicio înregistrare. Culmea că în epoca telefoanelor care pot să înregistreze orice și chiar în vremuri în care cu 20-30$ poți comanda un video fals prin care să poți falsifica orice declarație sau crea unele artificiale care să imite un anume personaj, nu există dovezi deoarece în statul dictatorial ucrainean, nu este nevoie de dovezi, fiind stare de război. Oricum arestul la domiciliu este o mare onoare și o pedeapsă extrem de blândă deoarece muți preoți ortodocși în locații marginale și unde presa nu poate face tam-tam și unde turma este destul de mică și neputincioasă au fost direct executați uneori chiar înjunghiați mișelește în timpul slujbei. Autorii de fiecare dată au scăpat, fiind probabil extremiști naziști de prin alte locații pe care lumea să nu îi poată recunoaște și pe care poliția să nu îi poată prinde. Care poliție oricum nu e preocupată de apărarea ortodocșilor de către extremiștii ucrainieni ci mai degrabă participă la campania de indimitare și persecuție a preoților și stareților mănăstirilor care încă nu s-au aliniat.

Nu doresc acum să continui cu alte considerații legate de problemele Bisericii Ortodoxe din Ucraina, mai multe detalii le puteți găsi în videoclipul de mai jos.

Ce ar mai fi de adăugat este că recent există pozitionări ferme ale bisericilor ortodoxe cu privire la Ucraina: Bulgaria, Serbia, Munte-Negru (și alții cred) s-au poziționat deja împotriva schismaticilor și cer apărarea drepturilor ortodocșilor. Ce nu vedem este însă nimic din partea UE/BOR, liniște totală, deplină. Care tăcere înseamnă participare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.