Beneficiile activităților fizice

Un profesor de psihologie de la Facultatea din Kansas face o prezentare despre depresie. O gramada de lucruri interesante, cum ar fi de exemplu faptul ca depresia este o boala moderna pusa pe seama sedentarismului si a izolarii sociale. Poate fi adevarat si asta, dar mai degraba, mai ales la americani, depresia este o consecinta a neomeniei, a lacomiei si a ipocriziei care caracterizeaza poporul american modern si exceptional.

Iata insa cateva chestii pe care le enumera profesorul Ilardi cand vine vorba de activitatile fizice (evident cele care nu ne distrug sanatatea si nu ne termina oasele si pipotele):

– activitatile fizice schimba creierul si corpul intr-un mod mai puternic decat orice pastila pe care o putem lua;

– prin activitate fizica creste dopamina si serotonina – agenti neurotransmitatori care stimuleaza gandirea pozitiva si combat starile negative;

– efecte anti-imbatranire, claritatea mintii, sporirea atentiei, toate astea sunt efecte ale activitatilor fizice;

Partea proasta e ca noi nu suntem “construiti” ca sa facem sport. Avem o rejectare nativa a efortului fizic cata vreme nu este parte cat mai intergranta a vieti noastre, a unei activitati normale de zi cu zi, a realizarii unor sarcini necesare sau activitati sociale care sa ne motiveze.

http://youtu.be/drv3BP0Fdi8?t=13m15s

1 thought on “Beneficiile activităților fizice”

  1. …la un moment dat nu eram construiti nici pentru mersul pe jos pe piciorele de dinapoi!!! :))) sigur nu e studiu facut de cercetatorii britanici?

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.