Slăbirea lațului

Să nu vă faceți iluzii false că plandemia a trecut. Nici vorbă! Trăim încă o nouă etapă de respiro, pentru ca oile să mai tragă nițel aer în piept după care noile etape legate de obligativitatea vaccinării și generalizarea “pașaportului” (rebranduit certicficat) vor demara în forță și vor face tămbălău mare căci se îngustează tunelul de oportunitate și lucrurile trebuiesc grăbite, altfel se pierde ocazia de a schimba omenirea în bine.

Nu aș dori să comentez prea mult praful în ochi care se aruncă deocamdată cu marea “dezlegare” la noi după 1 Iunie, “în funcție de ce zic experții” și alte gogoși cu care câinii de pază ai păstorilor noii ordini mondiale momesc oile ca să stea calme și să nu mai behăie aiurea înainte ca țarcul să fie terminat și orice gaură a acestuia astupată bine cu sârmă ghimpată. Doar trag atenția că ce se întâmplă la noi are loc cam peste tot unde panta este în descreștere.

Dar care să fie pilonul rezistenței noului reset, care chiar și după unul dintre starurile teoriei conspiraționiste – Alex Jones – par să piardă bătălia [1]?

Explicațiile mele sunt simple: această plandemie nu este un război pentru bani sau putere dus de miliardarii lumii turbați și care doresc să reducă populația și puținele forțe de rezistență. Războiul este unul spiritual, pentru sufletul omului și războiul deși nu a încetat niciodată de la căderea omului, are momente de instanțiere concretă la nivelul societății și în lumea materială. Aceasta se întâmplă mai ales atunci când omenirea se lepădă total de Dumnezeu și pune în locul Lui altceva: fie regele, fie statele și utopiile sociale, fie patimile și setea de sânge, fie himerele distracției virtuale cum avem în prezent și în general toți idolii construiți de mâna omului. Prin urmare, războiul nu se va termina decât atunci când lumea se va întoarce înapoi spre Dumnezeu. Dar se întâmplă asta? Nu! Oile cred că vaccinul va salva omenirea.

Frica și prostia generalizată care fac oamenii să se sperie de o boală cu rata de supraviețuire de 99% și să-și pună toată nădejdea în Bill Gates și angajații ong-urilor sale nu sunt doar o reacție a dependenței omului modern de comoditățile societății multilateral-dezvoltate. Nu doar că omul se teme să piardă viața bună pe care a avut-o până acum și beneficiile traiului modern, nu doar că omului modern îi este frică de moarte și nu dorește să se rupe de gageturile moderne, rafturile pline și ledurile colorate cu rezoluții din ce în ce mai mari. Omul de azi nu are un răspuns firesc la manipulare și la manevrele psihologice la care este supus deoarece toate simțurile și reacțiile lui sunt dictate de frică, de dependență și din instinctul de imitație nu de dorința de libertate, principii morale sau măcar tradiția democratică sau obiceiurile tradiționale cum mai e cazul pe ici-pe colo la o scală infimă. Practic pierderea identității și a gândirii critice fac ca omul modern să acționeze la nivel de trib, să fie un avatar al unui profil generic, destul de simplist si predictibil – un NPC cum zic gamerii.

Pe lângă frică și dependență aș dori însă să mai adaug un aspect care consolidează armata de zombi care ne înconjoară. Dacă până mai ieri lipsa sensului rezultată din pierderea identității și ancorarea în materialism era cât de cât înlocuită cu unele obsesii individualiste cum ar fi creșterea pe scara ierarhică, acumularea de avuții, alinierea cu un partid sau o echipă de sport sau plonjarea în pletora diverselor patimi mai clasice sau mai … digitale, “lupta cu virusul” oferă un pseudo-sens comunitar care vine să umple un gol și oferă o nouă stare de existență pentru cei care înainte de plandemie aveau în acest sector un … deficit, ca să nu spunem mai mult.

Bunăoară, așa cum se spunea că războiul face din copil bărbat în sensul că în vremurile de război copiii erau nevoiți să renunțe la plăcerile și jocurile copilărești și să se concentreze pe lupta de supraviețuire, omul modern de astăzi, în mare parte necopt și adolescent întârziat, care a avut parte doar de comodități și totul pus pe tavă încă din maternitate, simte acum o chemare supra-naturală de aliniere și înregimentare în acest “război cu virusul” care îi creionează o nouă identitate – aceea de om bun, de cetățean responsabil, de om modern inteligent care este informat, care se raportează la știință și are respect pentru reguli și indicații, care contribuie la o bătălie istorică într-un moment crucial al istoriei. Și prin urmare, ei care până mai ieri nu aveau un scop în viață, motivația lor era una diafană și fluidă, alunecoasă, fără prea multă carne, acum se simt că trăiesc și că au un rost în viață, chiar dacă războiul în care se văd ei nu este în realitate decât un dans regizat al unor ingineri sociali turbați cu scopuri obscure și diabolice care folosindu-se de acest virus – organic sau sintetic – au cu totul alte motivații decât ale soldatului de jos, cetățeanul simplu, responsabil care ascultă indicațiile și pune umărul la corectarea celor care nu se aliniază la bunul mers al acestui reality-show global, pentru a … reveni la normal.

Am explicat în articolul anterior cum poate fi deja depistat un pattern de comportament al măsurilor incrementale de introducere a unei dictaturi tehnocratice: mai întâi se face un test, pe o categorie socială mică, fără risc de revoltă, apoi se extinde testul la o cu totul altă scară și amplitudine. Ca exemplu aduceam atunci măsurile de limitare a dreptului de mișcare și de acces în magazine al bătrânilor care aveau voie doar între anumite ore. Acum, după etapa de test, aceast tip de măsură a fost generalizat la toată populația.

Similar, referitor la vaccinarea obligatorie ni se spunea că va fi opțională. Astăzi însă președintele a spus că se discută dacă vor exista categorii care să fie obligate să se vaccineze și de asemenea dacă vor exista drepturi suplimentare pentru cei care sunt vaccinați. Observați cum se pune în general problema când vine vorba de acest subiect: “drepturi suplimentare” sau “avantaje” ca și cum cei care nu se vacinează ar fi niște paria care merită să fie marginalizați și ținuți în țarc.

Perversă este și maniularea: se pune întrebarea “ar trebui sau nu cei vaccinați să aibă drepturi suplimentare” fără a mai pune sub semnul întrebării elefantul din cameră care este limitarea ilegală și nejustificată a drepturilor. Această manipulare psihologică a discursului, este una binecunoscută mai ales în parenting: când vrei să determini copilul să facă ceva, îi pui în față două variante de parcurs, ambele incluzând acțiunea target și dându-i de ales niște opțiuni aleatoare irelevante. De exemplu, dacă copilului nu-i place să își facă curat în cameră, îl întrebi: “după ce termini de făcut curat în cameră, ce vrei să-ți facă mami bun: gogoși sau clătite”? Astfel, copilul nu are de ales și în plus este tentat de recompensă, scandalul fiind evitat inteligent. Tot așa se folosește – deseori în discursul public – manipularea “dezlegărilor” care vor urma dacă facem … ce vor ei la un moment anume, ignorându-se total că prima problemă sunt restricțiile și starea de alertă nejustificată.

Această condiționare a drepturilor de obediența față de stat este însă singura constantă în evoluția “măsurilor”. Plandemia nu este decât un pretext, virusul un context. Consolidarea dictaturii globale a început mult mai înainte și este un proces de durată dar la care noi trăim o etapă improtantă în care multe dintre choke-uri au fost depășite folosindu-se pretextul virusului. Aminteam în unul din articolele anterioare că Patriot Actul la americani a întâmpinat o oarecare rezistență inițial în SUA. Mai concret, componenta de monitorizare a tranzacțiilor financiare. Americanii înainte de 2001 aveau un sistem financiar foarte lax, adică puteai să mergi la bancă să faci ce vrei: să trimiți bani oricui, să încasezi bani etc. În Europa existau chiar conturi anonime, care aveau doar un fel de parola la purtator – dacă aveai cifrul contului puteai merge să ridici banii fără să arăți un document. Ulterior, sub pretextul luptei împotriva terorismului, americanii au renunțat la nenumărate drepturi, iar cu privire la tranzacțiile financiare, lucrurile s-au împuțit atât de mult încât lanțul strâns al controlului financiar a ajuns până acolo unde și la noi în România, băncile sunt obligate să raporteze la ANAF toate tranzacțiile persoanelor fizice și juridice, indiferent dacă există o investigație sau nu și fără nicio hotărâre judecătorească. Asta a pornit în 2001 cu războiul împotriva terorismului și s-a finalizat abia acum un an.

Bineînțeles că în prezent, teroriștii pot folosi criptomonede dacă vor să transfere rapid banii și toată zbaterea cu controlarea și monitorizarea tranzacțiilor financiare nu mai are niciun sens deoarece nu ne protejează de transferurile către teroriști. Care transferuri oricum au rămas în ceață – nu s-a dovedit că cutare persoană a făcut cutare plată către nu știu ce terorist fără ca autoritățile să știe. Nenumărate semnale au fost lansate înainte de atacuri și mulți au alertat chiar FBI-ul, dar deoarece atacul trebuia să aibă loc, nu s-a făcut nicio investigație și lucrurile au fost tolerată să meargă înainte pentru ca ulterior să urmeze toate câte au urmat.

Iată deci că nu orbecăiala și nepriceperea autorităților de a noi sunt cauza pentru aberația unor măsuri și haosul în care sunt luate ci, plandemia fiind un reality show compelx cu un scenariu foarte dificil și care trebuie să țină cont și de unele particularități ale unor triburi și de unele reacții spontane, lucrurile nu merg șnur și mai există unele ezitări cum ar fi acum cvasi-blocarea campaniei de vaccinare. Care problemă va fi însă rezolvată, mai brutal sau mai cu … imaginație deoarece ordinele sunt ferme și marșul antihristic către vaccinarea perpetuă cu toate câte va aduce ea, trebuie continuat în ritm cât mai alert.

+ – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + –

NOTE

[1] – 26 Aprilie 2021 – Infowars – The Great Reset Is Failing – Video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.