Este AUR un partid creștin? Poate face ceva?

Deoarece Bălănel s-a defectat și vuvuzelește fără încetare, simt nevoia să scot și eu mica trompetă și să suflu în ea, de vreme ce spune numai prostii și răspândește în eter confuzie și minciună – ca un adevărat purtător de vorbă al unui patriarh creștin. Vai de mama noastră!

De-a lungul celor peste 20 de ani de blogging am abordat de mai multe ori subiectul conexiuni care trebuie să existe între politică și credință, dar mai ales am tras semnal mereu că ortodocșii dorm pe ei. Am făcut aceasta în speranța că se schimbă ceva și nu știu să spun dacă s-a schimbat ceva de la adormirea post-decembristă, după singurul moment de îmbinare ideală între aspirațiile naționale și cele spirituale prin îngenuncherea manifestanților anti-regim din timpul Revoluției și invocarea lui Dumnezeu prin spunerea rugăciunii Tatăl Nostru. Nu cred că astfel de momente vor mai fi repetate prea curând, deși cu siguranță că mai degrabă decât dorința de a putea avea o țară liberă, demnă și în care credința creștină să fie impregnată în toate articolele Constituției, cred că cei de atunci invocau ajutorul lui Dumnezeu mai mult pentru că erau înfometați și visau la Coca-Cola, așa cum visează acum ucrainienii. Să ne ierte cei care nu pentru mâncare și “valori europene” s-au jertfit ci pentru – așa cum ne rugăm – demnitatea și libertatea poporului român.

Dar faptul că comunismul a picat – cum de exemplu nu s-a întâmplat în Belarus, deși probabil în 20-21 (acum 2-3 ani) au avut mai mulți martiri ca la noi în 1989 – asta este deoarece jertfa noastră a fost suficientă pentru a ne oferi câțiva ani de liniște. Dar oare cât credit mai avem la Dumnezeu pentru jertfa curată – atât cât a fost ea – a martirilor luptei anti-comuniste? Puțin zic eu.

Așadar, ziceam că am mai scris pe acest topic. Din păcate nu știu cum să caut sau mi-ar lua foarte mult. Iată un articol găsit ușor. Nu știu dacă AUR trece testul cu avortul în care ziceam în acest articol. Cred că trece, măcar parțial. Ar merita însă ca cineva să pună întrebarea lui Simion și să nu-i permită să comenteze pe lângă. Chiar dacă cumva răspunsul este subînțeles și mai toți sperăm (pentru că altfel l-am trece la categoria gunoaie ordinare) că Simion este anti-avort și dacă va ajunge AUR la putere va da o lege anti-avort, acest lucru trebuie afirmat deoarece așa cum slujitorii întunericului spun dinainte ce intenții au în speranța că așa primesc puteri magice de la satana, tot așa și noi creștinii trebuie să îl speriem pe diavol ca să știe ce îl așteaptă și să zicem (Simion să zică) – în numele lui Iisus Hristos, când vom ajunge la putere vom legifera anti-avort.

Dacă această afirmație se va face există două posibile rezultate – toate forțele creștine se mobilizează maxim și AUR câștigă, evident cu ajutorul lui Dumnezeu, fie Simion este martirizat și AUR câștigă.

Evident, aceasta este o utopie deoarece foarte probabil Simion nu prea are cohones să atingă subiecte cu adevărat fierbinți care nu au tracțiune decât în categoria denumită (incorect) fundamentaliști. Simion targetează creștinii de canapea, care citesc Biblia cu o cafea și o țigară pe fotoliu, eventual și cu o muzică în fundal. Aceștia sunt foarte deschiși la ideile anti-sistem, dar ce înțeleg ei prin sistem și ce discut eu pe acest blog sunt lucruri total diferite.

Avortul este de departe un subiect esențial deoarece în el sunt incluse toate celelalte, adică și apărarea credinței și apărarea identității și apărarea țării, și apărarea economiei etc. Dacă un politician sau un partid nu are conștiința valorii vieții copilului nenăscut, nu are nicio conștiință și nu face decât paradă cu niște vorbe, nici măcar cu idei creștine

Iată deci cum fentează răspunsul clar și simplu – DA, suntem împotriva avortului. “Centrele de consiliere” nu sunt deloc o soluție deoarece femeile care vor să omoare copiii sunt suficient de întunecate și prinse în capcana satanei încât să nu scape doar cu o consiliere. România este deja în urmă la interzicerea avortului – Polonia și-a pus UE în cap și a câștigat și vedem că crește din putere în putere, cel puțin prin prisma sprijinului primit de la Americani și a prosperității economice. Vă reamintesc că acum 2-3 ani, UE amenința că termină Polonia, că îi taie fonduri, că îi taie banii, că îi face probleme. Nu au reușit nimic, legea a mers mai departe și Polonia stă foarte bine.

Subiectul este atât de fierbinte și atât de important încât cei care ne uităm peste ocean vedem cum tratează creștinii de acolo și cum înainte de orice alte măsuri conservatoare, se luptă cu avortul. Nu există loc de ezitări și cei care ezită și o băltesc, sunt rapid bătuți de vânt, așa se întâmplă zilele astea cu Trump care riscă nominarea deoarece nu se pronunță ferm pentru o interzicere a avortului la nivel federal. Care Trump totuși a reușit să schimbe judecătorii Curții Constituționale și ulterior s-a văzut că Joe vs Roe a fost rejectat. Iar practic revoluția din unele state care are acum – anume interzicerea avorturilor – este consecința acțiunilor lui Trump. Deci putem spune că Trump a ajutat imens cauza pro-life din SUA și cu toate acestea, din cauza opoziției sale, motivate de faptul că fiecare stat poate interzice local, acum riscă realegerea.

Politicienii din SUA care ezită răspunsurile cu privire la avort – cum face Simion în interviul de mai sus, sunt ignorați de votanții creștini și oricât de mult s-ar bate cu pumnul în piept și ar arunca cu God Bless America în jur, nu sunt tratați ca serioși ci ca oportuniști. În rândul americanilor, atât creștini cât și atei, chestiunea vieții este printre primele locuri în seria de issues (subiecte de campanie), de multe ori luptându-se chiar cu starea economică.

Acestea fiind zise, faptul că Simion a reușit să coalizeze atâția oameni nu este deloc un lucru mic. Este o oportunitate unică pe care din păcate oficioșii BOR nu o văd cu ochi buni deoarece sunt șantajați și/sau le e frică de puterile întunericului care conduc SUA și România. Spirjinul și implicarea BOR ar motiva pe creștinii care ar putea să aducă plus-valoare în acest partid să intre și să acționeze, fie îndreptându-l pe Simion de pe căile bezmetice ideologic și poate chiar și strategic și chiar dacă garanția unui succes nu ar veni deoarece creștinii sunt deja minoritari în România (după cum am văzut la Referendum), ar pune suficientă presiune împotriva sistemului încât să îi tărăgănească planurile și să nu ne arunce carne de tun în gura ursului.

2 comments

  • AUR și Simion naționaliști? De când au zburat-o pe Șoșoacă, care-i incomoda prin felul ei tranșant de a fi, s-au vădit că au fost penetrați și sunt “opoziție” controlată de securilă. Plus finanțările de campanie de la frații Frutti Fresh…

    PS: mă îndoiesc că vor zbura nucleare prea curând. Rusia stă foarte bine, nu ar avea de ce să dea cunele. Plus că, de când s-au aliat cu China, e mai convenabil să aștepte ca Occidentul să facă implozie economică și socială decât să dea cu bombe.

  • Nu e doar “Bălănel” , e “bălanel-vopsățel”!

    Se zice să nu cauți la fața omului, să nu cataloghezi după înfățișare… Totuși, în momentul în care i-am văzut înfățișarea (om la o vârstă care emană deplină maturitate, cu PĂRUL VOPSIT ca o cocotă masculină, fiind investit într-o funcție de care depinde imaginea Patriarhiei Române) mi-am zis: ăsta e din alt film! Și pot spune, după 8 ani, că nu m-a “dezamăgit”!
    Cu un Joianis, cu un Bălănel-vopsățel, cu un Câț-ciu-ciolac, plus alte specimene, demne doar de desene animate, țara asta nu poate fi decât pe drumul …oaselor. Și “foaie verde de dudău, o să fie și mai…”!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.