Moromete, copiii lui proști și aurul din minerit

Minerii (care chiar sunt mineri) de la Rosia Montana si de la alte mine de aur care sunt acum curtate de traficanti si vandute pe nimic de politicieni sunt intruchiparea copiilor lui Moromete care vor si ei bani si sunt invidiosi pe fetele lui Moromete care au tzoale, au “lada de zestre” in timp ce ei umbla murdari si in zdrente rupte.

Pamantul conservat de tatal lor este nimic, mintea lor proasta nu intelege nici efortul facut de Moromete ca sa pastreze acel pamant si nici potentialul in sine al acelui pamant: pentru niste tineri in floarea varstei in acele vremuri, pamantul insemna mancare: ai pamant, ai mancare, nu ai pamant, nu ai mancare.

Nu putem acuza minerii, pentru ei este imposibil sa inteleaga lucrurile si sa aiba perspectiva corecta. Nu doar ei, majoritatea romanilor s-au saturat de saracie si precum copilul nerecunoscator care vinde verigheta parintelui vaduv pensionar care e pe moarte, doar ca sa mai plateasca si el niscavai facturi si sa traga o tura pe la pacanele, sunt 100% ca daca s-ar vota la referendum si Rosia Montana ar cumpara fiecare vot cu 10 lei, rezultatul ar fi devastator.

Asa cum copiii lui Moromete erau influentati de baba rautacioasa (sora mamei lor) care iscodea tot felul de scenarii si ii indemna la razvratire, incurajandu-i in razvratirea fata de familie, tot asa si romanii care “vor minerit” sunt manipulati si vrajiti ca prosti de politicienii cumparati si de masina de propaganda a RMGC.

Din fericire, Moromete ne spune si care este solutia la aceasta problema: bâta. Cata vreme mai suntem in putere si mai avem coloana vertebrala, ar fi bine sa punem mana pe bata si sa dam o lectie nemernicilor care ne calca in picioare si isi bat joc de noi. Si nu ma refer la violenta fizica, la acte anti-sociale si nici macar la vot anti-psd/anti-ponta la urmatoarele alegeri.

Ma refer la faptul ca acum e momentul sa ne lansam partidul nostru: Partidul “Rosia Montana”. Se baga cineva?

promo

2 comments

 • Democratia n-a functionat si nu va functiona niciodata, in sensul de bine pentru cei multi.
  Si nici altceva.
  Pentru ca orice forma de politica, are la baza doua elemente fatale: puterea si banul.
  Si cred ca prin asta am zis tot.

 • Partidul Rosia Montana, ar fi mai degraba un partid simbol, iar in scurt timp ar fi invadat de politicieni cunoscuti cat si de rezerve necunoscute. In final va ajunge sa faca ce fac si actualele partide politice. Un alt vis frumos dar fara nici un rost. Eu unul nu mai cred in partide politice, toate sunt sau se transforma cu timpul in mafii.

  Cred in schimb in canditati independenti locali, care se fie cunoscuti de populatie, si care sa nu aiba dreptul de a candida mai mult de doua mandate si acelea sa fie nonconsecutive.

  Sunt convins ca democratia poate sa functioneze si fara partide politice, chiar ar functiona mai bine doar cu candidati independenti, pentru ca ar face jocul mai greu al multor interese de grup, lobby, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.