De ce a venit Soros in Romania?

Un babac care maine-poimaine da ortul popii. Ce il mai motiveaza pe Soros la 82 de ani si ce il face sa se suie in avion si sa zboare o jumatate de zi doar ca sa vorbeasca cu cativa tigani, dintre care unul are 9 copii? Chiar le doreste el binele tiganilor si e framantat de lipsurile lor? Cu 100 de milioane din zecile de miliarde pe care le are, ar face fericiti toti romii din Europa de Est daca i-ar pasa de ei.

Daca spun ca Soros nu le vrea binele tiganilor, multi papagali vor zice “blasfemie”! Soros, marele finantist, marele donator care ajuta oamenii saraci si finanteaza sute de asociatii ateiste anti-crestine in toata Europa de Est dar nu numai.

Cand citim limbajul de lemn al activismului europenist cu spoiala de activitati de filantropie si actiune civica trebuie sa citim printre randuri.

Sa luam de exemplu: educatia romilor. Il doare in fund pe Soros de educatia romilor, tot ce vrea el este ca tigancile sa ia anticonceptionale si tiganii sa nu mai faca atat de multi copii. Si asta fie direct, fie facandu-i pe romi sa gandeasca ca ceilalti si sa ajunga “integrati” in puscaria “omului modern” care e sclavul multinationalelor si munceste 10 ore pe zi, merge apoi la mall, ia credit de la banca si nu mai face copii ca asteapta “sa se realizeze”. Iar dupa ce face unul maxim doi, le plateste o bona si ii trimite la gradinita cu program prelungit. Asta e singurul motiv pentru care pompeaza Soros si UE bani in “educatie” si in “integrare sociala” in Europa de Est. Soros nu a mers la niste amarati de tarani romani carora le-au plecat copiii in strainatate la munca si ei se patimesc sa aiba grija de copii. Soros a mers intr-o comunitate de romi si a vizitat un tigan care are 9 copii. El vrea sa inteleaga cum gandesc oamenii astia si cum poate sparge incapatanarea asta a romilor de a face multi copii si de a ignora total “ofertele” societatii moderne.

Romii sunt o problema pentru europeni: au natalitatea cea mai mare din Europa si dupa niste estimari (sumare si alea, ca cine poate sa recenzeze tiganii cum trebuie?) vor domina peste 50 de ani nu doar Romania ci intreaga Europa. Ca sa nu mai zicem ca pana ajung sa fie majoritari vor seca bugetele sociale ale tarilor unde aterizeaza (vezi problema in Germania). Pe langa asta, au o afinitate la traditie iesita din comun. Inginerii astia sociali efectiv nu pot sa ii citeasca, nu stiu la ce metode reactioneaza. Lui Soros nu ii vine sa creada ca la cati bani a pompat el in Romania (si in toata Europa de Est) in anticonceptionale si societati “deschise”, “problema” inca nu s-a rezolvat.

Nu vorbesc prostii, ci de la fata locului. Am fost acum vreo 6-7 ani la o intalnire la Prefectura cu mai multe ONG-uri si oficialitati la o intalnire de asta in care se punea la cale un program de “educatie sexuala” caci sa nu credeti ca prin educatia romilor, astia se gandesc la matematica sau economie, ci exclusiv, dupa cum am zis, la anticonceptionale. Se pare ca era ordin de sus, ca altfel nu veneau cam toti din administratia publica la acea intalnire de la politie si directia de sanatate publica pana la consilieri ai prefectului, directori de scoli etc. Actorii principali erau cateva ONG-uri de tineri studenti spalati pe creier care aveau nevoie de protectia oficiala ca sa mearga pe la casele tiganilor sa le imparta pliante si sa le invete pe tiganci cum sa nu mai faca copii. Pe atunci se vorbea totul pe fata, nu era limbajul de lemn de azi si frica de a spune ceva gresit. De exemplu, o tanti mai cu papagal de la un astfel de ONG a luat cuvantul si a inceput sa prezinte un plan de actiune in care studentii de la un ONG urmau sa mearga in cartierele cu tigani insotiti de politie ca sa le dea pliante. Saraca nici nu realiza ca ce spune ea suna a discriminare. Cand eu si cu un prieten ne-am ridicat si am pus problema: oameni buni, ati innebunit, ce treaba avem cu saracii tigani si de unde s-a ajuns de la “educatie pentru sanatate” (cam asa era titulatura programului) la educatie pentru anticonceptionale targetata catre tigani?

Intre timp vad ca au schimbat nitel strategia, ONG-urile cu care lucreaza acum sunt chiar formate din tineri romi, care teoretic ar trebui sa se descurce mai bine, ca fiind din neam, le stiu slabiciunile si stiu pe unde sa sparga “zidul” rezistentei. Nu le-a iesit inca nici asta.

Iata deci de ce vine Soros: parerea mea e ca Soros e uimit ca dupa o perioada atat de lunga, rata natalitatii la tigani este inca atat de mare si tot efortul depus de ei nu a dat nici un rezultat. Asa ca a venit la fata locului sa vada cu ochii lui si sa incerce sa inteleaga mai bine situatia.

Cat despre integrarea romilor eu am o opinie mai realista: nu a reusit nici Ceausescu care le-a dat locuri de munca, i-a bagat in fabrici, le-a dat apartamente si case la toti, le-a confiscat aurul si multe alte masuri mult mai dure (pentru ca isi permitea). Din start insa a vorbi despre “integrarea” romilor inseamna a-i desconsidera si a-i marginaliza. Din momentul in care ii vedem “dez-integrati”, cu lipsuri si cu “probleme” de orice natura si din start daca ii tratam separat si le oferim programe “speciale” si “targetate” este evident o discriminare si o abordare cel putin ineficienta.

O societate normala ar trebui sa aiba grija de toti cetatenii ei care au nevoie de ajutor, indiferent de etnie. Educatie au nevoie nu doar copiii romi ci si cei romani, saraci nu sunt doar tiganii ci multi altii, probleme la angajare au multi, mai ales in ziua de azi, tiganii cu nevoi nu sunt cu mult diferiti de romanii cu nevoi, poate doar prin natalitatea mult sporita. Faptul ca exista romni care s-au realizat, ca exista romi care au afaceri, care au bani, care au ajuns in toate domeniile societatii este inca o dovada ca nu exista un specific anume al acestei etnii care sa necesite un efort sporit si “targetat” de “integrare”. Poate doar cel referitor la natalitate … poate doar asta ii intereseaza pe ei.

Mi-as dori insa mult ca toata viziunea mea sa fie o mare paranoia. Daca dupa aceasta vizita, Soros va dona minim 100 milioane euro pentru tiganii din Romania, imi fac mea-culpa. Daca nu o va face, este clar ca nu ii pasa si motivul vizitei a fost clar. Mai ales dupa ce a intrat in casa unui tigan sarac si a vazut cum traiesc oamenii astia. Vizita asta nu se poate termina fara nimic donatii directe si urgente in bani sau ajutoare concrete care macar sa le ofere tiganilor saraci ceva mai concret decat “programe de integrare” si “miss femeia roma”. Daca insa ne vom trezi peste ceva timp cu noi abordari si eventual strategii mai complexe la nivel guvernamental pentru “integrarea” si “educarea” romilor, va fi clar mana lui Soros.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE:
1) Soros are o avere de 30 de miliarde; pana acum a donat 8 miliarde, probabil restul ii pastreaza pentru ultimii 3-4 ani de viata, sa aiba si el din ce trai.
2) Anul trecut si-a tras a treia nevasta, o yoghina de 40 de ani. Tinerelele se poarta la miliardari, altfel de unde ar avea ei atata energie sa faca filantropie in fiecare zi?
3) Soros a sprijint numeroase actiuni extrem de pozitive, iata lista cu majoritatea. Evident Soros vrea binele umanitatii in general, cu mentiunea ca binele este relativ. De exemplu, in cazul romilor li se doreste binele care include o rata de natalitate cat mai scazuta, aceasta fiind opinia mainstream dominanta in randul multor factori decidenti. Evident la vremea lui si Mengele avea o teorie prin care argumenta viziunea lui asupra binelui.

One comment

  • Desi parca ar fi decupat din filmul “Teoria conspiratiei” cu Mel Gibson, nu mi se pare o paranoia viziunea ta.

    Si eu am realizat acelasi lucru cand am citit intr-un numar al National Geografic de prin 2010 (mai citesc din cand in cand revista sionistilor ca sa vad cam ce mai au in plan cu planeta si cum le iese) despre castrarea barbatilor pe banda rulanta care s-a facut in anii ’70-’80 in India, in vederea incetinirii natalitatii: li se dadea 25$ ca sa faca vasectomie, insa au fost doar vreo 8 milioane care au acceptat. Daca au vazut ca pe termen lung n-a tinut, s-au apucat de educat poporul si rezultatul n-a intarziat: tinerele care absolveau facultatea isi gaseau de lucru, faceau unul, maxim 2 copii pentru care munceau de rupeau ca sa le poata oferi cea mai buna educatie (bone, meditatii, scoli, asigurari etc.). Deci… ce vedem in tarile “civilizate”. Mai nou, celor care accepta vasectomia li se da si permis de port-arma, ca poate se mai impusca intre ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.