Ponta: ortodoxia este demagogie și populism

1. la lansarea candidaturii, Ponta se batea cu pumnul in piept ca el e ortodox in timp ce Klaus nu e ortodox, dupa ce ca nu este roman

2. intrebat de parere are despre casatoriile homosexuale, Ponta a zis cu jumatate de gura ca nu este de acord; de ce? pentru ca SOCIETATEA NU ESTE PREGATITA, altfel spus, nu este indoctrinata indeajuns;

Pana aici, s-ar putea observa doar contrazicerea totala intre autodeclararea lui Ponta ca fiind ortodox si mentiunea lui ca casatoriile homosexuale trebuie respinse DOAR PENTRU CA NU SUNTEM PREGATITIT, in nici un caz pentru ca ar fi contrare credintei ortodoxe si traditiei romanesti – valori pe care Ponta singur nu doar ca le declara, dar le pune in fata chiar ca principalele lui avantaje fata de Klaus.

Nu am comentat la vremea respectiva, dar as dori acum sa fac o mica mentiune: Ponta s-a legat de nationalitatea si religia lui Klaus, doar pentru ca ALTCEVA NU A GASIT cu ce sa il acuze. Klaus este poate unul dintre putinii politicieni romani care nu are trecut murdar si nu are cu ce sa fie tarat prin namol. Oare chiar nu se gasea nimic in istoricul lui de primar cu care Ponta sa il acuze? Oare nu putea Ponta sa il acuze ca a stricat Sibiul, ca a facut cheltuieli aiurea, ca a fost implicat in scandaluri de coruptie, ca a fost un prost organizator etc? Pai ce sa poata Ponta, daca Basescu cu toata securitatea lui nu a reusti sa il prinda pe Klaus decat cu o incompatibilitate la nu stiu ce contract amarat de 3000 lei intre Primaria Sibiului si o asociatie publica oficiala al carei presedinte Klaus era temporar ales. Prin urmare s-a legat de religie si nationalitate – o perversitate oribila nu doar impotriva spiritului european dar chiar impotriva tolerantei si cuminteniei poporului roman, care in nici un caz nu tine cont de asemenea aspecte. Daca poporul roman era atat de extremist si intolerant cu il vede Ponta, cum de ateul si comunistul Iliescu a fost reales atatia ani la rand?

O alta mentiune din raspunsul lui Ponta: “Cred că acest subiect nu ar fi acceptat în acest moment şi va declanşa nişte discuţii demagogic populiste”. Deci sa recapitulam:

– Ponta este in inima lui pentru casatoriile homosexuale si pentru eliminarea oricaror discriminari; putem usor sa extrapolam ce inseamna asta: adoptii homosexuale, educatie homosexuala in scoli etc;
– Ponta crede ca tema homosexualitatii – un stil de viata contrar a tot ceea ce invata crestinismul (familie, normalitatea comportamentului, iubire curata, fidelitate etc) – este doar demagogie si populism; altfel spus, Ponta ezita sa intre in acest subiect de teama ca alti politicieni s-ar declara mai crestini decat Ponta si ar atrage interesul poporului CARE NU E PREGATIT INCA, in timp ce Ponta, care este impotriva distriminarii DE ORICE NATURA a homosexualilor, nu ar putea sa sustina un asemenea discurs “demagogic” si “populist”.

Observati ipocrizia, marsavia si falsitatea acestui om? Nu e greu de observat si din pacate este ceva la ordinea zilei printre politicienii nostri. Si Basescu a facut la fel, cand declara ca 10% din populatie este homosexuala, cand declara ca nu este pentru casatoriile homosexuale. Nu credeam sa ajung sa regret pana si personaje odioase precum Iliescu, care macar niciodata nu s-a dat crestin si tot timpul a manifestat respect si acceptare a traditiei si credintei ortodoxe. Chiar si cand intra in biserici si se inchina, parca Iliescu parea mai firesc si deloc prefacut, in comparatie cu Ponta care astazi se declara ortodox si arata cu degetul spre neamtul Klaus si maine, indirect, face poporul roman idiot si retardat pentru ca nu e pregatit inca sa accepte ORICE nediscriminare a homosexualilor.

3 comments

  • Foarte adevarat, toti pe care ii cunosc, au observat duplicitatea si minciunile lui Ponta. Totusi din pacate din sondaje/alegeri se vede ca sunt multi sunt amagiti si il sustin. Pana la urma totul consta in tehnica de manipulare, pentru succes in alegeri. Ajung sa cred ca ar trebui dat un examen, pentru a putea vota. Daca nu ai suficiente informatii, daca nu avem o judecata dreapta cum putem pune stampila cu discernamant?

    • O probleme veche si evident nerezovlabila: cine sa aiba dreptul sa voteze? Tutea spunea ca in democratie numai intamplarea naste un mare sef. El avea evident in minte perioada interbelica cand asa ceva se putea. La cata coruptie (de toate naturile) exista insa azi, “un mare sef” este imposibili sa apara. Singura sansa ar fi educatia oamenilor si implicarea cat mai activa a celor care realizeaza pericolul reaparitiei comunismului. Din pacate insa tinerii nu au amintirea manifestatiilor ceausiste si nu pot sa faca paralele intre ce s-a intamplat ieri la Arena Nationaala si ce se intampla la Sala Palatului. Paradoxal, asta a fost singura aparare a lui Ponta in fata celor care l-au acuzat de asemanari cu regimul odios in ceea ce priveste organizarea adunarii de partid: locatia e alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.