Scandalul cărţii într-o ţară condusă de un covrigar

  • Post comments:6 Comments
  • Reading time:6 mins read

Sursa: Ziarul Financiar Primul lucru pe care am să îl zic despre acest scandal este că meltenii oricum dorm pe ei şi nu îi doare de aşa ceva. Chestiunea este una marginală şi scandal e mult spus. 99.99% dintre români nu ştiu despre această chestiune şi 95% dintre români nu au cumpărat o carte în ultimii 10 ani. Poate nu sunt 95 ci 94, dar în orice caz sunt peste 90. De aceea avem prim-ministru covrigar, de aceea avem partid unic şi pupincurişti reduşi…

Continue ReadingScandalul cărţii într-o ţară condusă de un covrigar

Actualităţi mioritice – 21 AUG 2024

  • Post comments:2 Comments
  • Reading time:12 mins read

Cuprins: Dezmăţul la termocentralele de stat continuă România, tigrul inflaţiei Dezmăţul la termocentralele de stat continuă Sursa: PROFIT.RO Pe motiv că e sărăcie şi vin alegerile şi populaţia ar putea da jos Coaliţia şi schimba turnura geopolitică a ţării din postura de carne de tun sigură, dezmăţul finanţelor publice continuă pe vectorul credite pentru termocentrale. Evident că termocentralele sunt nu doar ineficiente şi depăşite ci şi prost conduse deoarece sunt conduse de oameni puşi de partid. Zic că sunt depăşite, nu atât economic deoarece…

Continue ReadingActualităţi mioritice – 21 AUG 2024

Ce înseamnă crash-ul burselor

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:7 mins read

Din păcate nu mai avem crash-uri bursiere reale deoarece în ziua de azi, totul este sintetic şi totul este minciună. Pe vremuri, crashul de pe burse afecta companiile în sensul că indica o stare proastă a companiei ceea ce afecta creditarea, ceea ce afecta activitatea şi uneori chiar supravieţuirea unei companii. În ziua de azi chiar dacă sunt zile cu căderi bruşte, intră în acţiune Task Force-ul pentru aruncarea gunoului sub preş rapid când acesta iese la suprafaţă. Un astfel de Task Force este…

Continue ReadingCe înseamnă crash-ul burselor

Afaceri în vreme de recesiune tăcută

  • Post comments:1 Comment
  • Reading time:9 mins read

Recesiunea tăcută este denumirea pentru starea actuală a economiei în care cifrele oficioase nu confirmă recesiunea dar realitatea şi semnalele care vin din nivelurile mai de jos ale societăţii arată la fel sau poate mai rău ca în timpul unei recesiuni. The ‘Silent Recession:’ Economists say the economy is strong, but most Americans feel like they’re living in a downturn ‘A silent recession,’ cry shoppers after noticing changing colors on price tags across various aisles at Whole Foods What Is a Silent Recession and…

Continue ReadingAfaceri în vreme de recesiune tăcută

Alegeri şi inflaţie

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:6 mins read

Alegeri Faptul că Ciucă, un general mediocru care nu s-a remarcat în viaţă decât cu voioşia tembelă cu care, ca general al Armatei Române a plecat capul necondiţionat în faţa ofiţerilor Imperiului, este principalul candidat la preşedenţie, precum în ţările bananiere, sau chiar mai rău, denotă că alegerile nu pot schimba mare lucru în România. Nivelul intelectual al lui Ciucă şi faţa lui care precum o maşină de detectat minciuni ne arată dificultatea cu care leagă două vorbe, prin urmare şi nivelul intelectual, arată…

Continue ReadingAlegeri şi inflaţie

Bitcoin şi creştinismul

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:19 mins read

Ar fi multe de comentat despre cât de compatibil este Bitcoin-ul cu o viziune creştină asupra lumii. Bineînţeles, finanţele sunt doar o componentă a societăţii şi politica monetară este doar unul din privilegiile prezente ale Cezarului, prin urmare nu doresc deloc să proiectez speranţe prea mari cu privire la Bitcoin deoarece chiar într-o societate ideală în care infrastructura monetară s-ar transfera pe blockchain, dacă doar asta ar fi principala revoluţie, ar rămâne încă suficiente leviere de control pentru dictatorii demonici care ar dori -…

Continue ReadingBitcoin şi creştinismul

De ce recomand investiţiile în BTC

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:22 mins read

Când vorbim de investiţii trebuie mereu să specificăm gradul de risc asumat: mare, mic, mediu etc. De obicei gradele se asociază cu anumite clase de investiţii gen obligaţiuni suverane, aur, acţiuni etc. Nu doresc să tratez trivialităţi ci doresc să discut despre BTC considerând că cine citeşte acest articol are habar de abc-ul investiţional. Filosofia investiţiilor Este firesc ca să ne băgăm banii în acele investiţii în care nu doar profiturile să conteze ci să avem şi o oarecare afinitate filosofică cu instrumentul respectiv.…

Continue ReadingDe ce recomand investiţiile în BTC

Dominanţa fiscală şi condamnarea la sclavie

  • Post comments:1 Comment
  • Reading time:8 mins read

O explicare pe larg a conceptului de dominaţie fiscală o găsiţi aici. Una mai pe mediu aici. România (dar şi Vestul) trece acum prin fenomenul de dominanţă fiscală şi niciun ziar de specialitate, niciun analist economic, nicio emisiune TV şi probabil niciun profesor de economie pe la cursuri, nici măcar nu a amintit acest concept. Deşi este evident inutil şi plictisitor să analizăm o banana country ca România, să o facem noi de dragul popularizării ştiinţei economice. Isărescu şi Macrostabilitatea Aminteam în articolul trecut…

Continue ReadingDominanţa fiscală şi condamnarea la sclavie

Ministrul de finanţe spune lucruri trăznite

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:7 mins read

Am auzit că ministrul de finanţe a zis că inflaţia este un mister. Dacă a zis aşa ceva şi e sincer, denotă cât de habarnist este. Inflaţia nu este deloc un mister deoarece pe acest blog am anunţat-o dinainte pas cu pas încă din plandemie, am disecat-o, am explicat mecanismele prin care se produce, factorii multiplii şi ce urmează după ea (hiperinflaţie). Iată un exemplu de articol scris încă din Noiembrie 2021: Prin sublinerea faptului că inflația este globală nu doresc să insinuez deloc…

Continue ReadingMinistrul de finanţe spune lucruri trăznite

Aurul şi Bitcoinul explodează. Nu e de bine!

  • Post comments:3 Comments
  • Reading time:8 mins read

Zerohedge publică o ştire care pune pe seama declaraţiei recente a lui Powell aceste spike-uri. Vom diseca în amănunt fenomenul ca un punct de plecare pentru cititorii noştri care nu înţeleg pe deplin ce se întâmplă şi doresc să fie la curent cu felul în fare SHTF. Aşadar declaraţia lui Powell recentă, care a tulburat abele, a făcut referire la intenţia Fed-ului de a micşora ritmul de mărire a dobânzii. Aşa cum am tratat în articolele recente despre inflaţie, există o legătură directă între…

Continue ReadingAurul şi Bitcoinul explodează. Nu e de bine!