Cum sărbătoresc britanicii moartea reginei austerității

Si-a luat singura asupra ei renumele de “doamna de fier”. Adica doamna fara inima, regina neincoronata a taierilor, a privatizarilor totale, a inchiderii unei industrii intregi, a conamnarii la moarte prin foame si frig pentru clasele de jos si a crearii unui mediu cat mai favorabil pentru super-bogati. Atat de mult a ajutat Margareta la formarea unui regim favorabil super-bogatilor incat criza imobiliara nu a atins Londra din cauza influxului de bancheri si traderi atrasi de acest vest salbatic al finantelor moderne unde bankingul nu are nevoie de nici o rezerva si unde bancile care spala banii traficantilor de droguri din america de sud nu sunt judecate deoarece legea este doar pentru mojici [1].

Iata cum sarbatoreste poporul britanic moartea “vrajitoarei”. Aviz tuturor politicienilor romani care taie de la altii dar nu de la ai lor.

S-o fi suparat domnul Moise Guran ca l-am criticat pentru superficialitatea cu care a prezentat cifrele despre impactul asupra PIB-ului Marii Britanii a politicii ultra liberale a Margaretei. Nu am avut rabdare sa caut informatii si sa investighez problema, doar ca putzea de la o posta ca nu taierile fara minte ale unei bolanve mintale si insetate de sange au dus la cresterea cunoscuta de Marea Britanie dupa anii 90, de vreme ce si alte tari din Europa de Vest care nu au aplicat aceleasi privatizari si taieri au crescut, dintre care unele chiar mai mult. Ei bine, Max Keiser a facut un show special dedicat acestei probleme. Episodul se numeste chiar “Myths of Margaret Thatcher”:

In final ne mai ramane doar sa comparam manifestarile publice din Marea Britanie cu cele din Venezuela unde presedintele Hugo Chavez a decedat recent.

Iata, politicienii romani pot sa ia aminte si sa isi aleaga singuri de pe acum de ce fel de inmormantare doresc sa aiba parte. Nu ca Chavez are fi vreun erou, dar este un bun exemplu de comparat cu Margareta.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Note:

[1] Report: HSBC allowed money laundering that likely funded terror, drugs

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.