Basescu are si el lipsusurile lui …

Dupa ce Ponta s-a facut de ras cu declaratia lui penibila legata de razboi, care denota o inteligenta bivalenta infantila, a venit randul lui Basescu sa traga si el basinile lui de acelasi calibru cu ale lui Ponta, daca poate nu mai mari.

Avem 40.000 de militari care au fost în Afganistan și Irak, Rusia nu a mai fost în război de vreo 15 ani (Sursa: Cotidianul)

Pe langa faptul ca e penibil sa compari armata Romaniei cu armata Rusiei (nu doar pentru ca esti presedintele unei tari si diplomatia trebuie sa te cenzureze cand vorbesti ca la birt), dar Basescu e penibil si pentru ca nu cunoaste istoria pe termen scurt / mediu. Asadar, ca sa nu il incurcam cu Goagal, il informam pe Basescu din Wikipedia:

– acum 6 ani, Rusia a castigat razboi cu Georgia (vezi info Wikipedia)
– pe langa razboiul din Afganistan de care aminteste Basescu, Rusia a mai avut nenumarate razboaie (vezi info pe Wikipedia), dintre care ultimul este in desfasurare si Rusia tocmai a cucerit FARA SA TRAGA UN (PREA MULTE) GLONTE, ditamai peninsula. Din punctul de vedere al lui Sun Tzu, aceasta vitorie este majestuoasa si numai marii generali sunt capabili sa castige razoaie fara sa consume resurse prea multe si sa piarda oameni si munitie.

Nu mai comentam celelalte penibilitati declarate de Basescu referitor la ce arme tari avem noi si ce arme proaste au rusii, ce soldati pregatiti avem noi si ce soldati prosti au rusii, etc – astea sunt BASISME.

Basescu nu se abtine sa nu confirme si el prototipul de lider “regional” auto-proclamat idiot [1], care precum un pici care atunci cand se afla la plimbare cu tata isi permite sa se ia de altii mai mari ca el, ulterior nu va inceta sa pupe fundul si sa plece capul in fata vagabonzilor fata de care acum se crede mai puternic si mai ciumeg.

Oamenii astia chiar nu inteleg ca politica externa este cu totul altceva decat certurile lor penibile dupa ciolan. Mai grav inca decat asta e ca nu inteleg ca NATO dincolo de hartii, mecanisme, tratate etc este un acord consensual efemer care se poate prabusi instant la prima cedare a unui aliat. Daca Rusia ataca din greseala tarile baltice si americanii se decid sa o lase balta, NATO se desface instant si Romania ramane fara “protectie” peste noapte, urmad in est un mare “fiecare pentru el”. Sa nu uitam ca si Ucraina avea un tratat cu Rusia, America, Franta (si inca cateva) ca daca cineva o ataca, ceilalti sar sa o apere. SUA are deci deja la activ un tratat care a fost “solid” si “puternic” si care a disparut peste noapte in ultimele 2-3 luni. Iata doar cateva delaratii facute de NATO acum ceva timp cu privire la Ucraina:

– “Ukraine is a significant partner for NATO, and makes a significant contribution to our operations in Afghanistan and Kosovo.” (Sursa: NATO)
– “And NATO Allies made clear today that they are determined to make our partnership stronger. And to support Ukraine as it makes its defence and security sector more modern, better managed and more democratically accountable.”

Mai are rost sa mergem mai mult in istorie, in Primul sau in Al Doilea Razboi Mondial ca sa discutam despre aliatii “puternici” ai Romaniei?

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE
====

[1] E facil sa gandesti ca iti e de ajuns ca esti membru NATO si ca falfai tu strategii, aliante, capacitati etc si e mai greu sa gandesti ca un om de stat care cantareste bine trendurile actuale si scenariile posibile. Denota un infantilism tragic aceasta auto-satisfacere si cvasi-ideologizare a conducatorilor nostri, aceasta abordare de slugarnici ireparabili care repeta ca o placa stricata “dogmele” propagandistice ale Imperiului Anglo-American, ca pe niste mantre pe care numai niste idioti si ignoranti le ia in seama. In privinta relatiei cu Rusia, Ceausescu era un Sun Tzu pe langa astia. (sursa)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.