Chartul zilei – Danemarca

Azi nu vor afișa niciun chart, dar voi arăta câteva date. Am analizat pentru Danemarca perioada 26 iunie 2020 – 26 octombrie 2020 vs anul curent, adică 26 iunie 2021 – 26 octombrie 2021.

Iată numărul total de morți Covid la datele respective în Danemarca:

2021:

iun 26 – 2532
oct 26 – 2701

diferența: 169

2020:

iun 26: 604
oct 26: 708
diferența: 104

Deci în 2021, în Danemarca, în perioada 26 iunie 26 octombrie au murit mai mulți oameni ca anul trecut când nu aveau vaccin. Numărul de vaccinați în iunie 26 era de 31.18% și la 26 oct 2021 era de 75.78%

Am putea zice: nu și-a făcut vaccinul efectul, deoarece 30% era prea puțin ca să se vadă vreun efect, cum vedem la noi … ABERANT! Dacă 30% nu e suficient ca să scadă măcar cu 10% morții, ce sens mai are această propagandă drăcească pentru acest vaccin care dacă vedem statistic a dus la creșterea numărului de cazuri și de morți în întreaga lume. Bineînțeles că vor zice Delta, Delta, de aia nu merge, că trebuie booster, trebuie al 3-lea, e o pandemie a celor nevaccinați etc. Aiurea!

Datele sunt date, impactul este global, scuzele nu își au niciun sens. Vaccinul a eșuat și cu toate acestea este impus. Dar firesc ar fi ca după imunizarea unui număr mare de oameni, valurile să o ia în jos. Însă expunerea (conform datelor oficiale) este încă slabă. Cam 1 din 10 (mai precis 0.65 la ei și 0.81 la noi) are test pozitiv. Să zicem ca ar mai fi încă 10 pe lângă, caz în care aproape 100% sunt trecuți prin boală, caz în care asistăm la cântecul de lebădă al virusului (nu și al plandemiei!).

Bănuiala mea este că vaccinul pur și simplu a dat curaj oamenilor, i-a făcut să se creadă imuni și prin urmare au ieșit afară și au accelerat ritmul de transmisiune a virusului, care altfel probabil s-ar fi propagat în valuri din ce în ce mai mici. Așa, avem (noi deocamdată și ceilalți în curând) un ditamai val care va face expunerea completă pentru toți și ulterior nu vom mai avea decât reinfectări periodice irelevante.

Vaccinul nu a ferit și nici nu a ajutat semnificativ la reducerea morților. Scăderea ratei mortalității în țările cu rată mare de vaccinare e datorată performanței sistemului medical și faptului că încă valurile actuale nu au sărit de capacitatatea spitalicească oricum mărită peste tot (nu la noi).

În plus, expunerea chiar treptată la virus face ca organismele să dobândească imunitate treptat și evident că asta a ajutat ca numărul de morți să scadă acolo unde valurile nu au sărit de capacitatea sistemului medical. La care mai adăugăm faptul că orice nouă tulpină dominantă va avea o rată de mortalitate mai mică, altfel nu ar putea să se propage mai puternic ca altele, de unde și scăderea aparentă a puterii virusului.

Din păcate UE s-a făcut de rahat neajutând România și alte țări, deși și ei vor avea nevoie în săptămânile care urmează deoarece există un delay și mai sunt țări care nu au încă efectul de turmă. O colaborare strânsă între țări ar fi ajutat imensi și ar fi scăzut drastic numărul de morți, dar UE a dovedit că dorește de la români doar să ia lemne, minerale și forță de muncă, de dat ne dau doar pe credit și doar hârtii tipărite. Nici măcar ajutor pe credit nu ne-au dat, deși probabil zeci de mii de doctori români vindecă de Covid nemți, francezi și italieni și mii de asistente românce contribuie la creșterea capacității medicale a sistemelor de sănătate din vest concomitent cu criza de personal din spitalele noastre care era prezentă încă înainte de plandemie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.