Ne lasă la Biserică – e de bine?

Evident că nimic nu poate fi de bine din toate câte ne dau acești îndrăciți, dar trebuie să înțelegem că toate se întâmplă cu voia lui Dumnezeu. Și dacă Dumnezeu ne mai lasă câteva luni să mergem la Biserică (până la valul următor și la introducerea cipului), trebuie să folosim timpul.

Nu de frica celor 5% creștini care merg la biserică au dat ei această “dezlegare”. Ci pentru a arăta că nu este vorba despre sănătate ci este vorba despre altceva. Evident că nu cred ei gogoașa cu “Biserica e esențială”. Poate e esențială pentru 1% ortodocși care nu se vor vaccina decât cu forța, nu pentru căldiceii care exersează acum cum să găsească motive întemeiată ca să aleagă calea cea ușoară în vremuri de restriște.

Explicația mea pentru această “dezlegare” este pur și simplu lucrarea lui Dumnezeu care îl leagă pe diavol atât cât să nu ne rănească peste puterile noastre și atât cât să avem noi timp să ne pregătim.

Deși zic că nu e de bine, realitatea este că nu este nici de rău. În esență, principial, stăpâniile diavolilor nu prea au ce să ne facă dacă ne ancorăm în Hristos. E dureros însă să vedem această judecată înainte de vreme și să vedem cum unii cedează. De ce zic că e dureros? Deoarece dacă nu au acum tăria să lupte când mai există portițe de a ocoli pecetea, nu vor avea nici când va fi nevoie. Și poate peste un an nu va fi vaccinare ci “certificat de lepădare”. Vorbesc la persoana a 3-a plural, dar nu vreau să fac spovedanie publică. Menționez totuși că eu când voi fi pregătit, probabil voi dispărea din online deoarece este o nebinecuvântată pierdere de timp.

Cearta cu dracii, dialogurile inutile cu oameni spălați pe creier, dezinformați, fără luciditate, fără perspectivă integrală asupra societății dar mai ales fără credință, este inutilă și nu are nicio finalitate, decât ne mănâncă timpul.

Vremurile ne împing spre cunoașterea stării noastre reale. Boala pe de o parte ne poate lua oricând și ne îndeamnă să ne pregătim. Incertitudinea economică ne îndeamnă să ascultăm de porunca Domnului să nu ne îngrijim ce vom mânca mâine. Eșecul sistemului sanitar ne îndeamnă să nu ne punem nădejdea în oameni. Disoluția națiunii și reacția penibilă a poporului român în fața acestei crize (30% vaccinați!!!) ne face să ne bucurăm că a mai picat un idol: ideea că noi suntem Grădina Maicii Domnului …

Vedem însă că fiecare lună aduce noi și noi provocări care ne cheama să luam noi și noi decizii importante pentru viața noastra. Acum se va vedea adevărata unitate între creștini și adevărata credință. Putem face un scenariu de exemplu, cum ar fi să ne izolăm complet de vaccinați. BOR ar putea teoretic – căci are resurse – să taie toate investițiile și proiectele aberante de renovări și construcții cu fonduri europene și să facă un fel de comune private – azile, sau cum le-or zice, unde să poată trăi creștinii împreună cum trăiau la început. Sau ca să explic mai simplu, cum trăiau hipioții în așa-zisele comune. Sau și mai simplu: întoarcerea la CAP. Evident o cooperativă care și produce care care produce mai ales dragoste.

BOR are păduri și terenuri, iar câteva sute de hectare probabil le-ar dona Becali. Ierarhii și preoții ar putea fi cei care propun, cheama și îndeamnă lumea. Soluții există nenumărate, scopul fiind ruperea totală de această societate diabolică care se construiește și lăsarea ei să se ducă la iad cum se va duce oricum în lunile care va urma.

Viitorul previzibil este oricum al comunităților bine consolidate, nu al lupilor singuratici sau haitelor de lupi cum se întâmplă deja pe ici pe colo. Întrebarea este dacă sunt ierahii la înălțimea vremurilor. Din păcate unii stau închiși de frica unui virus cu rata de mortalitate de 99%, poartă zece măști când se văd cu oamenii și s-au vaccinat de 5 ori ca să trăiască până la 500 de ani, când o să le facă Bill Gates avatare și clone digitale ale creierului.

8 comments

  • @Pădurarul: exact așa!

    Revenind la ce ziceam, că dacă lumea ar fi unită, nu ar avea ăștia ce sa ne facă. Prin forța împrejurărilor, oamenii au avut o acțiune comună (mai exact, o inacțiune): nevaccinații nu s-au mai dus la cumpărături, iar comercianții sunt disperați și au început să pună presiune pe guvernanți. Deci, iată că după multe presiuni aiurea (montarea de termoscannere, zbiri puși să vegheze la mascare, dezinfectare etc.), când toți ne tratau ca pe ciumați, ia uite că dintr-odată mai au nițel și se pun în genunchi ca să nu-i părăsim, ci să mergem in continuare la ei.

    https://observatornews.ro/economic/retailerii-scot-casele-de-marcat-in-strada-si-preiau-comenzi-la-telefon-pentru-a-nusi-pierde-clientii-nevaccinati-solutii-de-criza-443479.html

    și mai ales

    https://observatornews.ro/economic/22-de-lanturi-de-magazine-cer-eliminarea-restrictiilor-de-acces-si-culoare-separate-pentru-nevaccinati-443467.html

    • recunosc ca aceasta saptamana am avut o alunecare si am fost o data la un supermarket – de asemenea am comandat cu ridicare la un magazin de bricolaj – 10% daca ar bana doua saptamani magazinele, presiunea ar fi suficienta pentru a da inapoi cu restrictiile, dar pe masura ce numarul de vaccinati va creste si deci cei care au qr, participarea la sistem se va consolida si orice rezistenta va fi irelevanta

      dar cred ca este utopic sa credem ca lumea poate fi unita, este vremea in care scapam individual

  • Neîmpotrivindu-se la timp, omul devine treptat incapabil de a se mai împotrivi vreodată.
    Nicolae Steinhardt

    Te vei supune crezând că se va sfârși, dar nu se va sfârși tocmai pentru că te vei supune.
    Diego Fusaro

  • Grâul nu va fi separat de neghină decât la sfârșitul veacurilor. Este interesant că Hristos nu a lăsat îngerii să-i separe, deși râvna lor i-ar fi îndemnat la asta. Încă mai este vreme îngăduită de Dumnezeu pentru pocăință oamenilor, iar cei hulitori să aibă pildă în cei credincioși, ca să nu spună la Judecată că nu au avut habar. Au avut habar văzând modele în jurul lor, pe care au ales sa le ignore sau chiar să le prigonească.

    Dacă toți creștinii ar ieși din lume și s-ar autoizola, cine ar mai fi sarea lumii? Cine ar mai fi făclia din sfeșnic? Cine ar mai propovădui cuvântul mântuirii? De aceea, ei trebuie să rămână încă în lume.

    Observ și eu cu tristețe cât de repede capitulează oamenii în fața unei presiuni infime: se vaccinează masiv ca să nu sufere restricții. Ce orbire… Nu realizează că tot vor avea restricții, că de peste 18 luni au restricții în continuu chiar dacă au ascultat de lideri. Evident că se dă vina pe cei care nu fac… care nu se… care nu vor să… pentru menținerea restricțiilor, neobservând că le-a fost furată libertatea, fiindcă o libertate condiționată nu mai este libertate.

    https://observatornews.ro/sanatate/frica-de-restrictii-bate-teama-de-vaccin-adolescentii-la-rand-pentru-imunizarea-anticovid-ma-vaccinez-ca-sa-pot-sa-stau-mai-mult-pe-afara-442728.html

    Ca o paranteză, se dă ca exemplu (model) acel tânăr de 15 ani care se vaccinează ca să poată ieși noapte pe stradă. Dar ce copil în firea lui bănănăie în clasa a IX-a pe străzi după ora 22? Ăla nu are părinți, nu are școală? Dacă are nevoie să iasă noaptea și vaccinarea e biletul de ieșire, înseamnă că e golan vero. Închid paranteza.

    Dacă toată lumea le-ar da cu flit abuzatorilor de putere și ar întoarce fundul presiunii pusă aiurea, nu ar avea ăștia ce să facă cu măsurile lor. Dar fiindcă oamenii se predau cu ușurință dovedește că sunt ușor șantajabili. De frica pierderii locului de muncă, oamenii nu realizează că dacă toți nevaccinații ar fi concediați, după nici o lună vor fi chemați înapoi, căci nu poți ține economia în picioare doar cu 30% dintre salariați. Am auzit de cazul unor muncitori români pe un șantier din Italia, care au fost amenințați cu vaccinarea sau concedierea. Au fugit instant și după două zile ii suna disperat patronul să vină înapoi, că i se duce de râpă afacerea. Așa ar fi fost și la nivel macro, dacă s-ar fi prins lumea. Guvernanții au jucat la cacealma și le-a ieșit. Dacă am fi pus cărțile pe masă, ei aveau doar o pereche (spaima indusă prin presă si măsurile impuse cu poliția), iar noi chintă royală (moartea în lanț a afacerilor lor dacă nu mai le lucrăm în jug). Oamenii se tem că nu mai pot fi sclavi pe plantație. Pe bune? Ne concediați? Perfect, și așa nu prea merită să ne mai urnim din case pentru mizeriile de salarii care se dau. Evident lumea are rate la bancă, are guri de hrănit, oamenii au diverse probleme care îi fac șantajabili.

    Iar dacă la ceva atât de penibil lumea cedează (nu mai pot sa mănânc McChicken, nu mai pot să fiu sclav pe plantație), cum va fi în cazuri mult mai serioase? Cum va fi lepădarea de credință, când ni se va cere și asta? Ce trist, oamenii și-au abandonat libertatea, pentru care în ’89 se murea pe străzi…

    Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ? (Lc. 18, 8)

  • Alin Stefanescu

    Referitor la comunitati crestine auto-suficiente: e tentanta ideea, dar probabil e o utopie. Am mai citit din cand in cand despre experimente sociale asemanatoare: in America, in Israel – de mai multe tipuri, religioase sau nu (gen https://en.wikipedia.org/wiki/Kibbutz ). E fascinant sa citesti despre ele, dar am observat ca majoritatea au esuat. Probabil mai sunt amish-ii (i-am si vazut la un moment dat cand am ajuns in America) si ultra-ortodocsii evrei, dar nu cred ca e un model sustenabil. La noi parca la Petru Voda s-a mai incercat ceva in sensul acesta, dar nu mai stiu care e situatia. Pe de alta parte exista si comunitati ca aceea de la Valea Plopului care mie personal imi place mult.

    • De ce zici ca amish au esuat?

      • Alin Stefanescu

        Nu am zis ca au esuat. Nu m-am exprimat prea bine. Voiam sa-i dau ca exemplu pozitiv.

        • da, păi mă miram că și eu îi văd ca un model de echilibru – am rămas surprins că tinerii au oportunitatea să iese în lume să vadă cum e și să aleagă dacă rămân sau se întorc … evident așa ceva este utopic deoarece noi creștini de astăzi suntem ca cenușa, pe când cei din vremurile din apropierea lui Hristos erau ca cărbunii aprinși

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.