Maxed Out: Hard Times, Easy Credit and the Era of Predatory Lenders (2006)

Va recomand un documentar care lamureste si mai mult innrobirea omului modern de catre “furnizorii de credit” si tentantiile de care se lasa rapusii oamenii care nu stiu sa nu se intinda dincolo de lungimea plapunei si se lasa sedusi de tentatia de a-si viinde viitorul lor si al copiilor lor bancilor si diverselor institutii de credit, camatarii legali ai modernitatii.

Desi realizat inainte de inceputul crizei, documentarul ne da o imagine mai clara si mai sumbra asupra situatiei actuale, atat in SUA cat mai ales in Romania, unde multi oameni acceseaza “descoperirea de card” fara ca macar sa isi dea seama ca aceasta descoperire inseamna a plati dublu dar mai ales a-ti asuma un risc cu multe necunoscute. Chiar daca bancherii de azi nu trimit recuperatori cu armele peste noi, presiunea starii de faliment si situatia fara exit i-a dus pe multi in bratele streangului, adica la sinucidere.

Nu am avut rabdarea sa caut o subtitrare in romana, nici nu stiu daca exista de fapt, eu l-am gasit pe un site de torente. Iata insa site-ul oficial: maxedoutmovie.com. Pe youtoube am gasit doar trailerul, nu am cautat daca este full pe undeva, insa cine cauta gaseste …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.