Demonul eficienței

Il gasim pretutindeni: de la politicienii care taie alocatiile la mamicile cu peste patru copii – desi natalitatea negativa este unul dintre cancerele societatii romanesti contemporane – pana la taranul care munceste duminica in loc sa mearga la biserica. Il gasim in toate timpurile: de la Iuda care o critica pe femeia care a turnat mirul peste Iisus in loc sa il vanda si sa dea banii saracilor pana la austeritatea contemporana care taie din programele medicale pentru saraci, dar nu din ajutoarele oferite bancilor.

S-a tot scris si rescris despre noua campanie impotriva Bisericii dusa printr-o mana de asociatii sponsorizate de Soros si administrate de 2-3 oameni. Ca o mica paranteza, nici un reporter nu s-a sinchisit sa dea numele asociatiilor care cer taierea salariilor preotilor si nici nu s-a sinchisit sa verifice cine sunt acele asociatii, ce presedinti au sau macar ce sedii au. Nu mica le-ar fi fost mirarea cand ar fi vazut ca multe au sediul in aceeasi locatie si toate au maxim 2-3 membri, dintre care nu putini sunt cei care administreaza mai multe asociatii de o data, pentru a forma o “societate civila” cat mai credibila.

Evident ca in spatele apelului la eficienta facut de aceste asociatii nu sta grija lor pentru poporul roman, pentru corectitudine, echilibru, economisire, dreptate si milostenie fata de cei aflati in nevoie, caci altfel daca le-ar fi pasat, ar fi facut apel impotriva coruptiei sau impotriva mariri numarului parlamentarilor sau impotriva cheltuielilor aberante ale companiilor de stat care sunt mentinute pe linia de plutire cu sume imense, mult mai mari decat cele alocate Bisericii. Numai cu o mica parte din bugetul anual al acestora s-ar plati salarii bune la acei oameni daca ar sta acasa; evident, daca s-ar taia activitatea, nu s-ar mai trage tunuri si politicienii ar fi nevoiti sa traiasca din salariu – cea mai infioratoare situatie pentru orice politician actual. In spatele apelului lor, sta de fapt ura satanica impotriva crestinilor majoritari. Acesti “umanisti” nu suporta crucea, ard cand vad oamenii gramadindu-se la slujbe si praznice iar sa mai vada si biserici nenumarate construindu-se, deja nu mai au liniste noaptea, adunandu-se si mobilizandu-se cu toata energia impotriva oricarei manifestari crestine firesti in societatea noastra.

Evident, nu e prima si ultima data cand dracusorii intrupati lupta si pierd. Vor pierde si de data aceasta. Vor mai incerca insa si pe viitor, asta le e meseria. Ingrijoratoare nu mi se pare actiunea si activitatea lor – fara draci nu ne-am putea mantui. Ingrijiratoare mi se pare insa “virusarea” cu acest demon al eficientei sub umbrela caruia oricand se va naste un nou Hitler. Sa nu uitam ca declarativ (si poate si nu doar declarativ) nazistii au justificat exterminarea evreilor nu pentru ca ar fi avut ceva impotriva neamului evreiesc (caci au exterminat si tigani si polonezi, si handicapati si chiar nemti pur-sange care se opuneau regimului) ci pentru ca neamtul fascist era superior (altfel spus mai eficient pentru societate) decat evreul. Evreii au fost omorati nu pentru ca hitleristii ar fi avut ceva anume doar cu ei, ci pentru ca in viziunea lor, era ineficienta mentinerea in viata a evreilor.

According to Hitler’s philosophy the Germanic peoples, called “Aryans,” were superior to all other races and had the right to rule over them. Hitler and the other Nazis claimed that other races, such as the Slavs and the Poles, were inferior species fit only to serve Aryan man. (sursa)

By thus dealing brutally with the individual and recalling him the very moment he shows that he is not fitted for the trials of life, Nature preserves the strength of the race and the species and raises it to the highest degree of efficiency. (Hitler – Mein Kempf)

Altfel spus, Hitler & co. nu a fost decat un “vizionar” care a gandit “out of the box” si a urmarit sa realizeze eficienta sociala la cel mai inalt grad. Sau cel putin asa il vedeau contemporanii lui si nu doar conationalii.

Am spus-o si o voi spune: criza asta este prea probabil ca sa se termine cu un razboi. Evenimentele care se petrec nu ne aduc decat argumente ca mai degraba acesta va veni mai devreme si mai nasol decat ne-am fi asteptat acum 5 ani cand a inceput totul. Eficienta a ajuns pana acolo incat in SUA cei care nu vor avea asigurari private vor fi lasati sa moara si de gripa, iar in Grecia, africanii si asiaticii ajunsi cu chinuri mari in marea Europa, sunt lasati sa se descurce singuri, societatea nu le ofera nimic, sunt paria.

“Eficienta” poarta multe nume in ziua de azi: restructurare, reglarea balantei de plati, mentinerea sub control a deficitului bugetar, ba mai nou la recenta alcatuire a bugetului UE s-a vorbit nici mai putin nici mai mult de crearea unui buget … echilibrat si orientat inspre crestere, desi practic fiind unul auster, este mai degraba orientat inspre eficienta si taieri de cheltuieli. Dar nu doar sub false intentii si nume se ascunde stindardul eficientei sociale. Din ce in ce mai mult, sub apelul la eficienta, se cere sange. As aminti aici discursul ministrului de finante japonez care spunea ca batranii mai bine ar fi lasati sa moara, dar nu deloc fara importanta este si cererea unui june liberal de pe la noi de sterilizare a tigancilor.

In continuare, as dori doar sa reamintesc cateva pasaje din faimoasa profetie a lui Paul de Alep din care putem vedea clar stadiul in care ne aflam in marsul apocaliptic:

Legile creştineşti ale ţării vor fi lepădate, iar hrisoavele voievodale vor fi luate în râs, iar conducătorii netrebnici vor face legământ cu fiara apocaliptică.

De-a lungul secolelor, domnitorii si boierii drepmaritori au donat Bisericii nenumarate averi: manstiri, biserici, cladiri, pamant, paduri, munti, etc. Cuza a venit si le-a luat cu japca pe toate, promitand ca statul va avea de atunci grija de salariile clerului. Vedeti aici cum raul inainteaza pas cu pas, niciodata frontal, deoarece pus in fata cu dracul, omul ar reactiona. Insa raul are totdeauna o inchipuire bine placuta si o promisiune de mai bine. Cuza a promis ca statul va administra mai eficient averile Bisericii si astfel poporul va avea de castigat, Biserica va putea sa se ocupe de ale ei si fetele sfinte sa nu aiba grija negustoriei sau a administrarii eficiente a oricarei posesiuni. Dupa Cuza, au venit comunistii care au ras tot ce au putut, dar nu au putut rade tot, caci s-au gandit si ei ca o biserica pe ici pe colo mai trebuie lasata. Acum, care parte nu este adevarata din paragraful de mai sus din profetia lui Alep?

Vor pune Domnii pământului biruri şi legi cum n-au mai fost de la întemeierea Moldovei.Vor pune biruri şi pe aerul lăsat de Dumnezeu.

Inca nu s-a ajuns la birul pe aer. Insa avem bir pe pamant (impozit), bir pe apa (platim si apa de ploaie si putul sau fantana din propria curte) si avand in vedere propaganda cu incalzirea globala se discuta deja de taxarea oricaror “producatori” de CO2, care sunt inclusiv oamenii si animalele. Daca ar fi sa discutam stricto-senso, deja platim bir pe aer, prin taxa verde de pe factura la energie electrica. Aceasta este o taxa aditionala consumului de electricitate pe care il facem (desi o platim o data cu acesta) si care are rolul de a finanta investitiile in producerea de energie “verde”. Ce altceva decat o taxa pe aer sa fie si aceasta?

Şi în cele din urmă, ultima rânduială a pământului: se vor dezgropa oasele strămoşilor şi părinţilor noştri, vor fi dărâmate bisericile, vor fi lepădate rânduielile creştineşti şi vor ieşi un soi de oameni, care tot în numele lui Dumnezeu vor face biserici fără cruce, vor nesocoti Sfânta Jertfă şi în cele din urmă o vor amesteca în slujire cu păgânii.

Biserici fara cruce – de ce? Pentru ca jertfa va fi considerata anacronica si eficienta va fi noul idol. De ce sa avem mai multe religii, ce sens are? De ce sa nu slujim impreuna toti crestinii (mai intai) si toate religiile (mai apoi)? De ce sa ne mai afirmam identitatea fie cea religioasa, fie cea nationala, fie cea sociala, fie cea de sex? Nu este eficient. Cheltuim aiurea energie pentru biserici si preoti, pentru mentinerea unei armate proprii, pentru tiparirea de manuale de istorie proprie, etc

Totdeauna, cand va fi vorba de argumentarea impunerii unei noi politici anti-crestine si anti-nationale, se vor aduce argumente bazate pe eficienta. De ce sa platim salariile la preoti, cand putem sa platim la doctori? De ce sa mai existe manastiri si calugari, daca acestia ar putea sa munceasca si sa contribuie la PIB? De ce sa avem invatamant religios in scoala si sa cheltuim astfel cu profesorii de religie, cand parinti pot sa-si educe copii si acasa. De ce sa avem copii orfani cand familiile de homosexuali ar putea sa ii infieze? De ce sa avem fete orfane, cand pedofili cu dare de mana pot sa le ofere un trai mai bun? De ce sa cheltuim bani cu batranii, cand putem sa ii lasam sa moara? (vezi ce zicea ministrul de finante al Japoniei). De ce sa mai ingropam mortii si sa poluam pamantul cand ii putem arde? Nu este eficient!

In spatele oricarei astfel de intrebari se afla evident alte scopuri. Niciodata insa nu se face apel la eficienta in situatii si in contexte cu mult mai importante si chiar vitale pentru intreaga societate. De exemplu: de ce sa vindem aurul tarii daca stim ca si-asa stam prost cu coruptia? De ce sa vindem companiile profitabile ale statului, daca oricum avem nevoie de bani si oricum avand in vedere criza, nu prea vom gasi cumparatori care sa ofere un pret corect? De ce sa mai sustinem de la bugetul statului companii in care se toarna miliarde de lei aiurea, daca oricum sunt pe minus si nu au nici o sansa de redresare, stiut fiind ca doar cu o mica fractiune din banii cheltuiti acum, s-ar putea plati salariile la angajatii actuali numai pentru a sta acasa? De ce sa avem bugetari atat de multi, parlament atat de mare, guvern cu atat de multe ministere daca si-asa nu sunt buni de nimic si daca s-a dovedit de nenumarate ori in tarile care au avut crestere, ca un guvern mic, un parlament moderat si un stat minimal sunt mult mai eficiente in stimularea unei economii viabile si competitive? De ce inca mai exista “pensiile nesimtite”? De ce statul poate delega reprezentanti in comisiile de AGA-uri la anumite companii la care este actionar si care castiga sume imense doar pentru ca semneaza condica? D etc, etc

Eficienta finala va veni insa de la antihrist, care va propune oamenilor cea mai eficienta cale de a iesi din criza. Dar despre asta, alta data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.