Grecii şi-au vândut şi ei Roşia Montană

Ilie Serbanescu mentiona intr-un articol recent ca:

Finanţarea Greciei va continua susţinut de către capitalul internaţional, pentru că Grecia mai are sector public propriu şi, bineînţeles, şi insule. (Sursa: Jurnalul National)

Sambata, 1 Octombrie, grecii de la grupul Ellaktor au vandut catre Qatar Holdings 10% din cei 25% pe care ii detineau in compania European Goldfields. Totodata cu aceasta vanzare, Grecia a permis companiei European Goldfields sa exploateze in Kassandra in baza promisiunii ca va oferi 1500 de locuri de munca.

Rezervele petroliere, carbunele de suprafata si minele cu potential sunt pe lista cererilor “recuperatorilor” informa blogul Runnymede Institute inca din luna mai:

Sursele noastre de la Ministerul de Finante ne-au informat ca recuperatorii au inaintat liste cu solicitarile si nu arata deloc frumos. Uitati insulele, desi paranoia elenica speculeaza pierderea iminenta a 111 tone de aur care vor fi preluate de FMI, este sigur ca e mult mai mult de luat de sub picioarele lor.

Iata asadar ca previziunile “surselor” facute in mai au fost azi indeplinite prin cedarea dreptului de exploatare catre straini care bineinteles ca vor crea nenumarate locuri de munca si ii vor ajuta pe greci sa iasa din criza si sa plateasca datoriile catre bancile nemtesti, franceze, austriece si americane.

Dar oare s-au gandit grecii cat ar avea de castigat daca s-ar scoate din zona euro si din UE, s-ar intoarce la drahma si ar fi singura moneda din lume care este legata de aur in zilele noastre, in toiul crizei? Daca tot au aur, de ce sa nu il ofere la tot poporul si sa il vanda la pret de dumping catre creditori? Nu excludem insa ca aceasta varianta sa nu fie doar o simpla idee a noastra, avand in vedere ca Quatar a mai cumparat si Alphabank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.