Fake News DIGI24 despre Suedia

Medic român în Suedia: Am ajuns să invidiez România se intitluează știrea falsă despre Suedia.

În primul rând, țin să spun că acel medic se poate întoarce oricând în România, altfel este un mare ipocrit și un mincinos. Dar oricum titlul articolului este click-bait și este o povestire la mâna a doua.

Dar care este minciuna din această știre? Păi în primul rând se lansează ideea că Suedia stă foarte nasol, poate chiar mai nasol decât România (de vreme ce acel medic o invidiază – pe România). Și se pompează pe ideea că Suedia este oaia neagră. Aș face aici o pauză și aș recomanda celor care au venit recent pe blog să recitească articolul despre fabricarea consensului. Consensul este acela că închiderile sunt bune – cât mai drastice cu atât mai bine. Acesta este un produs al fabricii de consens. Și el trebuie promovat. Orice produs competitor (pe piața ideilor) este atacat virulent, permanent. Ca în acele reclame cu “produsul nostru vs un produs obișnuit”. Produsul nostru (al fabricii de consens) te spală pe creier bine, în timp ce celălalt produs îți mai lasă niște îndoieli că poate carantina totală, poliția măștilor și închiderea permanentă a școlilor nu ar fi soluțiile perfecte și – uitându-te la Suedia – poate îți trece prin ca ori cu măsuri, ori fără, tot acolo am fi fost, deci am distrus economia aiurea degeaba.

Periodic apare acest tip de știri, ca acesta cu doctorul român anti-suedez, tocmai pentru a menține în linie narativul că carantinarea este mai bună și dictatura medicală se justifică, deoarece … mor oameni! Asta deși boala are o rată de supraviețuire de 99.95% iar numărul total de morți în exces (datorați Covid-ului) nu depășesc 5% în medie în majoritatea țărilor UE (sursa).

Dar să vedem care este Fake News-ul blatant și cum l-am descoperit. Deci în știre se titrează: “un nou vârf al deceselor din cauza Covid”. Dar chiar doctora din Suedia (nu cel care a declarat că invidiază România) explică că în Suedia numărul de morți de Covid este de fapt o … rotunjire. Mai concret, dacă de exemplu ai fost bolnav de Covid și te-ai făcut bine, dar te calcă mașina, ești trecut automat la morți de Covid. De ce se întâmplă asta, nu știu să explic, dar pun pariu că mulți suedezi nu știu, așa cum pun pariu că nici la noi, românul de rând nu știe că dacă ai un mort și îl declari de Covid, primești bani.

Dar să vedem acum, cum stă de fapt Suedia … Nu știu la ce date ne-am putea referi mai bine, dar site-ul ourworldindata.org vă oferă posibilitatea să vedeți că la orice ne uităm, Suedia stă mai bine ca România.

sursa: https://ourworldindata.org/grapher/biweekly-covid-deaths?time=latest&region=Europe

Iată de exemplu, numărul de morți. Chiar considerând caz Covid accidentele de mașină suferite de bolnavi Covid, vedem că Suedia stă la fel de bine/rău ca România și mai bine ca Germania sau Marea Britanie care au implementat măsuri drastice ..

Să zicem că contează numărul de morți la numărul total al populației. Dacă ne uităm pe chartul cu morții per populație, vedem că da, Suedia este în primele 5 țări din Europa, dar dacă ar fi fost atât de nasoale politicile libertine (din punctul de vedere al dictaturii medicale) nu ar fi arătat cifrele mult mai rău? Și repet, Suedia numără morții de Covid, cel puțin … ciudat.

Nu cumva faptul că Suedia arată la fel ca oricare altă țară și nu mult mai rău denotă stupiditatea măsurilor de … “luptă anti-covid” gen închis școli, restaurante, magazine (nu hypermarketuri, evident), obligativitate măști, interzis petreceri, etc?

Zerohedge a publicat ieri un articol în care prezintă câteva articole “științifice” medicale dinainte de Covid, care arată ce credea OMS înainte de epoca Marelui Reset:

In an article titled, “Disease Mitigation Measures in the Control of Pandemic Influenza,” JHU epidemiologists note problems with lockdowns: “As experience shows, there is no basis for recommending quarantine either of groups or individuals. The problems in implementing such measures are formidable, and secondary effects of absenteeism and community disruption as well as possible adverse consequences, such as loss of public trust in government and stigmatization of quarantined people and groups, are likely to be considerable.” Their concluding remark emphasized, “experience has shown that communities faced with epidemics or other adverse events respond best and with the least anxiety when the normal social functioning of the community is least disrupted.”

Sursa: Zerohedge

Din păcate, portavocea noului reset în România pompează la ritm accelerat minciuni după minciuni care să sperie continuu (cu noile tulpini) să justifice noul vaccin și să ostracizeze opiniile (chiar medicale) anti-vaccin, pe de o parte, și să prezinte o realitate fabricată din care să reiese că pușcăria carantinei și pașaportul de vaccinare sunt noul normal pe care trebuie să îl acceptăm, altfel … mor oameni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.