O nouă privire înapoi

In pragul ruperii Greciei de UE si a tentativelor Rusiei de acaparare a acestia in sfera BRICS, inaintea transformarii razboiului financiar intre SUA/UE si Rusia in razboi economic (taierea gazelor) si inainte de intrarea intr-o noua criza a creditarii, poate merita o noua privire inapoi pentru cei care nu inteleg ce se intampla si de ce criza asta nu se mai termina o data.

Va recomand, asadar, sa recititi un articol scris cu peste 3 ani in urma, care este insa la fel de actual. Iata doar un teaser:

Datoriile cresc de la an la an si determina statele sa impuna masuri de austeritate (in unele tari) sau masuri de tiparit bani si oferit pe tava bancherilor (in alte tari). Scad astfel veniturile, scade activitatea economica, datoriile cresc si la randul lor bancile avand expunere pe datoria suverana sunt din nou in pericol de a se prabusi si statele sunt din nou stranse cu usa sa le salveze. Deci in aceasta etapa avem doua probleme majore care se impung una pe cealalta: statul si bancile. Unde si cum se va termina aceasta spirala nu putem stii, deoarece suntem prinsi in ea in prezent si precum o elice cu doua palete care se prabuseste, nu stim care va lovi prima pamantul. (SURSA)

Si daca tot suntem la recomandari de articole vechi, cititorii mai noi poate vor sa citeasca si DE CE CRIZA ECONOMICĂ VA MAI DURA ANI BUNI DE AICI ÎNAINTE (11 Mar 2012):

Razboiul actual intre bancheri si popoare este atat de ascuns si atat de inegal incat va dura mult pana cand popoarele vor constientiza cine le sunt inamicii, vor gasi energia sa se revolte si vor dobandi si curajul sa lupte pana la sfasit. Caci in acest razboi, bancherii nu au scrupule si nu se sfiesc sa calce peste cadavre, dovada ar fi chiar miile de victime din revolutiile din Africa si milioanele de infometati din toata lumea care suporta prin foamete consecintele inflatiei cauzate de tiparnita de bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.