Tu cu cine faci banking? Iti verifici extrasele la card?

Probabil sub 5% din cei care folosesc cardul la shopping in mall isi verifica extrasele. Iata ca s-a nimerit ca unul dintre acesti 5% care are card la BCR sa descopere ca dupa ce cumparase “oferte de Craciun” dintr-un magazin, peste cateva zile magazinul i-a rejectat plata si l-a taxat mai mult pe baza … unei etichete. Nu aveati idee ca asa ceva se poate intampla, nu-i asa? Ei bine, asta pentru ca daca aveti cont la BCR, nu stiti cu cine faceti banking …

Iata insa articolul pe larg:

Cum motivează BCR faptul că a permis unui magazin să ia bani de pe card unui client,fără să-l anunțe 

Evenimentul asta mi-a adus aminte de un interviu cu un argentinian care povestea cum prin 2001 cand au avut ei criza aceea mai mare, majoritatea aveau conturi in dolari. Peste noapte s-au gasit cu conturile in … peso, evident abuz pervers realizat de banci internationale care sunt cunoscute, nu de cine stie ce banci obscure din America Latina care s-ar preta la asemenea batjocura. Deci concret, peste noapte bancherii au transferat masinile cu dolarii clientilor in strainatate si apoi au ramas sa faca afaceri in Argentina, in peso. Evident cu acordul presedintelui. Deci daca presedintele e mafiot, bancile nu pot garanta nimic, oricat de mare si puternic le-ar fi brandul.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Alte articole pe aceeasi tema:

Şeful Erste: S-a ajuns ca oamenii să vrea să-i vadă pe bancheri direct spânzuraţi (Ziarul Financiar, SEP 2010): “Cred că trebuie să ne gândim de ce sun­tem atât de blamaţi şi de ce oamenii vor să-i vadă pe bancheri suferind cu adevărat”, a spus şeful Erste (gru­pul austriac care controlează BCR) la un se­mi­nar la care a par­ticipat ală­turi de guver­na­torii băn­cilor cen­trale din Austria şi Cehia.

2 thoughts on “Tu cu cine faci banking? Iti verifici extrasele la card?”

 1. Aia de la magazin sunt super-magari, evident, cat putea pierde? 50-100ron?

  Ce idiot de manager a aprobat asa ceva, nu-si inchipuiau ce scandal va urma?
  Sau erau deja la a cine stie cata fapta de genul asta si nimeni nu se sesizase pana atunci si ce au zis? Mai merge o tura.

  Si desigur, nu se putea intampla asta fara suportul bancii, pentru ca tranzactia o data facuta, nu se poate modifica.

  Si acolo vorbim de manageri cretini.

  Bine ar fi sa-i dea in judecata ambele turme de magari si sa ia macar cateva fire de par din blana lor.

  Insa ma tem ca nu prea o sa aiba dovezi, deja banca zice ca bonul respectiv nu se poate demonstra ca fiind asociat tranzactiei bancare deci si-au pregatit deja o cale legala de scapare.

  Dar pana la proces, organele Statului ar trebui sa se auto-sesizeze si sa-i arda pe nemernici.

  Niste link -uri si cu povestea cu Argentina?

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.