Începe sau nu războiul? Adevărul șocant!

Ca și alte războaie, trebuie să existe o stare de tensiune suficient de crescută pentru a putea motiva țările să înceapă un nou război. Războaiele nu apar deloc întâmplător. Există evident un cap care decide (împreună cu alte capete) că se merită un război, pentru că altfel nu se mai poate. Știm din istorie că după război cine câștigă declară autoritatea morală și se începe scrierea istoriei acelui război în care evident partea câștigătoare este prezentată pozitiv, ca forță a binelui iar cei care au pierdut, sunt prezentați ca inferiori morali, vrednici de a fi judecați de posteritate. Rareori, reinterpretări ale istoriei sunt tolerate deoarece cu cât un război este mai mare, cu atât puterea învingătoare are capacitatea de a domina narativul și discursul cu privire la istoria recentă în urma căreia a câștigat. Este un fenomen firesc și nu doar puterea politică și militară contribuie la această situație ci chiar poporul de jos din țara câștigătoare consideră firesc ca să își aplaude eroii și să ridice steagul superiorității morale.

În general, Dumnezeu ajută într-adevăr ca în istorie să existe un echilibru și când răul se adună într-un loc, îngăduie războiul peste poporul păcătos fie pentru a-l îndemna la pocăință (dacă aceasta mai este posibilă) fie pentru a-l extermina și a-i șterge urma din istorie, dacă păcatele la care a ajuns sunt strigătoare la cer (cum a fost Imperiul Mayaș). Dar Dumnezeu fiind pragmatic, uneori se folosește de imperii și le tolerează pentru a le folosi cu un anume scop mai târziu – așa a fost cu Imperiul Roman care a permis în premieră o oarecare toleranță a credințelor religioase fără de care creștinismul nu s-ar fi putut afirma.

Acum, dincolo de a discuta evenimente și fapte actuale, doresc să vorbesc puțin despre fundamentele tectonice ale geopoliticii globale care favorizează – după părearea mea – un război mondial. Am tot discutat despre riscul existențial pentru SUA pe care China îl pune. Nu știu dacă mai are sens să argumentez ceva, dar iată doar un nou fapt auzit recent la podcastul între Joe Rogan și Jordan Peterson – Peterson a afirmat că China produce în fiecare an un număr de ingineri egal cu numărul total de ingineri pe care îi are SUA. Ori inginerii ăia cât timp credeți că o să mai producă doar gadgeturi vândute pe 2 lei pe hârtie tipărită la americani? Mai devreme sau mai târziu, acești ingineri vor vrea să câștige bani mai mulți și vor inventa tesle mai tari ca Tesla, punând încă un cui pe coșciugul SUA, DACĂ SUA nu folosește ultimele “avantaje competiționale” față de China – puterea armată.

În contextul conflictului cu China, și-ar dori SUA un război cu Rusia, ideal unul convențional, deși nu știm ce gândesc generalii, care cunosc mai bine riscurile și potențialul unui război nuclear. SUA încearcă stimularea unui război din ce cauze? Extinderea NATO spre Ucraina este o imbecilitate. Ca să vă dați seama de cât de idioată este presa românească (dar nu numai), căutați undeva dacă și-a pus vreun măcănitor întrebarea – să presupunem că Rusia protestează vehement, dar în urma presiunilor SUA, va da înapoi și va accepta intrarea Ucrainei în NATO. Care va fi starea NATO atunci? Frontiera NATO se va extinde drastic, NATO va avea direct graniță de ~800km cu Rusia și încă ~600km cu Belarus – o provincie rusească cu o pseudo-autonomie. Cum va apăra NATO o graniță de 1400km mai apoi? Vor aduce americanii tancurile lor și avioanele? Numai pentru a face poliția spațiului aerian, se vor consuma lacuri întregi de motorină, pe care Ucraina nu le are și care vor ieși din buzunarele NATO. Nu mai zic de faptul că Ucraina nu are armată, nu aduce niciun avantaj alianței, vine la pachet doar cu probleme și cu costuri imense, chiar pe timp de pace.

Nu doresc să lungesc discuția prea mult la ce este de fapt NATO, dar o alianță cu prostănacul Genoa vice-președinte, este clar că nu prea e ce pare a fi. NATO este în prezent doar umbra a ceea ce a fost, o alianță pe ultima suta de metri în care unii deja nu prea se mai simt confortabili, și nu mă refer doar la turci. Și în plus, o alianță care în afara unor dictatori cum a fost Ghadafi, nu a avut mari succese militare, ba chiar a avut două înfrângeri – Siria și Afganistan. Și să nu îmi ziceți că alea nu au fost războaiele NATO și de aia le-au pierdut americanii … sub o forma sau alta NATO a luptat și a pierdut.

Asta nu înseamnă însă deloc că SUA nu are armata puternică. NATO nu trebuie deloc confundat cu SUA, NATO este o fațadă arătată popoarelor, un instrument propagandistic folosit pentru mașinațiuni geopolitice. În cazul de față, se dorește stârnirea unui război. Americanii au făcut tot ce le stă în putință pentru a-i stârni pe ruși. Ideal pentru americani, ar fi ca rușii să înceapă un război și americanii să îi lovească cu bățul printre gard, cumva din afară, fie prin asset-urile deja implantate în Ucraina, fie prin costul efectiv al unui război (și economic, și de imagine, și social), fie prin eventuala escaladare prin implicarea altor cărnuri de tun din zonă în acest război și eventualul răspuns al Rusiei.

Dacă cele de sus s-ar întâmpla – un război local, convențional, între Rusia și Ucraina și ideal între Rusia, Ucraina și chiar alte state din zonă, SUA ar da o lovitură puternică parteneriatului ruso-chinez prin scăderea capacităților militare și economice ale Rusiei și apoi ar veni rândul Chinei. În cazul Chinei, SUA ar recunoaște Taiwanul și ar plusa înarmarea acestuia, poate chiar plasând rachete, în încercarea de a provoca și pe chinezi să atace Taiwanul și astfel să piardă și ei din focus și mai ales din avântul economic care îi propulsează acum – fără aceste războaie – în lider economic și financiar în cel mult 10 ani. Ori după economie, urmează armata …

Ideal pentru SUA deci ar fi să provoace pe de o parte Rusia la un război local și pe de alta să provoace China. Dar nu există riscurile ca SUA să piardă ceva din toate acestea? Ce să piardă?! Sau mai bine zis ce să piardă mai mult cât a pierdut deja?! SUA se află economic și financiar într-o gaură neagră care se vede deja pe piețele financiare. Plandemia nu a făcut decât să ofere pretext pentru prelungirea agoniei cu încă 2 ani. Dar acum, ce să mai urmeze? Deoarece plandemia s-a fumat, Fed-ul este obligat să mărească dobânzile deoarece hiperinflația seculară bate la ușă. Mărirea dobânzilor va impune austeritate drastică, care va duce la tulburări sociale masive, care vor măcina – și mai mult – Imperiul, din interior. Situația este extremă și nu detaliez. Săptămâna următoare BREAKING NEWS-urile vor fi legate de piețele financiare și veți afla mai multe. Dar un război va consolida dolarul, va exploda prețul gazelor și al petrolului (resurse pe care SUA le are) și va oferi oportunități de a da lovituri economice și financiare puternice atât competitorului principal – China, cât și Uniunii Europene care după cum știm de pe vremea lui Trump este de fapt un mare parazit al sistemului financiar american și de asemenea, prosperă sub umbrela armatei americane fără a plăti chirie. UE chiar dacă nu este principalul, este secundarul competitor economic al SUA, prin mașinăria de export care este Germania și care după China, inhibă cel mai mult manufactura și producția locală din SUA. Acele războaie tarifare din vremea lui Trump nu a fost reglate ci doar sunt ignorate de Bidon deoarece nu îl prea duce capul iar centrele de putere care fac politica SUA acum, preferă soluția militară măsurilor de restructurare economică propuse de Trump prin “MAGA”.

Dar așa cum sunt condițiile necesare apariției unui război – așa cum o pădure uscată are nevoie doar de o scânteie – tot așa sunt și câteva piedici. Iar relația germano-rusă este una dintre ele. Germanii înțeleg foarte bine situația și interesul american și de aceea pun bețe în roate, bătându-și joc de tentativele de provocare ale SUA prin trimiterea ucrainienilor de căști de luptă HD în loc de arme, ca și cum le-ar trimite console de jocuri. Germania nu are de ce să se plângă: exporturile duduie, inflația pe euro este optimă și va ajuta reducerea datoriilor, riscul fragmentării UE a trecut, Brexitul nu a pus mari probleme și o a doua conductă de gaz, coroborat cu noul program “Green Deal” care este de fapt un Green German Deal deoarece forțează toată Europa să cumpere panouri și echipamente electronice “eficiente” de la nemți, toate acestea sunt elemente extrem de pozitive pentru economia și societatea germană, mai ales în contexul aplatizării problemelor cu imigranții și a depășirii crizei sanitare produsa de Covid (o cacialma la care însa nemții s-au calibrat economic perfect).

Pentru nemți, deci, războiul nu prezintă interes. Dar ce pot face? Fac ce pot și vor face ce trebuie chiar dacă începe, adică vor face pact cu rușii și în niciun caz nu vor pune umărul la orice acțiune împotriva sursei lor de gaze care le alimentează economia. Fără gazul rusesc, 35% din economia germană s-ar evapora, ori asta ar însemna o depresie similară unui război. Practic pe nemți, ruși nici nu trebuie să îi atace, dacă vor să le facă rău – trebuie doar să le taie gazul. Cu noua conductă, procentul de 35% va crește spectaculos, lipsa energiei fiind principala frână actuală pentru nemți în creșterea și mai mare a exporturilor.

O a doua condiție tectonică împotriva războiului ar fi situația din China. China nu își permite tensiuni înainte de congresul partidului. Chinezii fac lucrurile pas cu pas, programatic, ca adevărați comuniști cincinali ce sunt, și focusul de moment este viitorul congres unde se va realege tovarășul. Dacă Rusia începe războiul, China are riscul escaladării tensiunilor cu Taiwanul, deoarece este evident următoarea mișcare a SUA și prin urmare chinezii probabil i-au rugat pe ruși să stea calmi deocamdată cu orice risc. De altfel, pe ruși nu are de ce să îi mănânce undeva să facă ceva legat de Ucraina. Timpul joacă în favoarea lor. Ucraina economic este nisip mișcător, fără o stabilitate nu poate avea parte de investiții și dezvoltare. Ori gazele costă și cu conducta noua pornită, rușii vor avea noi opțiuni de a tăia Ucraina din circiut chiar dacă nu vor putea să îi elimine de tot. Deci nici rușii nu ar avea de ce să invadeze Ucraina, mai ales că în Donbass deja dețin controlul – ce altceva să facă? Evident că primirea Ucrainei în NATO ar cam fi o linie roșie, dar în niciun caz nu vor ocupa Kievul ci maxim ce ar putea face este să atașeze Donbass-ul cum au făcut cu Crimeea și încercând pornirea și de alte focare – deși evident cu slabe șanse în alte zone.

Două lucruri sunt de concluzionat:

  1. incapacitatea ucrainienilor care s-au lăsat atrași în aceste mașinațiuni geopolitice în care finalitatea pentru ei este împărțania între vecini; vedem asta din recentele tentative disperate de a pune apă pe foc
  2. defectarea jucăriei militare americane care dă din colț în colț în încercarea de a repara petecele ignorate atâta vreme, când în loc să își consolideze poziția și să lupte cu corupția internă, soldații s-au bucurat de bugetele nediscreționare ducând războaie de antrenament prin Afganistan sau Siria unde soldățeii se joacă de acasă la drone trimițând bombe aiurea prin sate distruse la marginea lumii doar ca să justifice cheltuirea miliardelor și să alimenteze orgoliul idiot al poporului american însetat de sânge; din această turbare, nu este deloc deplasat să gândim că în căderea lui marele uriaș nu va reuși să se redreseze ci va cădea cu un mare bang; de vom fi și noi sub el când cade, depinde doar de cât sânge de neamț mai curge prin neamț

Fed-ul scade dobanda

Dupa cutremurele din piata interbancara Fed-ul a scazut in sfarsit dobanda, exact cum se asteptau pietele. Scaderea s-a facut cu 0.25%, pe cat asteptau pietele, nici mai mult nici mai putin. Alte scaderi nu mai sunt de asteptat in acest an, doar daca conditiile geopolitice si alti factori pot inrautati situatia.

Adevarata surpriza insa s-a intamplat inainte de scadere: Fed-ul a fost fortat sa pompeze vreo 50 de miliarde de dolari peste noapte in piata interbancara sub forma de operatiuni repo pentru a furniza lichiditate. Nimeni nu se astepta si nimeni nu intelege de ce se intampla. “Lipsa de lichiditate tehnica” a termenul generic folosit de presa mainstream ca sa explice inexplicabilul. Printre factorii care au contribuit la acest inexplicabil se numara cresterea cheltuielilor guvernamentale si a deficitul, dar Fed-ul se lauda mereu ca prevede cererea de lichiditate din sistem si ofera cata trebuie, ori daca nici cheltuielile guvernamentale nu le poate estima …

Stirea a fost prezentata cu intarziere si pe la noi, dar situatia este departe de a se fi calmat, Fed-ul anuntand noi operatiuni in curand pentru a detensiona lipsa lichiditatii.

Culmea este ca consensul mainstream era ca piata e plina de lichiditate si ca tocmai de aceea trebuiesc marite dobanzile, pentru a evita o inflatie. Pana la inflatie insa, iata ca sunt probleme de ilichiditate.

Powell de asemenea a mai anuntat ca daca va fi nevoie de QE nu se va da inapoi. Se pare ca noul QE se va numi POMO, desi chiar si repo-urile actuale sunt un QE inainte de QE.

Consolidarea trendului negativ al dobanzilor nu face decat sa certifice insuccesul noilor (de deja nu prea noi) tehnici monetariste de evitare a curateniei in economie prin faliment si inlocuirea ineficientei si a insolventei prin scaderea creditelor, tiparire de lichiditate, relaxarea normelor contabile etc.

Noi detalii despre Epstein

Continuare la articolul Epstein – Speculatii care se incheia asa:

Bill Clinton ar fi unul dintre cei carora le foloseste ca Epstein a murit in timp util pentru a nu se investiga mai departe cine au fost participantii la petrecerile lui si ce contineau inregistrarile gasite la casa lui. Cu Epstein mort, procesul se inchide si investigatia este oprita. Nu doar Clinton poate sa stea linistit si si multi altii. De aceea este greu de aratat cu degetul inspre Clintoni desi lista de “personaje incomode” pentru famiglia Clinton contine zeci de oameni care s-au … sinucis.

Sursa

Unul dintre misterele vietii lui Epstein este trecerea lui brusca de la meseria de profesor la cea de trader la o banca de top (la vremea aceea, picata in 2008 intre timp) – Bear Sterns. Povestea oficiala este ca directorul bancii l-a angajat pe Epstein doar pentru ca acesta fusese un profesor de treaba pentru copiii lui – asa probabil l-a cunoscut. In viata reala insa un trader trece prin multe etape pentru a putea fi angajat si niciodata nu face saltul direct intr-o companie de top sa administreze sume mari si rareori ajunge partener instant, oricate succesuri ar avea. Cand SEC-ul (un fel de ASF de la noi) a inceput o investigatie de insider trading la Bear Stern, Epstein si-a dat demisia instant.

Dupa ce a plecat de la BS, Epstein s-a autointitulat financial bounty hounter si sa lucreze in secret pentru diverse organizatii si persoane. El zice ca ascundea si gasea bani pentru personalitati puternice inclusiv guverne printre care Adnan Khashoggi personaj implicat in Iran contra si care folosea o banca folosita de CIA pentru diverse operatiunile – BCCI. In anii 90 Epstein chiar declara in cateva articole (greu de gasit online acum) ca in anii 80 a lucrat chiar pentru CIA. Banca BCCI era in conexiune cu biroul de avocatura al familiei Clinton dar conexiunile lui Epstein cu Bill Clinton nu se rezuma deloc doar la aceasta banca. Ca fapt divers BCCI a fost la origine o banca pachistaneza dar care a intrat in SUA cu ajutorul firmei de avocatura folosita de familia Clinton.

Relatia documentata a lui Epstein cu familia Clinton incepe in 1983. Epstein participa la mesele organizate de fam Clinton cu donatorii. Recent, dupa scandal, Clitionii incearca sa mute prima relatie cu Epstein dupa ce Clinton ar fi devenit presedinte. Inca din acea perioada Epstein vizita Casa Alba si avea intalniri cu secretarul guvernului. Dupa venirea lui Clinton relatia s-a intarit, Clinton plimbandu-se de nenumarate ori cu avionul lui Epstein denumit “Lolita Express” in care se zvoneste ca ar fi calatorit si fete minore, motivul calatoriei fiind bineinteles distractia cu aceste minore.

Printre “clientii” Lolita Expressului ar fi fost si Kevin Spacey, acuzat mai tarziu de mai multe femei de abuzuri sexuale si personajul principal al serialului House of Cards, terminat brusc cand Kevin a fost ostracizat public.

Alte informatii socante despre acest caz uimitor de coruptie in sanul cele mai mari democratii a lumii, puteti gasi in interviul de mai jos cu o ziarista tanara si curajoasa din Costa Rica

https://www.youtube.com/watch?v=-jJtzZf8vkI

FISA Memo în 3 puncte

  1. Hitlery & FBI doreau să facă orice ca Trump să nu ajungă președinte
  2. FBI s-a folosit de o investigație plătită de Hitlery ca să urmărească personaje apropiate lui Trump ca să îl poată prinde cu ceva și eventual să îl dea jos de la președenție
  3. toata investigația despre legăturile lui Trump cu Rusia și/sau implicarea Rusiei în alegeri sunt pornite de la această “investigație”, deci nu au bază legală

Altfel spus, FBI l-a urmărit ilegal pe Trump și câteva capete o să înceapă să cadă. Războiul FBI Trump se întețește și o criză constituțională nu este exclusă.

Republicanii acuză deep state-ul (statul paralel) de încercarea de a submina președenția ilegal, iar democrații îl acuză pe Trump de destabilizarea țării prin lovirea în reputația FBI-ului.

Care este situaţia în SUA? (24 OCT 2009) (VIDEO)

Desi PIB-ul SUA a crescut in trimestrul al 3-lea cu 3,5%, aceasta crestere s-a datorat in mare parte tiparirii de bani si incurajarii consumului. Practic cresterea a venit din vanzarile auto datorate programului rabla si vanzarea de case datorita ajutorului dat de guvern. Bill Lagner este de parere ca sistemul bancar american este zombie, este sustinut disperat de guvern prin tiparirea de bani si fortarea bancilor ca sa dea in continuare credite cu risc ridicat, ceea ce nu va rezolva deloc criza, din contra o va agrava.

Nota: interviul are 5 parti, dati click pe film si gasiti partile ulterioare in “related”.