OFICIALIZAREA MINCIUNII [REMAKE]

Vreau să reiau o idee pe care am încercat să o explic în articolul Oficializarea Minciunii de pe 30 septembrie.

Mai întâi vreau să dau un sumar de date luate din rapoartele săptămânale ale INS – săptămâna 40, 39 și respectiv 38:

sapt 40: 72.7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate – 91.6% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate
sapt 39: 73.7% cu 92.6%
sapt 38: 74.7% cu 92%

Observați ce coincidență la zecimala cifrelor, dar asta așa în trecere …

O medie a ultimelor 3 rapoarte ne-ar da cu aproximativ 73% și 92% (cazuri respectiv morți) nevaccinați.

Procent vaccinați în total populație ar fi 29.63% (cf ourworldindata.org) – pe 17 octombrie.

Să vedem acum daca e corect ce titrează știrile: “peste 90% dintre morți sunt vaccinați”

Factual este corect, deoarece cifra asta este, dar știrea are clar un rol de dezinformare deoarece nu ține cont – voit – de raportul vaccinați-nevaccinați.

Nu aveam de gând să revin pe acest subiect deoarece am clarificat în comentarii, până nu am văzut o situație similară în Marea Britanie, unde deși majoritatea morților sunt vaccinați, deoarece majoritatea sunt oricum vaccinați, televiziunile și doctorii nu trag semnale de alarmă că vaccinul este inutil deoarece majoritatea celor care mor sunt vaccinați ci fac apel la … aspectele demografice … adică exact aceleași care sunt ignorate la noi – raportul vaccinați nevaccinați în cadrul populației.

Să facem un calcul simplu. Să presupunem că avem 1000 de cazuri dintre care 100 vor muri dintre care 92 vor fi nevaccinați. Cum prezentăm cifrele de mai sus corect, deoarece este clar că dacă spunem 90% dintre cei morți sunt nevaccinați (cum face acum presa) vom minți și va fi un fake news. Cel mai corect, trebuie calculat raportul dintre morți și segmentul ales (vaccinați sau nevaccinați). În cazul nostru, acesta ar fi:

nevaccinați: 92 morți împărțit la 700 (30% sunt vaccinați) face 0.1314%
vaccinați: 8 morți împărți la 300 face 0.026%

Dacă imaginea inițială cu cei 92% ar arăta așa (albastru nevaccinați, roșu vaccinați):


O imagine a diferenței între ratio-urile care țin cont de … demografie ar arăta așa:

Dar dacă această diferență nu vi se pare relevantă, să repetăm exercițiul pentru numărul de cazuri cu ratio-ul raportându-ne la numărul total al populației. În săptămâna 40 avem așadar 1.36 mil cazuri. 72.7% nevaccinați însemnă 0.99 mil. Vaccinați rămân 0.37 mil.
Să zicem că populația României ar fi 21 mil și să calculăm raporturile ținând cont că avem 30% vaccinați, deci 14.7 mil nevaccinați și 6.3 mil vaccinați.

raport cazuri nevaccinați / total nevaccinați = 0.99/14.7 = 0.06 incidența cazurilor în rândul celor nevaccinați

raport cazuri vaccinați / total vaccinați = 0.37/6.3 = 0.05 incidența cazurilor în rândul celor vaccinați

NU MAI E NEVOIE DE PLĂCINTĂ!

Deci dacă incidența cazurilor este aceeași în rândul celor vaccinați și nevaccinați de ce se face apel ca să ne vaccinăm ca să nu infectăm pe alții și ca să batem pandemia? Să zicem că în rândul morților situația este cum este – dar acolo e alegerea fiecăruia dacă își asumă sau nu riscul … Dar dacă a lua boala (și probabil o da mai departe) este la fel de riscant – conform cifrelor – fie că ești vaccinat, fie că nu, de ce se pompează pe acest certificat “verde” și pe vaccinarea obligatorie?

Întorcându-ne la Marea Britanie, acolo 62% dintre morți erau – acum vreo 3 luni – dintre cei vaccinați. Informația a fost “verificată” și rejectată pe motiv că nu s-a ținut cont de raportul demografic între vaccinați și nevaccinați, acolo fiind majoritari vaccinații.

Aceeași situație ca cea pe care o contest eu la noi, dar prezentată pe fațeta care e mai atractivă pentru agenții de marketing ai BigPharma.

Avem aici același fenomen ca în cazul morților de sau cu covid vs vaccin: dacă moare cineva cu o boală și are covid, e trecut ca mort de covid. Dacă moare cineva de inimă după ce a făcut vacicnul, e trecut ca mort de inimă.

Problema în cazul nostru este că cifra de 92% nevaccinați este raportată oficial în acel document de către INS. Dar oare INS nu știe să facă un ratio raportat la distribuția demografică? Una e să mintă presa din neștiință și să comenteze reporterii și alta e ca acest raport care clar e produs de specialiști să mintă intenționat pentru a ascunde faptul că cel puțin la riscul de aface sau nu boala, vaccinul nu are niciun impact. Iar la riscul de moarte, distribuția nu este deloc de 92% între nevaccinați și vaccinați ci raportul incidenței între nevaccinați și vaccinați este de 1 la 5 (0.026/0.1314=0.19) adică 20%. Evident că a spune 20% dintre morți sunt vaccinați este aiurea, pe când a spune 92% sunt nevaccinați este clar mai bombastic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.