Despre trăznăile lui Mircea Chelaru

Cresterea activitatii energetice, a radiatiei schuman, perturbatii neuronale, centre energetice dacice, zamolxism si alte aberatii. Este uimitor pentru mine cati oameni au fost inselati de draci cu aberatii dacofage zamolxiste si nu orice oameni ci unii care au minte, multa minte chiar si destula memorie.

Chelaru face parte dintr-o grupa de debili mintali din care mai fac parte si Pavel Corut si Emil Strainu – cei mai cunoscuti “specialisti” OTV-isti care cand incep sa dea drumul la poezie, parca sunt niste scenaristi SF care povestesc despre filmele pe care le realizeaza si descriul universul in care se desfasoara aceste filme. Stai si te uiti la ei si te miri ce o sa urmeze si ce fantasmagorii mai scot pe gura. Iar statura ferma, convingerea profunda si seriozitatea tembela cu care sunt siguri ca ei stiu mai bine decat oamenii de stiinta, istorici, medici si “restul lumii” nu ii fac decat o specie mai speciala de “ghicitori in boabe”.

Mare este gradina Domnului si astfel de personaje intr-o lume normala ar trebui sa fie cazati la spitalul 9, insa in Romania de azi, spitalul 9 s-a mutat la OTV. Dar nu doar la OTV, ci in toate televiziunile.

Bunaoara, zappuind posturile TV aseara am dat peste Celaru si l-am auzit discutand despre politica. Nu stiam ce hram poarta si am zis sa las oleaca sa vad ce zice, in timp ce butonam cu alte treburi pe laptop. Vorbeste frumos omu’ la inceput, zice de Base zice si de USL-isti, ii critica pe toti, subliniaza niste aspecte interesante, dar evidente pentru toata lumea, cum ca s-a ales praful de tara si mafiotii jefuiesc tot ce pot. Corect pana aici, doar ca a durat vreo 3 ore. Apoi, din vorba in vorba, spre final, tocmai cand anuntase ca vrea sa termine, Danutz ii pune niste intrebari despre tot felul de energii, despre care pare-se stia dinainte ca Chelaru e “specialist”. Abia atat ii trebui lui Chelaru ca incepu fratele meu sa ii dea drumul la o mie si una de fantasmagorii, toate tintind catre o singura directie: noi dacii suntem mai breji, pamantul asta pe care traim noi este special, are tot felul de conexiuni astrale cu energii paranormale, problema este ca noi nu suntem “conectati” si prin urmare nu trebuie decat sa ne trezim ca sa “ne activam”.

Ce usor ar fi sa fie asa … Asta nu inteleg debilii astia ca ar fi prea usor si fara nici un merit ca sa fim noi mai breji ca altii, sa avem noi “dotari” mai speciale ca altii si pentru a schimba lumea sa fie de ajuns sa mergem sa aprindem focuri sacre in 7 munti inalti.

Adevarul este ca suntem de fapt niste urmasi nevrednici ai unui popor care s-a nascut crestin – dupa cum recunosc toti istoricii, – din daci si romani, care romani nu se trageau din traci – dupa cum bineinteles ca orice istoric stie si doar niste tampi s-au gasit sa demonstreze ei altfel. Realitatea este ca avem multe de facut pentru a schimba situatia, avem eforturi mari pentru a ne schimba sufleteste si pentru a deveni mai buni, caci ne-am cam stricat si am cam uitat de Dumnezeu, nu mai practicam virtutiile si nici macar nu ne mai pasa de putinele lucruri pe care le-am invatat in cei 7 ani de-acasa, oricat de nepriceputi ar fi fost parintii nostri.

Falsi prooroci au tot fost pe la noi, caci dupa lagarul comunist s-au varsat toate gunoaiele de prin afara, de la sectari si pedofili pana la yoghini, new-age-isti si chiar mormoni. Ce e nou la astia e ca sunt “made in Romania”! Trairam sa o vedem si pe asta, o noua religie nascuta pe plai mioritic. Sa se rasuceasca dacii in mormant, nu altceva.

10 thoughts on “Despre trăznăile lui Mircea Chelaru”

 1. Praslea cel Voinic si randurile de aur, mai cresti poate o sa si intelegi de ce poezia urmeaza dupa aparatura psihotronica,

  Reply
 2. Teze protocroniste au existat cu mult înaintea lui Pavel Coruţ şi a lui Emil Străinu. Primele idei i se atribuie lui Bogdan Petriceicu Hajdeu. Şi în prezent există istorici care iau în seamă acest curent. A amesteca paranormalul, zamolxismul şi alte fantezii cu acest curent, mai ales în ceea ce priveşte limba vorbită de populaţiile ce ocupau un teritoriu nedefinit, ce includea şi România de azi, este mult mai grav decât ceea ce fac cei citaţi de dv.
  Faptul că un grup de oameni, adepţi ai unor idei contestate, adoptă şi unele curente existente în filozofie, istorie etc, nu ne poate conduce la concluzia că acestea contestării acestora.
  E ca şi cum ai zice că Brahms şi Freud au fost nazişti.
  La fel, Wikipedia mioritică are aceleaşi păcate ca şi sora ei de limbă engleză, niciunul în plus şi niciunul în minus. Probabil că dv. stăpâniţi o arie mai mare de cunoştinţe decât conţine ro.wikipedia.com, altfel nu prea sunteţi îndreptăţit să o ironizaţi.
  Lăsând la o parte aceste precizări, nu vă pot contrazice în ceea ce-l priveşte pe dl. Chelaru, despre care am avut şi eu deseori părerea că prinde muşte.

  Reply
  • Un mare istoric roman academician (din pacate i-am uitat numele) a destainuit intr-o emisiune TV ca daca ar fi sa o ia de la capat nu s-ar mai face istoric pentru ca nu se astepta ca istoria sa fie o stiinta atat de inexacta si atat de subiectiva. In acelasi context, tot el sublinia ca teoriile istorice care se bazeaza pe izvoare firave, nu difera cu nimic de opere de beletristica si poarta cu ele o puternica amprenta a mentalitatii si perspectivelor autorului.

   Deci despre ce vorbim aici? Ca exista unii care sunt de parere ca dacii foloseau scrisul si erau buricul energetic al lumii antice desi nu exista nimic palpabil in ciuda faptului ca de la alte popoare care folseau scrisul exista atat de multe marturii incat le cunoastem viata de zi cu zi ca si cum am citi ziarul de acum o suta de ani?

   Reply
 3. Am urmarit cateva din aparitiile televizate ale Domnului Chelaru si am fost impresionat de cunostintele sale de istorie. Omul are cunoastere majora despre o ramura a istoriei la care nu multi dintre noi avem – Dacia inainte de razboaiele romane. Acum cinstit vorbind, poate multe din parerile omului suna c-am fantezie dar daca asculti atent multe remarci au valuare si suport istoric.
  Voi urmarii cu interes in continuare seminarele si comentariile lui, trebuie sa recunostem ca omul are vocatie istorica.

  Reply
  • Mare parte din cunostintele lui despre Dacia “inainte de razboaiele romane” sunt din cartile SF ale lui Strainu, un alt paranormal din aceeasi categorie de dusi cu pluta. De vreme ce noi la scoala in afara de varza si viezure nu prea cunoastem mult despre daci inainte de romani, ma indoiesc ca in ultimii ani s-au descoperit alte resurse, de vreme ce dacii nu aveau limba scrisa prin urmare nici marturii istorice din care sa stim prea multe despre ei.

   Reply
 4. Ce te face sa crezi ca tu ai dreptate si nu Dl.Chelaru? Ai fost acolo? A fost acolo vre-un mare istoric care decreteaza ca ne tragem din daci si romani? De ce parerea ta are putere de axioma, pe cand daca cineva emite o parere opusa de a ta trebuie internat la nebuni?

  Sa luam de buna ipoteza ta ca romanii nu se trag din traci.
  Conform ipotezei tale, latina s-a nascut pe teritoriul Italiei de azi, si a fost preluata de catre daci (de catre toti dacii) in urma ocuparii unei mici parti din dacia (retine bine- unei mici parti.
  Italienii din diferite regiuni nu se pot intelege intre ei decat daca folosesc italiana literara, corect?
  Prin urmare putem ajunge la una din urmatoarele concluzii:
  – ori dacii erau toti foarte destepti si au invatat foarte repede latina (spre deosebire de fraierii de latini care nu o stiau cum trebuie- vezi dialectele din ziua de azi din Italia);
  – ori dacii vorbeau deja o limba inrudita cu latina (deci romanii se trageau din traci).
  – ori dacii vorbeau deja o limba inrudita cu latina si erau oameni foarte breji (despre a doua parte stim sigur ca da).
  Oricum o iei, vezi ca scrii prostii.

  Reply
  • Toata lumea stie acum istorie. Dar nu doar istorie ci si toate celelalte stiinte pe care ii invata aceasta wikipedia mioritica numita OTV: medicina, constructii, etc. Si apropos, Chelaru a emis o mie de teorii pe langa asta cu originea dacica a latinei, care mai de care mai aiuristica. L-am catalogat nebun pentru ca nu ma pricep la psihoterapie ca sa ii dau un diagnostic mai precis cum ar fi paranoia, schizofrenia, monomania, idee fixe, etc

   Reply
 5. Si totusi acest om a îndeplinit funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Române (15 februarie – 31 octombrie 2000). Cum a fost posibil ca un om cu clare deficiente mentale sa se afle la conducerea armatei. Sper ca el a fost doar un accident rar.

  Reply
  • Nero a fost chiar imparat si tot a dat foc Romei. Nu e nici o incompatibilitate intre nebunie si orice functie, mai ales functii de conducere.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.