Ponta crede că doar războiul poate să mai salveze economia Craiovei

Ati citit articolul anterior intitulat Ne va salva al 3-lea Război Modial de a 2-a Mare Depresie?. Dupa cum spuneam,

evident un razboi nuclear numai niste minti bolnave si care sunt auto-sinucigase l-ar putea lansa. Este greu de crezut ca personalitati atat de instabile sa poata ajunge la conducerea serviciilor secrete americane si a centrelor de decizie a politicii externe americane.

Este greu de crezut, dar Ponta tocmai m-a contrazis. Exista minti bolnave care cred ca razboiul este un lucru bun, mai ales pentru ca cred ca razboiul ne poate scoate din criza, prin reluarea productiei, a consumului, a creditarii etc. Si daca nu se intampla asta, macar in caz de razboi, conducatorii nostri vor avea scuze sa se justifice de ce baltim in criza asta de aproape 5 ani si inca nu se vede luminita de la capatului tunelului. Iata declaratia lui Ponta care m-a lasat cu gura cascata cat de idiot poate sa fie omul asta:

“Deși ne paște un război, vestea bună este că veți avea comenzi!” (Sursa: Romania Libera)

Cat de gura-casca sa fii sa scoti o asenemea aberatie si cat de ignorant sa vorbesti de razboi ca de o mica afacere care va aduce comenzi la o fabrica care intr-adevar se afla in paragina. Lasam de-o parte faptul ca oricum toata tara asta e in paragina si din cauza incompetentei si hotiei clasei de securisti (cu copiii si nepotii lor) din care Ponta face parte, nu despre asta discutam aici. Dar totusi, un razboi inseamna morti si suferinta chiar daca nu pentru noi. Si chiar daca o fabrica de avioane produce niste masini care aduc moartea cand sunt folosite pe bune, doar a te gandi la o astfel de “oportunitate” da pe fata lipsa de sensibilitate a acestui om. Desi e pusin zis lipsa de sensibilitate!

Dar sa fie totusi o greseala de exprimare? Sa fie totusi o vorba aiurea scoasa in vant cum obisnuieste Ponta care pare uneori mai talentat decat “prostanacul” la a arunca bombe? Sa fie oare doar o extragere din context si o refomulare malitioasa a presei? Ar fi bine sa fie asa, pentru ca altfel noi avem in fruntea tarii o minte criminala dezechilibrata care e in stare sa gandeasca ca razboiul e ceva bun cata vreme ne iese si noua o comanda, doua de avioane. Daca de asta e in stare, va dati seama ce gandeste el despre oamenii pe care pretinde ca ii reprezinta. In logica asta, in care razboiul este doar o variabila in ecuatia unui ipotetic profit (cine o sa cumpere oricum jafurile noastre de soimuri?), va dati seama in ce parametrii de gandire opereaza Ponta si cat de mult ii bate lui inima pentru oameni si pentru popor?

Am citit tot articolul pentru ca am fost curios si ce altceva a mai zis, despre ce a fost vorba, ce a vrut Ponta cu vizita asta in afara de stoarcerea unor voturi pentru viitorii europarlamentari socialisti care vor castiga zeci de mii de euro lunar daca vor ajunge la Bruxelles. Ponta nu a vorbit nimic despre investitiile in infrastructura, despre drumul expres Craiova-Pitesti care este atat de necesar acestei zone a tarii ramase in urma tocmai din cauza lipsei de infrastructura. Nu a vorbit nimic nici de promisiunile electorale de micsorare a CAS-ului care ar ajuta cat de cat micile afaceri sa se dezvolte si sa acapareze somerii din sectorul de stat falimentar si sa ajute putin firmele care inca se afla in criza spre deosebire de baronii locali (si nationali) care prospera acum cand statul se crediteaza ieftin si licitatiile publice dedicate merg snur. Fiind pe la mijloc de “sezon”, acum se trage grosul, acum e momentul de investitii, acum zbarbnaie Q7-urile si petrecerile exclusiviste ale marilor “fruntasi” ai tarii.

Intamplator mai stiu si eu cateva lucruri care se intampla prin Craiova, fiind un orasel atat de mic, este imposibil sa nu ai un amic care mai lucreaza colo, unul care lucreaza colo si vorba se duce. Softronic sunt baieti destepti. Au facut o locomotiva tare, singura facuta in Romania dupa revolutie cap-coada, fara licente. Nu e cine stie ce inventie mare, dar e totusi o locomotiva buna! Care merge, este fezabila, eficienta etc. Ca o Dacie, doar ca e facuta INTEGRAL la noi, de romani. Ce poate sa faca un mic investitor cu locomotiva asta daca in afara nu o sa cumpere nimeni (una nu e de ajuns, de investit nu are capacitatea sa faca prea multe si nici probabil nu poate face fata cu servisarea si exportul – sunt chestii mai complicate, desi firma are experienta). Omul a incercat sa o vanda la CFR, care evident nu cumpara decat cu dedicatie. Nu a reusit, fie ca nu a avut intrarea unde trebuie, fie ca nu a stiut sa dea bine din coate, fie din nu stiu ce motive. Pana aici nu e bai. S-a reorientat atunci si a zis: daca voi nu o vreti (desi e buna, ieftina, romaneasca si poate revolutiona transportul feroviar romanesc) pai atunci o sa va arat eu ce eficienta este. Si a vrut sa inceapa sa intre si el pe transport feroviar pe niste trasee locale micutze pentru ca subventiile de la stat sunt indeajuns incat sa scoti profit chiar daca nu ai mai deloc pasageri (asa e legea). Ei bine, nu l-au lasat rechinii. Au schimbat legislatia de fiecare data cand omul termina un dosar si aplica si el pentru un traseu. Astia schimbau legislatia, el refacea dosarul, astia schimbau iar, el iar refacea. Cam de 3-4 ori s-a intamplat asta, nu stiu stadiul actual, e putin veche treaba. Oare a avut omul asta curajul sa ii spuna lui Ponta cum sta treaba?

Vad in articol cum vorbeste Ponta de strategie si planuri ca si cum ar fi un mare arhistrateg si un conducator de varf. Adevarul e ca se si vad rezultatele. Toate promisiunile electorale facute si le-a tinut Ponta, mai ales pe alea cu CAS-ul si pe aia cu Rosia Montana. A marit in schimb pensiile, ca sa mentina “bazinul” electoral de crapi batrani care il voteaza saracii pe Ponta pentru 5 lei in plus la pensie. Mai conteaza ca oricum a explodat datoria externa si generatiile viitoare o sa aiba o problema in a primi pensii? Nu mai conteaza, cata vreme partidul castiga in alegeri. De altfel nu doar Ponta, dar mai toti politicienii nostri vorbesc aiurea de razboi, dand dovada de o lipsa crunta de contact cu realitatea. O dau inainte cu NATO, pregatiri, strategii, capacitati in loc sa cantareasca problema la greutatea reala si sa tina ciocul mic cum fac ungurii, sarbii, bulgarii, grecii si mai toate popoarele de pe langa noi si care isi cunosc lungimea plapumei. Ponta si Basescu in discursurile lor cu privire la criza din Ucraina imi amintesc de penibilului imaginii de “lider regional” pe care incerca sa si-o faureasca caraghiosul de Emil Constantinescu cand Romania a intrat in NATO. Noi eram in NATO mai insignifiabili decat e Albania in UE si asta se credea mare lider regional. Asa se cred si Ponta si Basescu mari aliati ai americanilor si nu se gandesc ca in momentul in care o sa faca americanii pace cu rusii (indiferent ce se intampla pana atunci) noi cam avem sansele cele mai mari sa fim din nou dati pe tava rusilor, ca la urma urmei, aici suntem si nu plecam nicaieri, iar americanii trebuie sa dea ceva la schimb.

E facil sa gandesti ca iti e de ajuns ca esti membru NATO si ca falfai tu strategii, aliante, capacitati etc si e mai greu sa gandesti ca un om de stat care cantareste bine trendurile actuale si scenariile posibile. Denota un infantilism tragic aceasta auto-satisfacere si cvasi-ideologizare a conducatorilor nostri, aceasta abordare de slugarnici ireparabili care repeta ca o placa stricata “dogmele” propagandistice ale Imperiului Anglo-American, ca pe niste mantre pe care numai niste idioti si ignoranti le ia in seama. In privinta relatiei cu Rusia, Ceausescu era un Sun Tzu pe langa astia.

In articolul precedent, evident eu ma gandeam ca in primul rand politicienii americani privesc razboiul cu interes, ca pe o posibilitate de iesire in criza si ca pe un “levier” de mentinere a pozitiei actuale a SUA de lider economic prin puterea oferita de petro-dolar. Oricat de penibila ar parea aceasta abordare pentru ei poate avea un sens, pentru americani poate insemna ceva, poate fi ultima lor carte aruncata in joc. De altfel, am mai explicat undeva (dar nu mai tin minte unde) ca americanii in lupta pentru supravietuire vor pune in joc indubitabil si ultima lor carte: armata. Se apropie deci acest moment. Insa nu ma asteptam ca politicienii nostri sa fie atat de josnici incat sa inlocuiasca discursul real despre situatia economica dezastruoasa a Romaniei, despre lispa unei strategii nationale, despre blocarea restructurarii si a reformei tarii, despre incetinirea proceselor de convergere catre o economie de piata reala, despre tot ce inseamna de fapt nazuintele poporului roman care se vad in valul masiv de emigrare si fuga inspre vest. De ce ignora ai nostri politicieni aceste probleme si au dat-o aiurea pe discursuri si certuri pe seama razboiului? Nu va lipsi prea mult si vor incepe sa explice situatia economica jalnica si explozia preturilor pe seama consecintelor razboiului. Va fi scuza ideala pentru că Putin va fi de vina pentru preturile mari si caderea economiei romanesti, nu Ponta si Basescu pentru sistemul ticalosit care submineaza dezvoltarea economica si mentin la peste 25 de ani de la revolutie un stat falimentar, incapabil sa creeze mediul si conditiile unei economii si societati viabile. Dar, Doamne-fereste! sa am din nou dreptate …

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

VEZI SI:

Război INTERN premier-preşedinte pentru un răspuns la RĂZBOIUL extern: cine convoacă CSAT

Un articol extrem de serios aparut pe “Catavenicii” : Patria si Razboiul Mondial!

România se află pe locul 50 în clasamentul puterilor militare, cu mult sub populația și resursele ei. Țări ca Cehia sau Croația au de două/cinci ori mai puțini locuitori, dar au armate care ne surclasează. Dezarmată de acordurile NATO pentru a fi reînarmată cu instrumente la zi, România n-a mai apucat momentul marilor importuri, fiind între timp sleită de hoți. Bugetul ei a fost supt de colegii politici ai lui Dușa, Tăriceanu și Băsescu, cei care, în lipsă de avioane și rachete, ne arată poze cu sediul NATO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.