The Experiment (2010) / mizeria umană în condiţii limită

Un film si un experiment despre potentialul de animalitate din fiinta umana care ne arata ca civilizatia este doar o iluzie, doar religia este cea care il poate transforma pe om in om si nu il lasa sa cada in animalitate.

Vezi si Reeducarea de la Pitesti

3 comments

  • Daca mesajul acestui film este cu adevarat ca “orice om in conditii extreme devine un animal”,atunci acest film nici nu trebuie amintit ,ci trebuie citite vietile sfintilor ca sa traim si sa murim ca ei ,nu ca cei din filmul acesta.Marturisesc ca filmul ataca chiar frumusetea chipului si asemanarii noastre cu Hristos ,Domnul nostru. Marturisesc.

  • Am vazut acest film cu cateva luni in urma si am realizat cat de perfid este realizat.Personajul principal are o infatisare cristica ,iar atunci cand este intrebat ce va face cand va fi lovit si umilit raspunde ca va ierta .Iar sfarsitul filmului este un rictus de ura nesfarsita pe care acest tip “cristic” il imprastie in inimile tuturor celor care l-au facut sa sufere .Mesajul filmului e clar:nimeni nu poate ierta ,iar Hristos Insusi este un mit.Cei care au trecut prin Pitesti au dovedit contrariul ,iar parintii Calciu si Roman Braga sunt doar doua exemple vii in vecii vecilor.

    • Mesajul principal al filmului este ca orice om in conditii extreme devine un animal; de altfel, filmul este ecranizarea unui experiment. Intr-adevar, doar credinta poate sa il ajute sa faca fata oricarei provocari, dar filmul nu incearca nici pe departe sa transmita ca Hristos este un mit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.