Un război ciudat

Din seria de articole despre cât de ciudat este războiul din Ucraina și cât de puține asemănări are cu un război normal, vă prezint ultimul videoclip al bloggerului și managerului unui grup privat de securitate rusesc, care paradoxal pare a fi avangarda armatei ruse în acest război, atât în teren cât mai ales pe internet.

https://www.youtube.com/watch?v=R9uvkJltrm0

Ce face Prigozhin este ceva nou. De unde până acum doar trimitea mesaje către conducere și solicita arme, acum face o analiză militară amănunțită, ca și cum ar dori să atragă cât mai multe like-uri și views și cât mai multe abonamente pentru a putea câștiga câți mai mulți bani din reclame. Prigozhin pare un youtuber de modă veche deoarece nu folosește calculator sau măcar o hartă pe perete, ci una simplă de masă, care are însă colorat teritoriul ocupat.

În care război ați mai văzut așa ceva? Anume:

  • o armată privată care este relativ independentă de armata țării
  • un manager al armatei private care să facă periodic filmări cu diverse mesaje, mai nou cu analize militare
  • acest manager să își bată joc de comandantul suprem al armatei și să îl numească fucking moron
    (acum 2-3 zile); dar nu doar că l-a numit idiot, dar s-a referit la el indirect însă deloc confuz prin porecla “bunicuțul” – termen batjocoritor folosit de popor la adresa lui Putin în perioada plandemică când acesta nu primea pe nimeni la palat și era speriat de bombe să nu facă răceala, așa cum erau bunicuții care se uitau la TV și erau ușor influențabili de presa manipulatoare;

Vă las singur să interpretați și această ciudățenie, pe lângă cea cu cruțarea Kiev-ului și mai adaug doar că patrioatele trimise de americani nu au reușit să apere depozitele de arme trimise de american și care erau păstrate în vest deoarece ucrainienii credeau că rușii nu mai au rachete de rază lungă de mare precizie și prin urmare s-au gândit să stocheze toate armele într-un singur loc. Și ca să se asigure că totul va fi sigur (adică depozitele de arme și viitoarele donații destul de scumpe – tancuri, avioane etc) au primit și ceva patrioate de la americani. Care acum s-a dovedit că nu au făcut față.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.