Neparticipare

Pentru a explica cât mai clar faptul că nu avem a lupta cu 2-3 agarici puși în anumite posturi pe care dacă îi măturăm vom scăpa, voi da un mic exemplu edificator – zic eu. Problema în sine nu este extinderea cancerului la două trei organe ci faptul că toate celulele sunt infectate – cei care încă nu au fost infectați, sunt și ei angrenați într-o luptă care nu poate avea nicio izbândă de vreme ce lupta nu este cu trupuri ci cu duhuri, bunăoară cu duhurile întunericului care au cuprins mare parte dintre oameni.

Puțină lume știe ce înseamnă “insider trading”. Pe scurt, termenul denotă activitatea de tranzacționare de acțiuni sau alte instrumente financiare având informații din anumite surse “din interior” cu privire la unele măsuri care vor fi luate și care vor afecta prețul acelor instrumente.

Dar cine poate afecta peste noapte prețul acțiunilor (sau al instrumentelor financiare)? Păi de exemplu … Fed-ul – banca federală care nu e federală și banca națională care nu e națională. Detalii despre mârșăviile făcute de câțiva directorași ai acestei “bănci”, puteți găsi aici.

Pentru a simplifica și mai mult explicația, o să fac o paralelă: cum ar fi ca Mugurel să cumpere euro cu o zi înainte să anunțe că rezerva valutară a țării s-a dus pe apa sâmbetei și că cursul va exploda? Este un exemplu extrem, dar practic aceasta s-a întâmplat – înaintea luării unei măsuri “de luptă cu plandemia”, cei care urmau să ia măsurile au făcut tranzacții care le-au adus avantaje la ordinul milioane de dolari pe baza măsurilor care urmau să fie luate. Deoarece au imunitate, maxim ce au pățit, pe ici pe colo câte unul și-a dat demisia “de onoare”. Și asta pentru că e SUA, că dacă era la noi …

Pe cât de strigător pare acest exemplu pentru omul simplu care nu are în viața lui șansa nici măcar să participe la un matrapazlâc de cateva mii de lei, darămite de câteva milioane de dolari, pe atât de insignifiant este în imaginea globală a tunurilor și schemelor financiare care se fac pe spinarea virusului.

Anteriorul război, cel împotriva terorismului, a păpat doar in Afganistan câteva trilioane de dolari. Sumele sunt incomensurabile și schemele extrem de complexe. Banii au putere și cumpără mașinăria de spălat creiere iar cum majoritatea oamenilor în ziua de astăzi sunt moluște nevertebrate fără pic de os și vână pe ele, pomparea pe frică este jucăria perfectă pentru circarii de la butoane prin care pot să țină sub control gloatele și să implementeze pas cu pas “măsurile antipandemice”.

De multe ori, chiar aparențele simple înșală. Bunăoară poate am fi dispuși să credem că producătorii de vaccinuri sunt profitorii și că tunurile principale se dau la vaccinare. Fals. Dacă cifra de afaceri a Pfizer este de câteva zeci de miliarde de euro, trilioanele tipărite de Fed distribuite prin băncile “partenere” ale căror directori și asociați vor lua bonusuri record pentru cifre de afaceri record, sunt de departe principala schemă din tunul legat de Covid. Acolo unde se tipăresc banii, la sursa conductei, unde creditele sunt zero și bonusurile cu 6-7 cifre, acolo sunt mereu pregătiți de “stare de alertă” și au mereu antenele ridicate în așteptarea unei crize perfecte care să justifice o nouă “relaxare financiară” care pe lângă niște mizilicuri de 2-3000 de dolari aruncate sărăntocilor, tăticii crizelor câștigă milioane și miliarde.

În concluzie neparticiparea este singura variantă de protest, ruperea, depărtarea, auto-excluderea. Am mai scris despre asta și am sugerat câteva variante aici. În primul rând nu aș vrea să se creadă că neparticiparea înseamnă crypto. Poate însemna și crypto, dar de departe skill-urile și comunitățile sunt mult mai relevante decât găsirea unor soluții de hârtie care pot să facă poc mâine-poimâine. Dar până la comunități este nevoie de awarness, care este de asemenea o muncă destul de grea deoarece o comunitate presupune un crez comun și duhurile actuale lovesc tocmai în orice ține de unitate, având ca misiune principală divide et impera.

Acum, prin comunitate, eu nu înțeleg neapărat un sat de oameni sau un grup de familii. Doi oameni pot fi suficienți dacă unitatea este perfectă. Neparticiparea trebuie însă asumată complet și pași făcuți să fie într-un ritm cât mai alert, deoarece timpul curge repede. Cumva îndrăznesc să spun că deja este târziu pentru majoritatea ca să devină neparticipanți. Mulți așteaptă cumva ca problemele să se rezolve singure, să trimite Dumnezeu îngeri din cer să ne scape de sataniști. Aceștia stau ca niște căprioare în bătaia farurilor, neavând habar pe ce lume trăiesc.

Dumnezeu nu are cum să trimită îngeri să ne salveze deoarece marea majoritate a oamenilor cheama dracii și lucrează cu ajutorul lor, prin urmare, Dumnezeu – spre deosevire de Cezar – respectă decizia majorității și lasă răul să se desăvârșască și să se consume ca un foc care arde pădurea.

Neparticiparea este ferirea noastră de acest foc curățitor – trebuie să ardem toate legăturile noastre cu această lume pentru a ne feri de influența ei. Pe lângă această ferire, așa cum am explicat în câteva articole anterioare, vor fi și alte beneficii nesperate și greu de văzut altfel. Poate în cele din urmă acest foc este pentru cei credincioși, ca să regăsească ce au pierdut, ca să se regăsească și să redobândească o nouă viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.